AÇIK 90.000 TL Kararsızlığı

OguzhanC

Panpa
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
766
1,619
2,520
26
Kocaeli-Ordu
Marka
Peugeot
Herkese selamlar,
Güncel olarak kullandığım 90 model bir Tofaş Serçe var. Bilenler vardır. Ancak gündelik kullanımda hem ben hemde yaşından dolayı araç bariz olarak yoruluyor. Üstüne birde her şeyin fiyatı fırlayınca hiçbir konuda işler eskisi gibi değil. Ek olarak çalışıyorum ve bir yandan arada okula gidiyorum.

Birkaç aydır bu sebeplerden dolayı bir otomobil alma düşüncesi içersindeyim. Bütçe için güncel olarak 90.000 tl yazdım ancak temiz içime sinen bir otomobil için 10-15 bin tl kadar esneme yapabilirim. Güncel yakıt ve ekonomi durumlarından dolayı ve aracı gündelik ulaşım aracı düşüncesiyle aradığım için şuanda yakıt tüketimi ve sorunsuzluk biraz ön planda. Bunun dışında tek kriter 5 kapı hb veya sedan olması.

Bir hayli fazla 206 baktım hatta 1-2 tanesini başında inceledim ancak kısmet olmadı.
Megane 1 ve ae101 corollaları da inceliyorum.
Vectra b gt ve palio sporting gibi modellere de baktım ancak gerek temizinin olmayışı gerek gündelik kullanımda zorlayabilecek oluşundan dolayı rafa kaldırmak zorunda kaldım. Clio2, kalos, corsa... gibi b segment modelere de fazlasıyla baktım. Hem iş hem okul derken seçmek ve ilgilenmek bir hayli zorlaştı. O yüzden bu modelleri ve benzerlerini deneyimlemiş kişilerden yorum ve tavsiye ilan alabilirim.
 

tersiyer

Profesör
8 Eyl 2016
583
477
1,570
İstanbul
RTE-RTA boş modeller, 8v motorları bulunur, makyajsızların arka stopları kırmızı olur.
RXT dolu modelidir, 16v bulunur fakat 1.6'sında kaput altı foto lazım 16v olup olmadığını anlamak için, makyajsız stopları yine kırmızı olur, mercekli farlar sis farı, klima, abs, çelik jant opsiyon değil standart geliyor.

Aşağıdaki araçların piyasa fiyatlarına tam anlamıyla bakmadım, ciddi ciddi oturup liste yapıp atmadım ama aşağıdakiler gözüme çarpanı.

Beyaz RTA'da klima olmayabilir, öyleyse satarken zorlanırsınız ama binerken problem olacağını sanmıyorum,1.4 8v 75 bg lik motorla uzun yıllar dert açmaz çok da yavaş değil, ara ara piste gidiyorsun güzel süreler dahi verme potansiyeli var. Kocaeli'de en azından gidilip bakılabilir yakınsa. Yakıt en büyük avantajı 100 km/l de 8-9 litre benzinler ütopik rakamlar değil 1.4 8v için.


RXT dolu versiyonu, boyasının ve motorunun yapılması büyük avantaj, 1.6 8v olduğu için yakıtı fazla olur, fakat seri gidiyorlar.


Dediğim gibi fiyatlarını detaylıca takip edip baktığım araçlar değil, ama bildiğim araçlar bunlara bu haliyle binersen ne usta ne parça ne de yakıt sıkıntısı(attığım 1.6 hariç) yaşamazsın kolay kolay. Ayrıca öyle çok keyifsiz araçlar da değiller sadece direksiyonları aşırı hafif ve tepkisiz onun haricinde tutuşları kıvrak.



Şahsi kanaatim şu yakıt fiyatlarında araç almak mantıklı değil alınacaksa da çok az yakan araçlar tercih edilmeli, Panda'da güzel bir tercih olabilir, yakıt minvalinde bakarsak.
Ek olarak ben RTE tavsiye etmiyorum, ekonomik değil, cep yakabilir.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım