Aldığım Multimedya’dan şüpheliyim sahte mi değil mi

Botanymn

botan yaman
Senkromeççi
9
32
Marka
Toyota
Merhaba geçen hafta bir cihaz aldım multimedya 6x64 gb 8 çekirdekli diye cihazda biraz kasmalar meydana geldi ben de böyle bir programdan kontrol etmek istedim  programın doğruluk oranı yüzde kaç ona göre satıcı ile görüşeceğim 

Not : 4 Çekirdek gösteriyor ( Geri kalan doğru gibi mi tam anlıyan var mı yardımcı olsun )

Ekli dosyalar

• IMG_2948.jpeg
    IMG_2948.jpeg
    3.8 MB · Görüntüleme: 0
  • IMG_2949.jpeg
    IMG_2949.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 0
  • IMG_2950.jpeg
    IMG_2950.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 0
8 çekirdek var yazıyor ama 4 tane işlemci hızı gösteriyor bu ilginç. Hani belki sanal 4 çekirdekle birlikte toplam 8 vardır ama bu bilgi bu şekilde mi gösteriliyor emin değilim.

Bir de android 14 gözüküp yama tarihi 2021 olması bana şüpheli geldi.

Evet bende tam anlamadım inşallah bilen birisi çıkar

Son düzenleme:
İşlemci çok eski.. 2017 model orta-giriş segment telefon işlemcisi diyebiliriz 🙂 Galaxy J8'de kullanılıyordu mesela.
Maalesef araçlardaki aftermarket android multimedyaların hemen hepsi bunlardan.

Satarken söyledikleri doğru. 8 sanal çekirdek: 4 fiziksel x çekirdek başına 2'şer thread. Ama malzeme bu.

Benim anlamadığım şey 2023'te çıkmış işletim sistemi olan android 14'ün güvenlik yaması nasıl 2021 tarihli olabiliyor ? Bundan anlayan bir yazılımcı arkadaş falan var mı yorum yapabilecek ?

aynen yazılımcı arkadaş yardımcı olsun bende internet
IMG_2974.png
modelin cip üretici belgesini buldum 2gb ram 64 gb bellek yazıyor

cihazın anakartın içindeki ciplerin kodlarına bakarak mı tam net kararı çıkar müslüman ülkede yaşıyoruz hakkıyla iş yapan çok nadir insan aldı 90 milyon içinde ben anlamıyorum
:(

Ekli dosyalar

• IMG_2969.png
    IMG_2969.png
    524.8 KB · Görüntüleme: 0
  • IMG_2966.png
    IMG_2966.png
    470 KB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme:
Android 14 filan değil üstat satılsın diye kendileri yazıyorlar. hacklenmiş gibi düşünün. Normalde o cihazın teknik altyapısı 14 ü kurmaya yetmez ama hackleyip sözümona yüklüyorlar.

tüketici hakem heyetine mi gideyim aldığım yer distribütör kendi ithalatını kendisi yapıyor

idda ediyorlar 6x64 gb 8 cekirdek olduğuna

Benim anlamadığım şey 2023'te çıkmış işletim sistemi olan android 14'ün güvenlik yaması nasıl 2021 tarihli olabiliyor ? Bundan anlayan bir yazılımcı arkadaş falan var mı yorum yapabilecek ?
Olamaz.

Satanlarda alan kişilerin bu tarz programlarla kontrol edeceğini bildiği için bu tarz programların bilgiyi okuduğu yerleri değiştiriyorlar.

Mesela depolamada 64 GB yazıyor. Ama fark ettiyseniz tam 64 yazıyor. Hangimiz aldığımız bilgisayarın, USB belleğin veya HDD/SSD'nin değerlerinin birebir tuttuğunu gördü şimdiye kadar? 512GB ise 500-480GB filan çıkar, 32 GB USB bellek alsanız 26-27 GB çıkar vs. vs. Zaten oradan belli ediyor bir kere kendini.

2023'de çıkmış işletim sisteminin güvenlik yaması da 2021 olamaz :) Mümkün değil.

Yukarıdaki sayfaya girin. Sizin attığınız ikinci fotoğrafta "hardware" kısmında ne yazıyor? "sun50iw10p1" yazıyor. Allwinner bir Çinli SoC üreticisidir ünlüdür baya. Yukarıdaki sayfada sun50iw10p1 ifadesini aratın. Yanında yer alan "A100, A133, A53, T509, R818, B810, MR813" kısmında herhangi birine basın. Açılan sayfada sağ kısımdaki ifadeye bakın. Ne yazıyor? "up to 4 GB DDR4 / DDR3 / DDR3L / LPDDR3 / LPDDR4". Yani maksimum 4 GB RAM kabul edebilir :)

Ürün 4 GB RAM'li. Bana göre 64 GB depolama alanı da yok (emin değilim denenmesi lazım 45-50GB'lık dosya atılıp). Ve 4 çekirdekli. 6 çekirdekli olması da im-kan-sız. Ancak "sanal çekirdek" muhabbetine belki 6-8 çekirdekli filan denilebilir ama gerçekte 4 çekirdeği var. Fazlası yok.

Google'dan vs. görecek olanlar için kamu spotu minvalinde de tekrar söyleyelim. İstediği kadar iyi olsun, Android multimedya üniteleri almayın. Pioneer, Kenwood, JVC gibi kendi işletim sistemi olan, Google Android Auto ve Apple CarPlay destekli üniteler alın. Güncelleme, güvenlik, kasma gibi sorunlar ve endişeler yaşamazsınız. O ürünlerin fiyatlarının çok yüksek olmasının bir sebebi var.

