KAPALI 50,000 TL Altı Otomobiller Kıyaslanması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
7,345
Marka
Hyundai
Merhaba
Bugün ilerde araba değiştimek istersem ne almalıyım diye düşünürken, seçeneklerin çok olması sebebiyle bir exel tablosu yapmaya karar verdim. Bir petrolhead olduğumdan, donanımları görmeksizin, bana gerekli olan 7 kriter üzerinden araçları tablolarda sıralamaya soktum. Butce olarak maksimum 50 bin tl gözden çıkartmak kaydı ile 33 adet sıfır aracı inceledim. Şu günlerde kullanım maliyetlerini ön planda tutsamda, esas işi olan arabanın taşıma kapasitesi, otoban hızları ve sollamalarda hızlanma hareketleride yarattığı tehlikyi minimumda tutmak için bazı Tork güc gibi önemli değerleride göz önünde bulundurdum.

0yJzrV.jpg


Bu 33 adet , 50 bin altı otomobilin donanım farketmeksizin, fiyat olarak sıralaması. Birinci Sandero ...

nE0log.jpg


Ama herşey fiyatmıdır. spritmonitör.de sitesinden gerçek kullanıcların , gercek yakıt ortalamaları üzerinden 100 km maliyetlerini sıraladım. Tabiki birinci Hyundai i10 1,0 LPG
Yakıt değerlerini hesaplarken baz aldığım fiyatlar. Benzin: 4.86 Motorin: 4.24 LPG: 2.59
88RzOQ.jpg


Tabi yakıt herşey değil, Çoluk çoçuklu bir aile olsaydım daha büyük bagaja ihtiyacım olcaktı. Kangoo 1,5 1300 litre bagajı olağan dışı.
PQJDZ5.jpg


Bagaj büyük, yükledik ama otobana çıkınca gaza basınca arabanın yürümeside lazım. En çabuk kim hızlanıyor. Turbo motorlar 10 saniye sınırını zorluyor.
rEz1Gm.jpg


Arabalar iyi güzel hızlandı ama, benzinli turbolar rampada çekişe yetecek torka sahip mi? Maksimum tork lazım o rampalara, en güçlüler ticariler.

VEWDmv.jpg


Otobanda azcık hız yapmak istediğimizde şöyle tapa gaz yapınca ibre kıranlar hangileri, bakınca Alaman motoru olanlar önde.

XdR6aD.jpg


Peki yüksek hızlara göğüs gerecek en güçlü motor kimde. Beygirlerin havada uçuştuğu motor hangisi. Japon bir arkadaş kafa sallıyor.
D3gDzZ.jpg


Peki tüm bu veriler ışığında her otomobile bir sıralama yapsak, sıralama puanlarını toplayıp en yüksek puanı hangi araba alacak.

G3Mm1v.jpg


50 bin altı en ideal otomobil 177 puan ile Dacia Dokker çıkmış olsada, ben hemen altındaki 172 puan ile İkinci sıradaki Skoda Fabia 1,2 Tsi Manual arabayı tercih ederim.

Araba seçmenizde faydası olması dileğiyle.
 
Güzel çalışma,üst bütçeler içinde benzer çalışma süper olur.Bu araçlar içinde muhtemelen Linea'yı alırdım.Sedan araçları severim,ve linea genel olarak bu bütçelerde hoşuma giden bir araç
 
Bu çalışma harika, şimdi pek vaktim yok ama tekrar inceleyeceğim muhteşem, emeğinize sağlık

Aynı çalışmayı 50.000 75.000 arası gibi de hazırlayabilirseniz daha da harika olur :)
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...