AÇIK 600 bin TL civarında araba arıyorum, ne önerirsiniz?

emrctr

Emirhan Çıtır
Senkromeççi
5
25
Marka
Yok
Merhaba arkadaşlar,

26 yaşındayım, yaklaşık 600 bin TL bütçeyle bir araba bakıyorum. Aracı çoğunlukla İstanbul'da kısa/orta mesafelerde kullanacağım, yılda da 5-6 defa uzun yola çıkacağım.

Manuel vites benim için sorun değil daha önce bir çok araba kullandım uzun yollar yaptım acemi sayılmam. Çok yüksek performans beklentim yok, yokuşlarda ve uzun yolda beni üzmeyecek, günlük kullanımda yeterli performansı olan bir araç istiyorum.

Önceliklerim kabaca sorunsuzluk, nispeten uygun bakım maliyeti ve ikinci el piyasasının hiç yoktan iyi olması. Hatchback tercih ederim ama bu bütçede mantıklı bir sedan olursa da kabulümdür.

Şimdiden teşekkür ederim.

daha iyi tavsiyede bulunabilmek için yaş, km gibi kriterleri de söyleyebilir misiniz?

1.2 veya 1.4 motorlu clio 3'ler güzeldir.

1.5 dci olanlar da var, DPF varsa kısa mesafede erken tıkanabilir. Haricinde bir sıkıntısı yok

daha iyi tavsiyede bulunabilmek için yaş, km gibi kriterleri de söyleyebilir misiniz?

1.2 veya 1.4 motorlu clio 3'ler güzeldir.

1.5 dci olanlar da var, DPF varsa kısa mesafede erken tıkanabilir. Haricinde bir sıkıntısı yok
Şöyle ki 2006 modele ve 250.000 kilometreye kadar limitleyebilirim. Çok yokuşlu bir bölgede yaşıyorum bu yüzden atmosferik önermiyorlar genelde.

Hocam bu bütçelere Focus 2 denk gelebiliyor. Orta boş paket atmosferik 1.6 fazlasıyla iş görür bence. Bu motorun üstesinden gelemeyeceği yokuş yok bence. Bende 1.3 otomatik Accent Admire var, bilen çıkar belki, Yozgat'ın dimdik rampalarında yağmur çamur demeden yaldır yaldır ilerliyordu. Hyundai Accent Era da düşer. 1.6'nın temizi düşük kilometrelisi düşmeyebilir ama 1.4 Select paket veya 1.5 dizelin (bu motor hem 4 silindir hem de değişken zamanlamalı vgt turbo kullanır, bakımlısı çok mutlu eder) temizleri düşer. Opsiyonlusu denk gelirse de 10 hava yastığı vardır. Yine sedan olacak ama makyajsız VTEC 2 de oluyor bu bütçelerde. Kia Rio da öneririm, kaliteli araçlardır. Piyasası görece zayıf olsa da Mazda 3 hatchback bulunur. Bir de çok güzel Skoda Fabia örnekleri de çıkar bu bütçede. Bu saydıklarım şimdi aklıma gelen sorunsuz 600k araçlar. Daha model çoktur piyasada.

Listedeki tüm araçlar için 1.3 dizel alınası olur.
Bende bir punto baktım 2013 model lounge paket alcantara gibi koltuklar, cam tavan sunroof vardı epey doluydu baktığım araba yani. Tam bütçe sınırlarımdaydı hatta ama etrafımdakiler puntoya o kadar para verilmez diye çok söylendiler bende ne yapacağımı bilemedim aslında aklımda kaldı o arabada Serhat İnci Punto videolarından da çıkamamıştım o aralar. Siz ne düşünüyosunuz.

Bende bir punto baktım 2013 model lounge paket alcantara gibi koltuklar, cam tavan sunroof vardı epey doluydu baktığım araba yani. Tam bütçe sınırlarımdaydı hatta ama etrafımdakiler puntoya o kadar para verilmez diye çok söylendiler bende ne yapacağımı bilemedim aslında aklımda kaldı o arabada Serhat İnci Punto videolarından da çıkamamıştım o aralar. Siz ne düşünüyosunuz.
600'e Passat mı alacaklarmış :/

Ne alınacak ki 600’e başka. Bence çok makul. Dolusu hem de. https://www.sahibinden.com/ilan/vas...-sahibinden-hatasiz-tertemiz-1333184503/detay Ben a3 bakardım ama daha masraflı olabilir tabi.

arkadaşların önerdiği 1.3mjet genel olarak mantıklı duruyor fakat istanbul şehir içinde kullanılan dizel çok can sıkabilir. Kendi aracımdan (imzadaki Honda jazz) önerebilirdim fakat yokuşlarda ilk kalkışta patinaja çok meyilli olduğu için çok dik rampalı bir bölgede yaşıyorsanız motor gücü yetse bile patinajdan kalkamayan bir araba çok can sıkabilir. genel olarak rampadan kasıt başıbüyük gibi 2. & 3. vites rampalarında iş görür.

Genel olarak B sınıf hb. araçlarda 1.4/1.6 benzinli örneklere odaklanabilirsiniz. Aynı şekilde C sınıfında da 1.6 benzinli araçlara bakabilirsiniz. Hangisinin antifrizle binilmiş temiz örneğini bulursanız onu alın.

Çok sağolun zahmet edip fikir verdiğiniz tecrübe paylaştığınız için. Çok da mantıklı fikirler var ama sanırım biraz daha genç duran biraz daha oyuncaklı bir araba olduğu için Punto daha çok hoşuma gidiyor. Bütçem biraz daha performanslı ve sürüş keyfi yüksek bir arabaya yetiyor olsaydı fikrim değişirdi ama şimdilik durum bu maalesef.

Clio, fiesta, punto hangisinin temizini, düşük km olanını bulabiliyorsanız onu alın. Sanayiye ne kadar az uğrarsanız o kadar iyidir.