Bugün İstanbul-Ankara-İstanbul güzergahını içeren 841 km'lik bir yol yaptım. Şirket aracıyla olduğu için ilk lastiğe bakmak aklıma gelmedi açıkcası ama yolda gittikçe de merak ettim. Gidene kadar farklı yol koşullarında lastik hep güven verdi.İner inmez de lastiğe baktım. Conti WinterContact TS870 modeliydi. Standart Toyota Corralla 16' ölçülerindeydi. (Tam hatırlayamadım).
Yol boyunca kar yağışı, yağmur, sulu-kar, yerin ıslak olduğu, yerin kuru olduğu, yerin hafif kar dolmaya başladığı zamanlar gibi gibi yol koşullarını tecrübe ettim. Sıcaklık -2 ile 5 derece arası değişti. İstanbul tarafına doğru 6 7 dereceleri de gördüm. Yola 04:30'da çıktığım için sabah ayazını da yaşadım. Akşam Bolu Dağı'nda yoğuna yakın kar/yağmur yağışını da.
Tüm bu yol şartlarında şunu söyleyebilirim ki lastik bir an bile şüphe ettirmedi. Yol koşullarını hiç umursamadan devam edebilirsin der gibiydi. Zaten lastiğin namını biliyorduk ama bu kadar uzun ve direk kış şartlarında tecrübe etmemiştim. Eminim ki daha yoğun kar yağışında da gayet iyi sonuçlar çıkacaktı. Şehir içindeki ıslak beyaz asfaltta ara ara ani gazlamalar denedim ama lastiğin hiç bıraktığını görmedim. Hoş bu Corrolla'nın torkundan da olabilir ama hem dönüş hem ani gaz hem ıslak hem de beyaz asfalta rağmen gayet iyiydi.
Tüm bunların yanında, şunu kesinlikle söyleyebilirim ki kullandığım en konforlu kış lastiği bu oldu. Yol sesinde kesinlikle daha sessizine denk gelmedim. Konfor olarak ta bence çok çok iyiydi.
Sonuç olarak; zbetk Continental WinterContact TS 870'i tavsiye ediyor. Önümüzdeki kış kesinlikle bu lastiği almak planlarım arasına girdi.
Not: Reklam değildir. Ama ücret ödemesi itina ile kabul edilir