AÇIK 600-620 bin civarı manuel araç tavsiyesi.

Alper45

Panpa
2,544
28
Selamlar,

Salihli-Kemalpaşa arası işe git gel yapmak için manuel araç bakıyorum.

Kriterlerim :
-Mümkün olduğunca yeni
-Az yakan
-Sorunsuz(ilk maddeye paralel)
-Oluru varsa bi tık yol tutuşu olan(Rallici değilim fakat, Sümbüle çok sıcak bakmıyorum bu yüzden, aracın yol tutuşu 100den sonra, bence, güven vermiyor)
-Hız sabitleyici(olmazsa niye yok demem, olursa yüzüm güler)

Kafamdaki araçlar :
-2015 i10
-2011/2012 i20
-Egea(1.4 Easy 2015 modelin olur fiyatını hala anlayabilmiş değilim, herkes bir şey yazıyor)
-Fiat Panda
-2011 Yaris.
Tavsiyelerinize açığım. İzmir-Manisa-Denizli üçgeninde araç bakıyorum.

Teşekkür ederim, iyi akşamlar herkese :)

Benim önerim biraz eski olacak ama golf 5 1.6 h*tler motor diyorum. Lpg ile uyumlu ve bu sayede az yakar. Yol tutuşu iyi. Sonradna cüzi miktarda paraya hız sabitleme taktirabiliyorsun

Benim önerim biraz eski olacak ama golf 5 1.6 h*tler motor diyorum. Lpg ile uyumlu ve bu sayede az yakar. Yol tutuşu iyi. Sonradna cüzi miktarda paraya hız sabitleme taktirabiliyorsun
Hocam çok klişe olabilir belki ama

Eski Vectra'mızda

-IAT gitti, yolda çile çektik.
-Benzin hortumu yırtıldı, araba nanay oluyordu.
-Su hortumu yırtıldı, araba hararet yaptı, conta yaktı.

O yüzden,

Tavsiyeniz güzel evet ama, sıcak bakamıyorum. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali. Teşekkür ederim yine de.

sorun çıkarma potansiyelinin düşük olduğunu düşündüğüm ilanları atıyorum;

2012 linea urban: https://shbd.io/s/iKp2UgZo

2013 aveo sedan: https://shbd.io/s/HFqcQL3O

başka adam akıllı tavsiye edebileceğim örnek göremedim. Km sınırı 150 bin + çevre illeri girince 210 ilan çıktı. LPG filtresi koymadım. Benzin - dizel, manuel, 2012 sonrası, 640 max fiyat, 150 bin km üst sınır, ağır hasar kaydı yok.

Yukarıdaki tavsiyelere ek 301 ve c-elysee de bakmanı öneririm.
1.6 hdi motor ile çok pratik, tam bir görev arabası.
İyi bir lastik ile yol tutuş tamamen olmasada kısmen çözülür.
Hız sabitleme standart diye hatırlıyorum, 110-120 sabitleyip her yere gidebilirsin, çok aşırı dik bir rampa olacak ki zorlansın onun dışında istifini bozmadan çıkar.

Hız sabitleme standart diye hatırlıyorum, 110-120 sabitleyip her yere gidebilirsin, çok aşırı dik bir rampa olacak ki zorlansın onun dışında istifini bozmadan çıkar.
+++ kesinlikle katılıyorum, bir dönem kendisinin 1.5 BlueHDI 100 HP versiyonunu oldukça sık kullanıyordum. Gerçekten tam bir görev arabası, motor-şanzıman arabayı çok iyi taşıyordu. 1.6 HDi 92 HP ile performansının benzer olacağını düşünürsek ara hızlanmaları şu şekilde tatmin edici olacaktır;

ve bununla birlikte inanılmaz az yakıyor, 1.6'sı içinde benzer övgüler duymuştum. Bence de listeye eklenmesi gereken bir araç olur, hız sabitleme de her pakette mevcut.

o ikilinin boş paketinden uzak durulmalı. Boşlarında 2 airbag var, koltuk airbagi olmadığı için koltuğun yanal desteği de yok, arkada kafalık da yok. Donanım bi hız sabitleyici var, başka bir şey yok.

Valla başka yerde önerdiğimi tekrar önereyim: CC'den feragat edilebilirse yürütürken de alırken de çok ucuz ve şaşırtıcı şekilde çok konforlu bi araba: https://www.sahibinden.com/ilan/vas...anda-1.2-fire-urban-94000-km-1251205529/detay

301&C-ellysse ikilisine fındık kadar Panda'yı bin kere tercih ederim. Sadece gürültüsüyle değil, dizelin getirdiği rezonansla da uzun yolda çekilecek dert olduğunu düşünmüyorum. Yol tutuş filan zaten tartışmasız berbat.

Linea düşünülebilir ama her hafta ampul keser, sinir bozar :D
Şöyle Punto düşünülebilir ama kilit bozar, ampul keser =)) https://www.sahibinden.com/ilan/vas...to-1.4-urban-84.000km-lpg-li-1301982053/detay

2. nesil Jazz düşünülebilir. Benim arabanın bu km ile tahmini değeri 500-550 sularında. haftada 1000km yapa yapa doludizgin devam ediyorum.

Benimkiyle aynı motora sahip 2013 civarları 1.4 hb civic'ler var. Mekanik sağlamlığı hiç fena değildir. Sürüş konforuyla uzun yola daha bir gelir ama performansı 1.2 80hp B sınıfı standartlarında olur diye tahmin ediyorum. i10 ve Panda bakan ve bol radar maruz kalan biri için çok sorun olacağını düşünmüyorum.