KAPALI 65 Bin Civarı 0 km Araç Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FA3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

FA3

Asfalt Kurutucu
14
Merhabalar Otopark Ailesi,

Kasım Aralık gibi bir otomobil almayı planlıyorum. Başta bütçem 20.000 limitliydi fakat piyasa durumundan dolayı yavaş yavaş 30.000, 35.000 derken bu seferde baktığım araçlar ve ilanlarda ki yalanlardan gına geldi ve sonunda kendimi zorlayabileceğim kadar zorlayıp 0 km almak istedim. :)

Daha önce kullandığım araçlar görece güçlü ve donanımlı araçlardı. Fakat şuan da eski durumumda olmadığım için geçmiş alışkanlıklarım ve kullandıklarımı bir yana bırakarak tercih yapacağım. Aklımda ki araçlar;
1. Renault Megane Sedan 1.6 16V 115 Hp Joy Donanımlı
2. Opel Astra Sedan 1.6 115 Hp Edition/ Edition Plus Donanımlı
3. Skoda Octavia 1.2 TSI 86 Hp Ambition (LPG uyumu olmamasından dolayı arka planda)
4. Hyundai Elentra 1.6 128 Hp style
5. Toyota Corolla 1.33 var galiba
6. ...

İlk aklıma gelen ve haklarında araştırma yaptıklarım bu araçlar oldu. Ancak SUV veya Sedan diğer tüm tavsiyeleri değerlendirebilirim. Bunların dışında Acaba 1.3 Egea en boş donanım sırf dizel olduğu için düşünülebilir mi ? Aslında tüm bu araçları ve kendimi zorlamayı bırakıp ikinci el 2014 civarı 40.000 dolayında 301 dizel almak daha mı mantıklı olur ? Aklım Çok karışık ve yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden Teşekkür ederim.

Yıllık yaptığınız ortalama mesafeye göre dizel-benzinli arasında karar vermenizi öneririm. Arabayı çok sık kullanan, işe gidip gelen biriyseniz ben dizel araç tercih etmeniz tarafındayım, her ne kadar benzinli araçlar da az yakıyor denilse de özellikle ayağınıza çok hakim olamayan biriyseniz fark yüksek oluyor.
2.el işi biraz nasiptir, iyi bir araştırma ve zaman gerektirir. Sıfıra yakın diye sıfırdan pahalıya araba satmaya çalışanlar oluyor, piyasa çok enteresan. Genede sürekli gözatmak gerek sitelere acil para ihtiyacından dolayı uygun araçlar düşebiliyor.

Bu arabalar arasında ben olsam Renault Megane 1.6 Joy alırım. Çünkü hem dışını hem de içini diğerlerine göre daha çok beğeniyorum. Ama fazla yol yapıyorsanız dizel almanız daha mantıklı olur. Egea her ne kadar diğerlerine göre kalitesiz olsa da dizel olmasından dolayı daha ideal olabilir.

301 i listenize almayın... dizel olacaksa en boş versiyon 308 i yakalamaya çalışın..veya megane olsun..

0km olacaklar içinden bence listenizdeki en iyi seçenek Megane gibi .. Corolla 1.6 olsa düşünülebilir lakin 1.33 ler ne performans konusunda yüz güldürür, ne de çok ekonomik olur.. alternatif olarak Nissan Pulsar 1.2 düşünülebilir ama lpg uyumunu pek bilemiyorum

Merhabalar Otopark Ailesi,

Kasım Aralık gibi bir otomobil almayı planlıyorum. Başta bütçem 20.000 limitliydi fakat piyasa durumundan dolayı yavaş yavaş 30.000, 35.000 derken bu seferde baktığım araçlar ve ilanlarda ki yalanlardan gına geldi ve sonunda kendimi zorlayabileceğim kadar zorlayıp 0 km almak istedim. :)

Daha önce kullandığım araçlar görece güçlü ve donanımlı araçlardı. Fakat şuan da eski durumumda olmadığım için geçmiş alışkanlıklarım ve kullandıklarımı bir yana bırakarak tercih yapacağım. Aklımda ki araçlar;
1. Renault Megane Sedan 1.6 16V 115 Hp Joy Donanımlı
2. Opel Astra Sedan 1.6 115 Hp Edition/ Edition Plus Donanımlı
3. Skoda Octavia 1.2 TSI 86 Hp Ambition (LPG uyumu olmamasından dolayı arka planda)
4. Hyundai Elentra 1.6 128 Hp style
5. Toyota Corolla 1.33 var galiba
6. ...

İlk aklıma gelen ve haklarında araştırma yaptıklarım bu araçlar oldu. Ancak SUV veya Sedan diğer tüm tavsiyeleri değerlendirebilirim. Bunların dışında Acaba 1.3 Egea en boş donanım sırf dizel olduğu için düşünülebilir mi ? Aslında tüm bu araçları ve kendimi zorlamayı bırakıp ikinci el 2014 civarı 40.000 dolayında 301 dizel almak daha mı mantıklı olur ? Aklım Çok karışık ve yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden Teşekkür ederim.
Öncelikle Egea'nın boş donanımından uzak durun derim. Üst donanımlarında bile ortalama kalan iç mekanı, baz donanımda gerçekten çok berbat bir hal alıyor. Onu hiç tavsiye etmem.
1.6 atmosferiklerle C sınıfı giriş versiyonları düşünüyorsanız Hyundai Elantra ve Kia Cerato'ları tavsiye ederim. Güvenlik konusunda çok iyi seviyedeler ve uzun ömürlülük açısından da çok iyiler. Focus 1.6 atmosferikler de var fakat iç hacim genişliği nedeniyle soru işaretidir. Gidip bayide inceleyin derim, öyle kadar verin.
Yazdığınız 0km C sınıfı seçeneklere çıkma imkanı varken 301'e inmeyin derim.
İleride ne olur ne olmaz deyip lpg uyumu ararsanız Corolla ve Elantra/Cerato modelleri kalıyor elde. Diğerlerinin sizi dert küpü yapma potansiyelleri daha yüksektir. (Megane'dan bu konuda emin değilim)
Bir de bakım maliyetleri konusuna değinmek isterim. Skoda, tüm VAG grubu gibi gerçekten çok pahalı. Ford da geri kalmamak için elinden geleni yapıyor. Opel de bu konuda Ford'la aynı seviyede olmakla birlikte üstüne kalitesiz hizmet sunuyor. Toyota iyidir, ucuz değil ama çok aşırı da değil. Zaten arabaları da rutin bakımları dışında kolay kolay servis istemez. Renault konusunda bu konuda da net bilgim yok. Yaygın servis ağı var işte o kadar. Bu konuda da en iyi durumda olan marka Hyundai. Bugünkü koşullarda bakım maliyetleri genel olarak diğer markalara göre daha uygun durumda.

Biraz Hyundai fanboy gibi durdum ama sahip olduğumuz araçlar Leon, Fiesta ve Corsa :) Objektif olmaya çalıştım.

Corolla'nın motoru leş gitmiyor arkadaşımda var memnun değil.Octavia LPG uyumlu değil.Elentra bilmiyorum ben olsam o topa girmem.Astra sedan güzel araba,LPG uyumu güzel arkadaşlarım da var hepsi de memnun.Megane çok güzel bayide incelemiştim,LPG uyumlu.Astra/Megane'dan birini seçmeniz uygun olur.Edition Plus'da çok birşey yok araştırdım da biraz.Bence Megane'a ark park sensörü ekleyip almanız en mantıklısı olur,yeni araç,servisi iyi,2. eli iyi.

@bedirhan. İşe gidiş geliş olacak kesinlikle. Yıllık sanıyorum ki 15.000 Km yaparım. Aslında dizel istiyorum lakin zaten bütçemi 3 katına çıkarmışken dahi dizellere ulaşamıyorum 0 Km olarak. (Baz egea belki bi ihtimal dizel olursa.)

@furkankaya585597 Açıkçası Megane'nın daha yeni bir görüntüsünün olması hasebiyle benim de listemde ki ilk araç. Fakat motoru Megane II'den beri kullanılan motor mu yoksa ciddi bir değişim var mı bunu bilemiyorum açıkçası. Gerçi o motorun olmasını bir yandan isterim zira LPG gerekli olursa uyumluydu diye hatırlıyorum.

@atoprak 301 şirkette de var ve sık sık kullandığım bir araç ve bana göre tek artısı çok iyi gidiyor olması. Ama bu gidişte bana asla güven vermiyor tabii o da var. Çok istediğim bir araç değil benimde ama dizel olması kafamı kurcalıyor bazen. Tabii bir de atmosferik benzinlilerden daha iyi gidiyor. :)

@berkertekin Zaten dediğiniz gibi Egea benimde hiç içime sinmiyor bir de Easy ( en boş) donanım bile 73.000 iken zaten düşünmek istemiyorum o aracı. Focus maalesef 75.000 dolaylarında olduğu için değerlendirmedim onu onu değerlendirmeye başlarsam 20.000 diye başladığım tavan limit 2+1 ev parasına doğru yükselecek, son yükselme olsun bu limit artık. :):) Corolla konusunda bende çekimserim hepte bi soğuk geldi o marka bana ama dayanıklılığından dolayı aklımda. LPG konusunda Megane, taa Megane II'lerde olan motorsa şayet bu 1.6 115 Hp gayet uyumlu idi, sanırım bunu araştırmam lazım ( EURO 6 ile değişimler LPG sürecini sekteye uğratmış olabilir mi diye).
Onun dışında Elantra şu sıralar ÖTV indiriminden dolayı taksilerde de yoğun olarak kullanılan ama her nedense piyasa nihai tüketici de pek görmediğim bir araba (belki ben denk gelmemişimdir). Fakat güç olarak verileri daha iyi durumda üstelik bayide pazarlık oranı daha fazla da olabilir. Ancak ikinci eli düşündürüyor eğer tutulmadıysa ileri de satış sorun olur mu diyorum ister istemez. ( Aslında arabanın daha almadan satışını düşünmek yanlış, biliyorum ama. ;))

@DuzboruDownpipe Berkertekine verdiğim cevapta ki gibi ikinci el kaygısını bir yana bırakabilirsem verileri diğerlerine nazaran cazip duruyor.

@Erhan Tekin Açıkcası yukarıda da dediğim gibi Elantra bana da acaba dedirten ama mantıklı bulduğum bir seçenek. Daha önce çok fazla Opel kullandım. Memnun kaldığım oldu İllallah ettiğimi oldu. Ama yine de alabilirim dediğim bir markadır. Ancak son zamanlar servis vb sorunlarını duydukça ve bir de 2011den beri aynı kasa olunca üstüne de donanım eksikleri olunca insan çekinik duruyor Astra'ya. Galiba bende Megane tercihine daha bir meyilli gibiyim ama süreç bakalım. :)
Herkese tek mesajda cevap vermeye çalıştım, katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. :)

Son düzenleme:
Elentra'yı bilmiyorum ciddi bir şekilde araştırmak lazım,ben şu an kendim için yazdım "o topa girmem" diye.Testleri izleyip kullanıcı yorumlarını,formlarını araştırıp bayiye gidip bir test etmek lazım,520 litre bagajı varmış içi de güzel.Ama bence ne alırsanız alın arka park sensörü ekleyin her taraf araba kaynıyor park yeri sıkıntı,çok elzem bir donanım bence.

...
@berkertekin Zaten dediğiniz gibi Egea benimde hiç içime sinmiyor bir de Easy ( en boş) donanım bile 73.000 iken zaten düşünmek istemiyorum o aracı. Focus maalesef 75.000 dolaylarında olduğu için değerlendirmedim onu onu değerlendirmeye başlarsam 20.000 diye başladığım tavan limit 2+1 ev parasına doğru yükselecek, son yükselme olsun bu limit artık. :):) Corolla konusunda bende çekimserim hepte bi soğuk geldi o marka bana ama dayanıklılığından dolayı aklımda. LPG konusunda Megane, taa Megane II'lerde olan motorsa şayet bu 1.6 115 Hp gayet uyumlu idi, sanırım bunu araştırmam lazım ( EURO 6 ile değişimler LPG sürecini sekteye uğratmış olabilir mi diye).
Onun dışında Elantra şu sıralar ÖTV indiriminden dolayı taksilerde de yoğun olarak kullanılan ama her nedense piyasa nihai tüketici de pek görmediğim bir araba (belki ben denk gelmemişimdir). Fakat güç olarak verileri daha iyi durumda üstelik bayide pazarlık oranı daha fazla da olabilir. Ancak ikinci eli düşündürüyor eğer tutulmadıysa ileri de satış sorun olur mu diyorum ister istemez. ( Aslında arabanın daha almadan satışını düşünmek yanlış, biliyorum ama. ;))
...
Herkese tek mesajda cevap vermeye çalıştım, katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. :)
Son 2-3 haftada Elantra'yı çok çok fazla gördüm. Ticari taksiden fazla binek Elantra gördüm. Hatta bugün biriyle burun buruna park ettim. O yüzden aklıma geldi de çok pohpohladım. :D Yalnız Cerato piyasada Elantra kadar tutmadı. Cerato'nun 2. eli daha zayıf olabilir o yüzden. Elantra'yı gidip incelemenizi tavsiye ederim. Çünkü bayi indirimleri, model bazında kampanyalar filan çok oluyor Hyundai'de.

