50 bin km'de doblo ne kadar eder?

Efe Kaya

Efe Kaya
Asfalt Kurutucu
28
Arkadaşlar dedemin 2007 model 49.300km'de 1.3 Multijet Dynamic paket Fiat Doblo'su var. Aracı yakın bir zamanda satmayı düşünüyor fakat bu kadar temiz arabanın değerinden ucuza gitmesini istemiyorum. Aracın ilk sahibiyiz ve hiç kazası yok. Bildiğim kadarıyla 1 parça lokal boyası ya da komple parça boyası mevcut herhangi bir değişeni yok. Sizce aracın ederi ne kadar? Sarı sitede 300 bine yaklaşmış km'de doblo'ların neredeyse 400'e konulduğunu gördüm ve hayret ettim.
Doblo1.jpgDoblo2.jpg

50 binde de olsa 350 binde de olsa 2007 model aracın fiyatını öldürecekler. Ben binilmesi taraftarıyım. En azından aile içinde satılsa yabancıya gitmemiş olur.

Araç güzelmiş ancak, piyasada tabiri caizse yaprak kımıldamıyor. Sizinki gibi çok temiz örnekler bile kendi emsallerinin (model, paket, kaza boya tramer, km denkliğinde) arasında en düşük fiyata yazarsanız ancak satılabilir. Tabi şans bu belli de olmaz, sizin dilediğiniz fiyata da alıcı çıkabilir ama genel durum böyle.

Niş bir araç olmadığı sürece 300 bin km'deki ilanla 50 bindeki aracın fiyatlanmasında sizi mutlu edecek kadar çok fark olacağını düşünmüyorum. Ha meraklısı denk gelir, duygusal bağı vardır o zaman iyi fiyata gidebilir ama 300 bindeki 400 ken sizin aracın 500'e alıcı bulacağını sanmam. O aradaki 100 bin tl'ye çağ atlayabiliyorsunuz bu fiyat bandında.