3 önemli soru

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan hoodie54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hoodie54

Profesör
100
Marka
Nissan
bilgiye ihtiyaç duyduğum 3 sorum var. İlginiz ve mesajlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
1)mühendisim. bekarım. biraz birikmişim var biraz da pederden destek alarak hyundai atos yada hyundai getz gibi mütevazi bir araç alayım diyorum. tavsiye eder misiniz?(getz ile şoförlüğü öğrenmiştim 90km/h hıza kadar problemsiz bence)
2) Abs'siz araç kullanma hakkında düşünceleriniz?
3) peder esnaf. aracı fiat fiorino. doğum günü hediyesi olarak petlas velox 741 lastik alayım diyorum 4 tane. iş görür mü?
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: mete25
1- fren alışkanlıklarınızı ona göre ayarlayacaksanız Getz gayet alınası bir araç. Yeter ki turşusu çıkmış bir örneğini almayın. İyi bir ekspertizle aracınızı alıp, alır almaz ilk bakımını yaparsınız, güvenle binersiniz.
2- Soförlüğü ABS'siz araçta öğrendim. Güzel donanımdır ama kısıtlı bütçede olmazsa olmaz donanımım değildir. Belli başlı temel alışkanlıkları edinmek gerekir. Örneğin zorunlu kalmadıkça trafikte önümde önünü göremeyeceğim büyük araç (Doblo bile bu kategoriye dahil) tutmuyorum. Sebebi de hep önümdekinin önünü takip etme alışkanlığı. Trafikte bayağı bir ileri bakmak gerekiyor, yolun sağında solunda kör noktalar varsa her an oradan bir şey çıkacakmış gibi varsayarak ona göre emniyetli hızlarda gitmek gerekiyor. Boş zamanlarda boş ve düz yerlerde ani frenle pedalı pompalama pratiği yaparak ona kendinizi alıştırmak gerekiyor. Senede 1-2 kez ihtiyaç duyabilrsiniz. Bir de fren ayarı her zaman düzgün olmalı. Yine boş yollarda panik fren yaparak (ama lastikleri çok kızaklatmayın, asfalta kapılırsa parçalanıverir:)) frenlerin ve frenleme esnasında aracın dengesini kontrol edin. Sağa sola çekme hiçbir zaman olmamalı.
Özetle abs'li araca göre arabanın kondisyonu ve trafik algısı hakkında daha hassas olmaslısınız
3- iş görür. Fiyat yakınsa Falken de bakılır. Yoksa fena değildir.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Toprak
Sadece abs siz araç için yanıt verebilirim. Eğer aracı sizden başka birisi (özellikle acemi birisiyse) kullanmayacaksa bir üst mesajda @bt nin söylediklerini dikkate alarak trafik okuma yeteneğinizi çok geliştirebilirsiniz. Ben 3 yıldır abs siz araç kullanıyorum baya alıştım biraz lastik önemli tabi
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt
Getz 1.3 ile epey bir tecrübem oldu.İlk araba için parçası ucuz,iç hacmi nispeten geniş,manevra kabiliyeti ve görüş açıları çok iyi olan mütevazi ucuz bir araba.Güvenlik olarak çok şey vaadetmiyor,ama parasına göre yine iyi sayılır.Kliması yazın buz gibi yapar,motoru oldukça uzun ömürlü ve lpgye tam uyumludur.Yalnız ille de benzinli alınacaksa 1.4 DOHC tavsiye ediyorum,1.3 12 valf motor hem fazla yakıyor,hem gitmiyor,hem de teknolojisi eski.İmkan varsa kesinlikle 110 luk 4 silindir VGT CRDi öneririm.

Benim sürdüğümde de ABS yoktu,hiç kızaklamadım ancak gün gelir frene basmak zorunda kalırsınız yol şartları uygunsuz olur vs. kesinlikle ABS bence şart.Hatta ESP de şart olmalı ama imkanlar dahilinde en azından ABS kesinlikle olması gerektiğini düşünüyorum.Alışkın değilseniz kaza bile yaptırır ABS olmaması.Ek olarak lastiklerin de çok iyi olması gerekiyor.

Lastik konusunda ben Petlas'ı çok zorda kalmadıkça tercih etmem,onun yerine Falken daha iyi bir tercih olur bence.
 
Son düzenleme:
Muhendis mesleginiz ama abs istemiyorsunuz ustelik arabanin yere tek temasi olan lastigi kotu almak istiyorsunuz.bolumunuz cevre muhendisligimi acaba ?
 
Son düzenleme:
Bana niye teşekkür etmiyorsun ya abs yi sordun abs siz araba kullananı kendime göre yorunladım :D
 
İmkanınız olsa da ESP'siz arabaya binmeseniz, bırakın ABS'yi. Gene de ekonomik koşullarla ilgili yorumumu sınırlı tutuyorum. Lastikte ise PT741 kullanmış olduğum bir model. Megane 2 Sedan ile kullanmıştım. Malum leylek gibi arabadır. Dunlop SP SPort Maxx TT ile birlikte bu leyleğe yol tutturmuş lastiktir. Zamanında Petlas'ın istesek yol tutan lastik de yaparız demek için ürettiği bir modeldir. Tahminim hamurda ve desende birilerinden "esinlenmiştir" :D