215/60 r17 & 235/55 r17*** Yaz Lastiği Tavsiyesi

Sizin Tercihiniz ne olurdu?

• Falken Ziex ZE320 al keyfine bak

Kullanılan: 0 0.0%
  • Diğer

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    3
  • Bu anket kapanacak: .

g.c.

Gökhan
Panpa
1,787
Marka
Volkswagen
Aracımın lastikleri 2020 üretimi ve yanaklarda az da olsa çatlaklar mevcut(215/60 17 Koroman Suv)

(Sürücü profilim: Yılda zorla 10k yol yaparım, aracın orasından burasından ses duymaya tahammül edemem, park ederken aman yanak değmesin, aman kaldırıma çıkartmayım falan demem yüksek araba hakkını vermeli!)

Yaptığım araştırma neticesinde 215/60 r17 ve 235/55 r17 Tiguanlar için fabrika çıkışı kullanılmış. Çap farkıda bunu doğruluyor(%0,1)
Ben göze birazda olsa hoş geleceğini düşünerek 215tense 235 yanak taraftarıyım ama uygun olduktan sonra hiç fark etmez.

F/P lastikler arasında iki model öne çıkıyor;

Falken Ziex ZE320 ve Kumho HS52
Aydın sıcağı da hesap edildiğinde sanki Kumho sessizlik ve kuruda bir adım daha önde gibi.

Yapay zekaya sordum bana şöyle bir tablo çıkardı.

1771964330225.png

Sizce hangi lastiği tercih etmeliyim? Alternatif öneriniz olur mu? (Bütçe 20-25k)

Ekli dosyalar

• 1771963215376.png
    1771963215376.png
    36.2 KB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme:
park ederken aman yanak değmesin, aman kaldırıma çıkartmayım falan demem yüksek araba hakkını vermeli
Bunu demeseydin conti önerirdim. Ama contilerin yanak hassasiyeti vardır. Kaldırıma, taşa sürtmeye pek gelmezler. Balon yaparlar.

Falken ze320'nin net fiyatını bulamadım ama 235 55 17 ebatta 2026 üretim 7 küsür bin lira gibi bir fiyat buldum.

Eğer 7 bin liraya yakın bir para verilecekse önerim

Bridgestone Turanza 6'dır. Kumho ve Falken'den çok daha iyidir.

Yok oralara çıkmam. Fiyat olarak kumho ve falken'de daha uygunlarını bulabiliyorum diyorsan ikisi arasından kumho'ya biraz daha yakınım uzun dönem dayanıklılığı konusunda.

Son düzenleme:
Orada (ai) eagle sport yazıyor ya ondan kaçın kaçın, harici @Cenk abiye katılmakla birlikte azenis f/p geliyorsa öneririm, kaldırım falan zorlayıcı koşullar ağırlıktaysa XL spesifikasyonu olan seriler daha iyi sonuç verecektir ama konforda bir tık fark eder.

Aracımı alırken eski sahibinin Eagle Sport taktığını fotoğraflarda görmüş ve eyvah demiştim. Yakından bakınca Eagle Sport 2 SUV yazdığını gördüm ve inceleyince UHP sınıfında olduğunu, sıcak asfaltta zorlayınca yoldan çıkarmanın epey zor olduğunu keşfettim. Malesef ıslakta becerisi bu kadar yüksek değil. Bir Azenis değildir ama fiyatı uygunsa seçeneklere girebilir.