AÇIK 600-650k tavsiye

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Alper45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alper45

Panpa
2,114
27
Selamlar OTOPARK ailesi,

Gerek geçen gün şanzıman yağını kendi kendine bitirmesi(sesten anlaşıldı da kurtardık), gerek klimasız olması, gerek başka sebeplerden ötürü 24 yıllık(he ya dile kolay 24 yıl) yoldaşımız olan Opel Vectra'yı yenilemek gibi bir düşünceye giriştik(ailem girişti daha doğrusu, olur olmaz Allah kerim)

Kriterlerimiz şu şekilde :

1)Benzinli olacak. Babam dizele pek sıcak bakmıyor, LPG olur, TSI olur ama dizel, ı ııh. Sevmiyor.

2)Mümkün mertebe yeni bir araç olmasını istiyorum. Yani gidip de 2007-2008 olmasın, mümkünse 2014 üstü olsun. Kısaca, B segment olsun da diyebiliriz bu durumda.

3)Renault Symbol, Peugeot 301, Citroen C-Elysee ve Dacia grubu olmasın. Bu bütçeye bu araçlardan birini başta ben almak istemem, babam da almaz, aldırmak da istemem(Bu araçlar fiyatına göre F/P ama daha kaliteli bir iç mekan vs. beklentimiz var)

4)Oluru varsa, geniş bir bagaj ve iç hacim.

Aklımdakiler :
1)Tabii ki de ilk seçeneğimiz Fiat Egea. 1.4 Fire motor yağ yakar mı ikileminden kurtulabildiğim anda babama Urban veya üstü bir paketi direkt göndereceğim de işte o yağ yakma kroniği, kafamı fazla fazla kurcalıyor.

2)Skoda Fabia/Seat Ibiza 1.2 TSI 90ps(denk gelirse station wagonu) : LPG ile uğraşmayız, çekiş güzel olur, donanım vs de tatmin eder, şehir içi yakıtı da üzmez diye düşünüyorum ama, kafamı karıştıran tek kısım iç hacim/hatchback için bagaj. Onun dışında en azından benim kafamda, bütün kısımlar artı.

3)Opel Astra H/J 1.6 atmosferik : 1.4 turboların 2012 civarına baksak emme manifoldu kroniği cartı curtu düşündürüyor, 1.6 atmosferik(hele hele A16XER gibi bir motor) 2 litre atmosferikten sonra nasıl gelir onu da bilemiyorum.

4)Renault Clio 4 makyajlı 0.9 turbo : Bu aracı Vectra ile kaza yaptıktan sonra ikame olarak baya bir kullandım. Şehir içi kullanım kolaylığı çok güzel kabul, motorun sesi çok güzel o da kabul ama, o rüzgar sesi beni bu aracı listenin sonuna itmeye yetti. İç hacim dar ve rüzgar sesi gerçekten kötü. Uzun vadede ciddi can sıkar kendi adımıza.

Kriterlerimiz bu şekilde, varsa sizin de önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim :)
 
Son düzenleme:
Aranılan özellkler ve bütçe neticesinde ben olsam Egea 1.4 tercih ederdim, alabildiğim en dolu paketini 100 bin km altı olacak şekilde alırdım. Hem donanım, hem yıl, hem de yakıtıyla oldukça mantıklı bir seçenek olur. Yağ yakma olayı doğru viskozite ve kaliteli bir yağ ile yok, en azından ben görmedim. LPG ile bu devirde oldukça iyi bir tercih olur.