Google'dan vs. görecek olanlar için kamu spotu minvalinde de tekrar söyleyelim. İstediği kadar iyi olsun, Android multimedya üniteleri almayın. Pioneer, Kenwood, JVC gibi kendi işletim sistemi olan, Google Android Auto ve Apple CarPlay destekli üniteler alın. Güncelleme, güvenlik, kasma gibi sorunlar ve endişeler yaşamazsınız. O ürünlerin fiyatlarının çok yüksek olmasının bir sebebi var.
Bu android sistemlere ben de güvenmiyorum. Satıcılara da öyle. Zamanında 2012 gibi ben de almıştım ama fazla geçmeden işlevselliğini yitirdi. İnsanları kazıklayıp duruyorlar. Bazı satıcılar da para iadesi yapamıyoruz yeni ürün verelim deyip duruyor. Umarım davalık olmadan halledilir.

satıcı doğru bilgi verse bi sıkıntı yok (düşük olarak yüksek sitem göstererek yüksek paralar alması dolandırcılıktan başka birsey değil ) satıcı ilgili gereken bütün aksiyonları alıcağım

Olamaz.

Satanlarda alan kişilerin bu tarz programlarla kontrol edeceğini bildiği için bu tarz programların bilgiyi okuduğu yerleri değiştiriyorlar.

Mesela depolamada 64 GB yazıyor. Ama fark ettiyseniz tam 64 yazıyor. Hangimiz aldığımız bilgisayarın, USB belleğin veya HDD/SSD'nin değerlerinin birebir tuttuğunu gördü şimdiye kadar? 512GB ise 500-480GB filan çıkar, 32 GB USB bellek alsanız 26-27 GB çıkar vs. vs. Zaten oradan belli ediyor bir kere kendini.

2023'de çıkmış işletim sisteminin güvenlik yaması da 2021 olamaz :) Mümkün değil.

Yukarıdaki sayfaya girin. Sizin attığınız ikinci fotoğrafta "hardware" kısmında ne yazıyor? "sun50iw10p1" yazıyor. Allwinner bir Çinli SoC üreticisidir ünlüdür baya. Yukarıdaki sayfada sun50iw10p1 ifadesini aratın. Yanında yer alan "A100, A133, A53, T509, R818, B810, MR813" kısmında herhangi birine basın. Açılan sayfada sağ kısımdaki ifadeye bakın. Ne yazıyor? "up to 4 GB DDR4 / DDR3 / DDR3L / LPDDR3 / LPDDR4". Yani maksimum 4 GB RAM kabul edebilir :)

Ürün 4 GB RAM'li. Bana göre 64 GB depolama alanı da yok (emin değilim denenmesi lazım 45-50GB'lık dosya atılıp). Ve 4 çekirdekli. 6 çekirdekli olması da im-kan-sız. Ancak "sanal çekirdek" muhabbetine belki 6-8 çekirdekli filan denilebilir ama gerçekte 4 çekirdeği var. Fazlası yok.
Bunla ilgili araştırma yapıcağım hakkımı helal etmiyorum satıcı alakalı bütün aksiyonları alıcağım cimer tüketici hakem heyetine dolandırıcılıktan tazminat davasına kadar acmayı düşünüyorum satıcıya son kez pazartesi gideceğim cihazımın değişim talebinde buluncağım yokuş yaptığı takdirde ben kanun haklarımı kullanıp gerek bütün hakklarımı yapmayı düşünüyorum.

satıcı doğru bilgi verse bi sıkıntı yok (düşük olarak yüksek sitem göstererek yüksek paralar alması dolandırcılıktan başka birsey değil ) satıcı ilgili gereken bütün aksiyonları alıcağım
Satıcılık bir konu yok burada. Satıcıya karşı alacağınız aksiyonlar kesinlikle size bir şey kazandırmaz. Satıcı, üreticinin kendisine yapmış olduğu bilgilendirmeyi size aynı şekilde aktardıysa iş ondan çıkar. Kaldı ki cihaza bir bakıyorsunuz içerisinde gözüken teknik veriler satıcının vaatleriyle örtüşüyor. Yani ortada gizli ayıp var.
Eğer siz Çin'deki üreticiye yanıltıcı bilgi verdiği gerekçesiyle uluslararası bir mahkemede dava açarsanız, ancak öyle doğru bir hak arayışına girmiş olursunuz.

Sen
Satıcılık bir konu yok burada. Satıcıya karşı alacağınız aksiyonlar kesinlikle size bir şey kazandırmaz. Satıcı, üreticinin kendisine yapmış olduğu bilgilendirmeyi size aynı şekilde aktardıysa iş ondan çıkar. Kaldı ki cihaza bir bakıyorsunuz içerisinde gözüken teknik veriler satıcının vaatleriyle örtüşüyor. Yani ortada gizli ayıp var.
Eğer siz Çin'deki üreticiye yanıltıcı bilgi verdiği gerekçesiyle uluslararası bir mahkemede dava açarsanız, ancak öyle doğru bir hak arayışına girmiş olursunuz.
Çin’deki üreticinin resmini yorum kısmına ilettim bunun içindeki firma yapmıyor bizim halkımız çok uyanık yazılımsal değerleri değiştirmek dolandırıcılığa girmiyor mu

Ekli dosyalar

• IMG_2985.jpeg
    IMG_2985.jpeg
    491 KB · Görüntüleme: 0