Benim için ilk sırada Elantra olur, Astranın ne kadar lpg uyumu olsa da bir Elantra ya da Corolla kadar sorunsuz binemezsiniz. Benim için almamak için bir sebep yok fakat olur da beğenmezseniz Megane ikinci tercihim olur. Bu seçenekler elenirse sıra Astraya gelebilir :) Hyundainin sağlamlığını binek ve ticari araçlarıyla tecrübe etmiş biriyim, 2.elini düşünmek en son işiniz olsun bence ki pek de sorun yaşayacağınızı sanmam. Corolla 1.33'ün ekonomik bir ünite olduğu düşünülebilir gayet de normal fakat çok sakin kullanım için geçerli. Yüksek devirler canlı, bastığınız zaman performans sorunu olmuyor ama bu sefer de 1.6 daha ekonomik oluyor :)
edit: Aracı aldıktan sonrasını da düşünmelisiniz, Opel'in yetkili servisleri canınızı sıkabilir Hyundainin satış sonrası müşteri memnuniyeti hakkında çevremden olumlu yorumlar duyuyorum. Renault da aynı şekilde.

Son düzenleme:
@bedirhan. İşe gidiş geliş olacak kesinlikle. Yıllık sanıyorum ki 15.000 Km yaparım. Aslında dizel istiyorum lakin zaten bütçemi 3 katına çıkarmışken dahi dizellere ulaşamıyorum 0 Km olarak. (Baz egea belki bi ihtimal dizel olursa.)

@furkankaya585597 Açıkçası Megane'nın daha yeni bir görüntüsünün olması hasebiyle benim de listemde ki ilk araç. Fakat motoru Megane II'den beri kullanılan motor mu yoksa ciddi bir değişim var mı bunu bilemiyorum açıkçası. Gerçi o motorun olmasını bir yandan isterim zira LPG gerekli olursa uyumluydu diye hatırlıyorum.

@atoprak 301 şirkette de var ve sık sık kullandığım bir araç ve bana göre tek artısı çok iyi gidiyor olması. Ama bu gidişte bana asla güven vermiyor tabii o da var. Çok istediğim bir araç değil benimde ama dizel olması kafamı kurcalıyor bazen. Tabii bir de atmosferik benzinlilerden daha iyi gidiyor. :)

@DuzboruDownpipe Berkertekine verdiğim cevapta ki gibi ikinci el kaygısını bir yana bırakabilirsem verileri diğerlerine nazaran cazip duruyor.

@Erhan Tekin Açıkcası yukarıda da dediğim gibi Elantra bana da acaba dedirten ama mantıklı bulduğum bir seçenek. Daha önce çok fazla Opel kullandım. Memnun kaldığım oldu İllallah ettiğimi oldu. Ama yine de alabilirim dediğim bir markadır. Ancak son zamanlar servis vb sorunlarını duydukça ve bir de 2011den beri aynı kasa olunca üstüne de donanım eksikleri olunca insan çekinik duruyor Astra'ya. Galiba bende Megane tercihine daha bir meyilli gibiyim ama süreç bakalım. :)
Megane'daki motor Nissan'dan alınma diye biliyorum, yani Megane II'deki motor değil de ilk nesil Qashqai'deki motor.

