70.000TL Dizel Araba Seçimi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Coskun

Elit Apaçi
14 Kas 2016
82
39
970
Tokat
Marka
BMW
Merhaba arkadaşlar.70.000TL lik dizel manuel (Manuel seçmemizin sebebi daha uzun ömürlü olması) bir araç bakıyoruz.İstediğim özellikleri aşşağı sıralayacağım.Yardımcı olursanız çok memnun olurum.Şimdiden teşekkür ederim.

-4 kişilik ailenin rahatlıkla sığıp seyahat edebileceği.
-En düşük C segmenti
-Baya az yakan
-Manuel
-Tercihen biraz donanımlı
-Yürütmesi kolay
-Uzun ömürlü
-Bu fiyata olabilecek konforlu
-En düşük 2012-2013 yılları arası
-Çok km yapmamış
-Parçası ucuz ve kolay bulabileceğim

Bu fiyatlarda bu kriterlerde bir araç bakıyorum.Birkaç seçenek var aslında aklımda.1.5 dci Fluence İcon,1.6 e-Hdi Allure donanımlı 308 aklımda sadece bunlar var.Fluence yi konforu ve güvenliği açısından elemek istiyorum ama aradağım kriterlere de en yakın o gibi gözüküyor.Kalbimde 308 var.Bana yardımcı olursanız sevinirim.Hayırlı forumlar.

~~~~YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN~~~~
 

yaso

TORNACI
8 Eyl 2016
3,204
11,547
5,320
Antalya
Marka
Ford
Astra j hocam nesi var acaba bildiğiniz?
Astra H dan sonra malzeme kalitesi olarak düşüşe geçti o yüzden. Fakat Koreliler hariç her marka zamanla eski kalitesini zaten yitirdi bu durum Opele özgü bir şey değil yani.
Ben astra h 1.3 cdti kullanıcısı olarak J kasanın tasarımını (opc ve gtc kasa hariç) sevmiyorum bir tek bu konuda kötüleyebilirim bu da onun kötü bir araba olduğunu kanıtlamaz. Ne kadar görünüşünü beğenmesem de sınıfında tercih edeceğim 1-2 araçtan biri olur neden mi ? Yürütme maliyetleri; MTV'si en düşük dilimde, kendi yaş ortalamasında belki de en ucuz bakım maliyetine sahip dizel motor, yine en düşük yakıt tüketimine sahip araçlardan biri, konforu iyi.
Yeni 5 ileri manuel şanzımanla astra H kasadaki hantallık yok. Motoru bence Türkiye için üretilmiş; en sorunsuz dizel motorlardan biri, üst devirlerde (2200 üzeri) beklenenden fazla güç veren, alt devirleri sağ şerit kullanımına sürükleyen bir motor. Uzun yolda performans ve yakıt olarak sevindirir, sollamada rampada üzmez, diğer dizel motorlaraa göre sessiz. Ben tavsiye ederim.
Bir de eğer almayı düşünüyorsanız HB kasasını tavsiye ediyorlar sedanla arasında kalite farkı olduğu söyleniyor. Sanırım HB ler Almanya'da Sedanlar İsviçre'de üretiliyor.
 
Son düzenleme:

mburakozgen

Profesör
19 Mar 2017
294
364
1,395
Avensis bu kasayla beraber 3 makyaj geçirdi. Son kasadan önceki makyajlı 1.6 benzinli olanı şiddetle öneririm. Yormaz yumuşaktır kafadan biraz kayar ama sunduğu konforu düşününce zaten arabanın limitlerde kullanılmak için yapılmadığını anlarsınız. Ağır makyajlı son kasa ise süspansiyonlar ciddi anlamda değişti. Çok aşırı sert oldu öncekine göre. Yol tutuş çok daha iyi ama sertlik zevkli bi sertlik değil. Hani kötü rolünde oynayan tarık akan gibi düşünün. Yakıştıramıyosunuz. Ve tabi bir bmw klasiği olan rölantide gırgır sesli dizeli sanki içerde çalışıyo mübarek. (Benzinli araba kullandığım için her dizel bana sesli geliyor belki alışkanlığımdan kaynaklı bi abartı olabilir.)
 
  • Beğeni
Tepkiler: DouglasAdams
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım