KAPALI Acelesi olmayan araç tavsiyesi (75-85)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

NeedForSpeed

Profesör
8 Eyl 2016
411
624
1,695
Ankara
Marka
Skoda
Merhabalar, mevcut Octaviamızı (1.6 Benzin) yenilemeyi düşünüyoruz. Kendisini 2003 yılının Aralık ayında 2004 model çıkışlı olarak sıfır almıştık. Boş + boş donanım seviyesinde kendisi. Babayla beraber ortak kullanıyoruz bu nedenle kilometresi haliyle biraz yükseldi. Güncel olarak 240.XXX ve son zamanlarda bir miktar masraf yapmak durumunda kaldık, bu yaştaki bir arabaya yüksek harcama yapmak da canımızı sıkmadı değil. Yenileme düşüncemiz var fakat acil bir durum yok. Yıl sonları araç fiyatları biraz düşüyor deniyor, kredi faizleri de biraz azalacakmış. Önce kafamızda bir model belirlemeye çalışıyoruz. Bütçemize uygun bir şeyler çıkarsa ona göre davranacağız gibi gözüküyor. Beklentimiz şu yönde; ilk kriterimiz yaş. Artık alınacak araba 2011-2012 model veya daha genç olmalı. İkinci kriter iç hacim/bagaj hacmi. Malum Octavianın şanı şöhreti bagajından geliyor, aradığımız araçta da üzmeyecek bir hacim sunmalı, bu nedenle Wagonlara sıcak bakıyoruz. Ama wagon olmak zorunda değil. Diğer bir kriter, mutlaka benzinli olacak, dizel istenmiyor ve mümkün mertebe manuel olacak. Otomatik sadece tork k. olur ise düşünülür, bunun dışında kesinlikle manuel. Sürüş konforu detayına girecek olursam cruise control artık olsun lütfen mevcut arabada olmaması çok canımızı sıkıyor uzun yolda. Müzik dinlemek için aux yerine usb tercihimiz olur. Fakat carplay vb. var ise çok daha iyi olur işimize gelir. Bunların dışında son olarak söyleyebileceğim şu detay var, baba biraz gelenekselci olduğundan atmosferikte ısrarcı turbo istemiyor fakat belki 1.4 tsi 1.6 ecoboost vb. için ikna edebilirim, 1.0tsi 1.2tsi falan asla kabul ettiremedim. Kilometre konusunda turbo ise düşük km olursa iyi olur, atmosferikte de 90-100bini geçmemiş olursa iyi olur diye düşünüyorum. Bütçemiz 75k, nokta atışı aradığımızı bulabilirsek max. limit 85k olur. Bir iki hafta içerisinde bazı tanıdıklara haber vereceğiz showrooma 2.el temiz araç gelirse haberimiz olsun diye. Bir durum olursa konuyu ona göre güncellerim. Tavsiyelerinizi bekliyorum dostlar.

Edit: Malum siteye şöyle bir baktığımda gözüme çarpan bir iki ilan vardı, onları paylaşmak istedim.
1565737419779.png

1565737551853.png
 
Son düzenleme:

NeedForSpeed

Profesör
8 Eyl 2016
411
624
1,695
Ankara
Marka
Skoda
aynen öyleymiş ne yazık ki,81 bine satıyorlardı bir ara tam fırsat aracıydı ama geçmiş.

İkinci el olarak ama yine cazipleri bulunabiliyor,şu ilandaki gibi;


Bir led far,bir de jant takıldı mı tadından yenmez :) bir başka alternatif olarak önerebileceğim araç Focus,o da bu fiyatlara bulunabiliyor hem de dizel olarak.
Kanalda elantranın dizel otomatik testi var ama benzinli manueli nasıl acaba, kullanan tanıdık falan da yok. Bunu da biraz araştırayım teşekkürler tavsiye için :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım