Alfa Romeo Giulia vs Volvo S60 Kıyaslama

Giulia ve s60'ı kıyaslamak istedim. sizinle de kendi fikirlerimi paylaşayım. öncelikle bu segment araçların hepsi gerçekten güzel araçlar. bunların birbirlerine göre farkları minimal düzeyde. tarzları farklı sadece. bir insan gidip sadece tipini beğendiğini alsa üzülmez orası kesin. yorumum "premium" d'ler için de geçerli değil (bu premium tabirinden de pek hoşlanmıyorum da anlaşılsın diye yazdım). tüm d segment araçlar iyi bana kalırsa. konumuza dönersek ben hiçbir zaman yolların doğal bitki örtüsü olan araçları çok sevemedim. bu yüzden 3 alman'a çoğu zaman pek ısınamadım. son kasalarının marka geleneklerinden uzaklaşması beni onlara karşı iyice soğuttu. ayrıca 2.0 motor arayışında seçenekleriniz ülkemizde biraz kısıtlı olabiliyor. neyse uzatmadan yazayım.

iç mekan: giulia'nın kulakçıkları ve içine bindiğinizde verdiği sportiflik hissi enfes. s60 ise tam tersi noktada. elegant ve daha ferah. heyecanlı araç isteyenler giulia'yı sevecektir fakat uzun süreli kullanımda s60 daha mutlu ediyor. sportif oyuncakların tadı çok güzel fakat ferahlık ve rahat hava uzun süreli ilişki için daha ideal.

konfor: s60 iyi seviye bir all-rounder. yumuş yumuş sayılmaz. sertlik olarak orta sertlikte süspansiyonları var. darbe emiş çok iyi. sessizlik olarak da sınıfının en iyisi değil fakat gürültülü bir araç da değil. giulia ise gergin. darbe emişte s60'tan bir çıt geride fakat gerginliğine nazaran darbe emişi daha pahalı hissettiriyor. sessizlik olarak s60 ile benzer seviyede. süratli şekilde otobanda sabit 210 km cruise kontrolle giderken s60 daha iyi hissettiriyor. fakat o tarz bir sürüşü çok uzun süre yapmadım.

motor-performans: giulia net bir şekilde daha hızlı. ikisi de 2.0 motorla birlikte neredeyse hiçbir koşulda yüke binmeden hızlanıyor. s60'ın motoru daha titreşimsiz çalışıyor. ayrıca motorun lineerlik hissi daha fazla. orada da olgun bir havası var diyebilirim. giulia'nın sesi ve hızlanma isteği ise başka bir seviyede.

yol tutuş: bu konuda ben giulia'nın daha üstünde bir araca binmedim. harika bir keskinliği var. yana yatışlar neredeyse yok. direksiyon çok net. abartı olmasın ama konforlu bir pist arabası edasında. aşırı zorlarsanız(buradaki "aşırı" gerçekten anormal aşırı :D) gövdeden kayma eğiliminde. s60 ise otobanda insanca gireceğiniz her viraja tren gibi girip çıkar. abartırsanız önce önden kayıyor. yaklaşık yarım saniyenin ardından 4 çekeri devreye girip çizgiye oturtuyor hemen. ikisi de yanlayan araçlar değil. çizgi için yapılmışlar.

sonuç: giulia şu anda ailemde. onu her kullandığımda bayılıyorum diyebilirim. her şeyiyle segmentin en özel arabası bana göre. ekstrem denilebilecek bir sürüşü, duruşu var. tarz, hızlı ve uçlarda bir araç almak isteyenler onu tercih etmeli. makas falan atmaya çalışıp, saçma apaçiliklerle alfa romeo klasından taviz vermeme kaydıyla tabii.
s60'ta ise daha kendimi buldum diyebilirim. her köşe başında olmaması sebebiyle o da son derece özel. kendinizi daha evinizde hissediyorsunuz. oldukça pürüzsüz. güvenli ve tank hissiyatı çok iyi. kaotik trafiğimizde daha huzur verici. her şeyi optimum düzeyde yapan elegant, ruhu olan bir araç.

Moderatör tarafında düzenlendi:
giulia ve s60'ı kıyaslamak istedim. sizinle de kendi fikirlerimi paylaşayım. öncelikle bu segment araçların hepsi gerçekten güzel araçlar. bunların birbirlerine göre farkları minimal düzeyde. tarzları farklı sadece. bir insan gidip sadece tipini beğendiğini alsa üzülmez orası kesin. yorumum "premium" d'ler için de geçerli değil (bu premium tabirinden de pek hoşlanmıyorum da anlaşılsın diye yazdım). tüm d segment araçlar iyi bana kalırsa. konumuza dönersek ben hiçbir zaman yolların doğal bitki örtüsü olan araçları çok sevemedim. bu yüzden 3 alman'a çoğu zaman pek ısınamadım. son kasalarının marka geleneklerinden uzaklaşması beni onlara karşı iyice soğuttu. ayrıca 2.0 motor arayışında seçenekleriniz ülkemizde biraz kısıtlı olabiliyor. neyse uzatmadan yazayım.

iç mekan: giulia'nın kulakçıkları ve içine bindiğinizde verdiği sportiflik hissi enfes. s60 ise tam tersi noktada. elegant ve daha ferah. heyecanlı araç isteyenler giulia'yı sevecektir fakat uzun süreli kullanımda s60 daha mutlu ediyor. sportif oyuncakların tadı çok güzel fakat ferahlık ve rahat hava uzun süreli ilişki için daha ideal.

konfor: s60 iyi seviye bir all-rounder. yumuş yumuş sayılmaz. sertlik olarak orta sertlikte süspansiyonları var. darbe emiş çok iyi. sessizlik olarak da sınıfının en iyisi değil fakat gürültülü bir araç da değil. giulia ise gergin. darbe emişte s60'tan bir çıt geride fakat gerginliğine nazaran darbe emişi daha pahalı hissettiriyor. sessizlik olarak s60 ile benzer seviyede. süratli şekilde otobanda sabit 210 km cruise kontrolle giderken s60 daha iyi hissettiriyor. fakat o tarz bir sürüşü çok uzun süre yapmadım.

motor-performans: giulia net bir şekilde daha hızlı. ikisi de 2.0 motorla birlikte neredeyse hiçbir koşulda yüke binmeden hızlanıyor. s60'ın motoru daha titreşimsiz çalışıyor. ayrıca motorun lineerlik hissi daha fazla. orada da olgun bir havası var diyebilirim. giulia'nın sesi ve hızlanma isteği ise başka bir seviyede.

yol tutuş: bu konuda ben giulia'nın daha üstünde bir araca binmedim. harika bir keskinliği var. yana yatışlar neredeyse yok. direksiyon çok net. abartı olmasın ama konforlu bir pist arabası edasında. aşırı zorlarsanız(buradaki "aşırı" gerçekten anormal aşırı :D) gövdeden kayma eğiliminde. s60 ise otobanda insanca gireceğiniz her viraja tren gibi girip çıkar. abartırsanız önce önden kayıyor. yaklaşık yarım saniyenin ardından 4 çekeri devreye girip çizgiye oturtuyor hemen. ikisi de yanlayan araçlar değil. çizgi için yapılmışlar.

sonuç: giulia şu anda ailemde. onu her kullandığımda bayılıyorum diyebilirim. her şeyiyle segmentin en özel arabası bana göre. ekstrem denilebilecek bir sürüşü, duruşu var. tarz, hızlı ve uçlarda bir araç almak isteyenler onu tercih etmeli. makas falan atmaya çalışıp, saçma apaçiliklerle alfa romeo klasından taviz vermeme kaydıyla tabii.
s60'ta ise daha kendimi buldum diyebilirim. her köşe başında olmaması sebebiyle o da son derece özel. kendinizi daha evinizde hissediyorsunuz. oldukça pürüzsüz. güvenli ve tank hissiyatı çok iyi. kaotik trafiğimizde daha huzur verici. her şeyi optimum düzeyde yapan elegant, ruhu olan bir araç.
Her segmentte beklentim ve kriterlerim farklı oluyor benim. Ama D segmenti benim için en özel segment. Bu segmentte benim en büyük beklentim mümkün olduğunca soyutlanabilmek. Otobanda 180'e sabitleyip tek elle aracı sürüp yola bakarken bana aynı zamanda başka şeyler düşündürebilecek, hayale daldırabilecek bir soyutlama ve rahatlık isterken, yüksek hızlarda gaz kesme ihtiyacı hissetmeden, tedirgin etmeden, yanal ve dikey gövde hareketleriyle beni sarsmadan viraja girip çıkabilmesi bu segment için beklentimdir. Sportif direksiyona da ihtiyacım yok. Geri bildirimi yeterli seviyede olsun, yönlendirme yaparken gecikme yaşamasın yeter. Şehir içinde rögar kapakları, enine yamalar vs buralardan geçerken pat küt etmesin.

Bunu sağlayabilen D ve üst segment araçlar deneyimlediğim oldu. Misal mk5 mondeo bunlardan biri. B8 ve 8,5 passat'ta mesela o soyutlama hissini alamadım. Ama güzel viraj çizgisi var. W204 c serisinde de kısmen bu deneyimi alabildim. W205'te hiç alamadım. En sevmediğim D segmentlerden biri olabilir. F10 5 serisi de uzunca süre kullandım daha üst segment olarak. Onun otobanda soyutlama hissi çok güzel. Ama şehir içindeki bozuk yollarda faciaydı. Yani bu yüksek segmentlerde pek fazla arabada bu istediğim dengeyi pek yakalayabilmiş değilim.

Senin anlatımından anladığım giulia - s60 ikilisinde s60 benim beklentime daha çok uyuyor gibi geldi.

Otobanda 180'e sabitleyip tek elle aracı sürüp yola bakarken bana aynı zamanda başka şeyler düşündürebilecek, hayale daldırabilecek bir soyutlama ve rahatlık isterken, yüksek hızlarda gaz kesme ihtiyacı hissetmeden, tedirgin etmeden, yanal ve dikey gövde hareketleriyle beni sarsmadan viraja girip çıkabilmesi bu segment için beklentimdir. Sportif direksiyona da ihtiyacım yok. Geri bildirimi yeterli seviyede olsun, yönlendirme yaparken gecikme yaşamasın yeter. Şehir içinde rögar kapakları, enine yamalar vs buralardan geçerken pat küt etmesin.
Süzül.. 😁

Bu konfigürasyonla bu araç benim Corsa'dan bile serttir :D
2004 yani canı o kadar.. Sauber F1 falan filan 😅 Bir, DTM'de Porsche'ye saplayan Opel değil tabi..

Önler maşaran, arkalar soğuk press ya bunda.. Yerli FOX.. Yapacak birşey yok, Adı geçenlerle rakip bile değil..
Monroe, Bilstein, Sachs bunlar boş algı yapıyor.. Pazarlama ürünleri.. Maşaran ile aynı banttan çıkıyor. 😁

• Haha
Tepkiler: Chefkaya ve Cenk
2004 yani canı o kadar.. Sauber F1 falan filan 😅 Bir, DTM'de Porsche'ye saplayan Opel değil tabi..

Önler maşaran, arkalar soğuk press ya bunda.. Yerli FOX.. Yapacak birşey yok, Adı geçenlerle rakip bile değil..
Monroe, Bilstein, Sachs bunlar boş algı yapıyor.. Pazarlama ürünleri.. Maşaran ile aynı banttan çıkıyor. 😁
Fox, Bilstein de kimmiş kalkın büyüğünüz geldi maşaran :D

• Haha
Tepkiler: nıneleven
Fox, Bilstein de kimmiş kalkın büyüğünüz geldi maşaran :D
Öhlins, Maşaran'ı satın aldı..Kadıköy ınfuluncer'ları bilmez.. Uyardım ama dinlemediler.
Onlar geyik testi, arkası geldiyse tamam diye yardırır.. Mercedes F1'i.. Maşaran sayesinde kazandı.. 2014'ten beri Travego'ların amortisörünü Maşaran üretir Çukurova'da..

İşi bilen ne alacağını biliyor.. Araştırmanızı öneririm 😁

• Haha
Tepkiler: Cenk