@Erhan Tekin Bildiğim kadarıyla Meganelarda "Görüş Paketi" diye bir paket varmış ve bu paketle birlikte park sensörü geliyormuş.
@berkertekin Bayram tatilinde test etmeye gidemedim, kaçırdım tatil imkanını. Ama haftasonu başta Megane ve Elantra olmak üzere bayilere uğramayı planlıyorum zaten. ( O indirim ve kampanyalara bolca ihtiyacım var zaten :D )
@Yasin Aygun Son aracım İnsignia idi. Ondan önce Opel araçlarımız oldu ailede. Sırf bu sebeple Astra'yı listeye koydum ( e fiyatı da ucuzdu aslında :)). Astra'nın donanımları vasat ve kasası da eskidi malum (sedan için) bu yüzden satış sonrasına kafa yormadan listenin alt sıralarına iteledim aracı maalesef :).
@tersiyer O motorunda nihayetinde Renault destekli olması cazip geliyor bana. Bakalım ileri de LPG taktırmam lazım düşüncesine girersem diye bunu araştırmakta fayda var ama uyum konusunda sorun olmaz sanıyorum.

Herkese yine teşekkür ediyorum katkılarınızdan dolayı :).

Nasıl bakarsanız bilmiyorum ama benim tavsiyem;
0km 1.3 Multijet hemde Premio plus paketli doblo.hem dizel hemde dolu bir araç liste fiyatı 66950 TL

1.6 dizel ara paket(safeline ) olsun derseniz oda 66950 TL.

Kocfinans bu araçlara çok ciddi kredi desteği sağlıyor.aracin nerdeyse yarı fiyatına kadar 0 faizli kredi alabilirsiniz.burdandan ciddi kar edersiniz.bence bir düşünün.

Yada 1.0 TSI VW Caddy 70 bin TL 0km sinin fiyatı

Nasıl bakarsanız bilmiyorum ama benim tavsiyem;
0km 1.3 Multijet hemde Premio plus paketli doblo.hem dizel hemde dolu bir araç liste fiyatı 66950 TL

1.6 dizel ara paket(safeline ) olsun derseniz oda 66950 TL.

Kocfinans bu araçlara çok ciddi kredi desteği sağlıyor.aracin nerdeyse yarı fiyatına kadar 0 faizli kredi alabilirsiniz.burdandan ciddi kar edersiniz.bence bir düşünün.

Yada 1.0 TSI VW Caddy 70 bin TL 0km sinin fiyatı

Hafif ticari araçlara karşı önyargılı değilim fakat yine de C segmenti ile bu araçları pek mukayese edemiyorum. Fakat dizel olmaları hasebiyle değerlendirilebilir mi, belki de evet. Açıkçası finans seçenekleri de benim için mühim. Renault'un "Renault Sistem" dediği yöntem gibi şeyleri değerlendirmeyi planlıyorum. Koç Fiat'ın ve Koç Finans'ın da bu tarz imkanlar sağladığını biliyorum. Ayrıca bahsettiğiniz 0 faiz avantajları da var tabii. Bakarsınız bana en uygun ödemeyi Fiat Doblo'da sunarlar bende tamamen duygusal sebeplerle Doblo alırım :D.

Ben şu fotoğraflara bakınca direk Megane'ı eledim kendi kafamda. Ön konsol nefret ettiriyor kendinden, o kadar kötü bence.

Ekli dosyalar

• astra.JPG
    astra.JPG
    44.3 KB · Görüntüleme: 336
  • elantra.JPG
    elantra.JPG
    39.9 KB · Görüntüleme: 327
  • megan.JPG
    megan.JPG
    33.7 KB · Görüntüleme: 325
Ben şu fotoğraflara bakınca direk Megane'ı eledim kendi kafamda. Ön konsol nefret ettiriyor kendinden, o kadar kötü bence.
Burada en başarılı konsol açık ara Hyundai'ye ait. Çünkü tuş ve sıradanlık karmaşasından kurtulmak istediğin vakit herhangi bir dokunmatik multimedya ekranıyla ön göğüs tamamen kotarılır. Keza klima kontrol düğmeleri, rengi ve dizaynı olarak diğer iki aracın sıradanlığından uzak. Fakat diğer iki araçta bunlar pek yok, keza astra'da kullanması ciddi zor ve tuşların da kaybolmadığı bir ekran takılıyor. Megane'da ise tesla vari tabletten daha farklı formatta bir ekran kullanılması pek mümkün değil gibi duruyor üretim olarak.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...