35000km aldım, 58000km'de sattım. 2012 model 1.4 Multiair TCT Otomatik 2 yıl kullandım. Satamazsın parçasını bulamazsın vs gibi tepkiler almıştım. İlana koyar koymaz 1 hafta içerisinde 2 ciddi alıcı aradı, 1000 TL için İstanbul'daki kişi almadı, İzmir'den gelip alıp gittiler. 85.000km'de birkaç ay önce yine satıldı.
İlk olarak alış satış mevzusu İstanbul İzmir Ankara gibi illerde araç iyi ise sorun olmuyor diye düşünüyorum.
2 yıl boyunca yağ bakımı hariç hiçbir masraf etmeden, arıza vs vermeden bindim. Vites geçişleri, hızlanması gayet iyi.
Üzerindeki lastikler Pzero idi. Çabuk balon yaptı 225/40/18 lastik olduğu için çukurlardan korumak gerekiyor. 2. yıl Asymmetric 3 kullandım balon sıkıntısı olmadı ve yol sesi ortadan kalktı kesinlikle tavsiyemdir bu aracı kullanıp da yol sesinden kurtulmak için.
Kronik olarak benim başıma gelen birşey olmadı ama arka sileceğin düzensiz çalıştığı, bunun da bagaja gelen bir kablonun düzeltilmesi ile kısa sürede ve maliyetsiz olarak halledildiğini duydum.
Yol tutuşu ve performansından ben memnun kaldım. Bagajı ve iç hacmi aile için oldukça ideal bir hatchback.
Giulietta'yı satıp 2012 model 1.16i kullanan biri olarak ben performans anlamında Giu'yu daha iyi buluyorum. Yol tutuş olarak da aralarında bence bir fark yok, ikisi de beni hiç üzmedi. Yalıtım ses konusuna gelince, Giu'da pzerolar içeride ciddi yol sesi yapıyordu ama şuan 1.16i'de kullandığım pirelli sottozero kış lastiklerim Giu'da kullandığım pzerolar kadar içeriye ses geçiriyor. O yüzden bana yalıtım olarak da aralarında çok ciddi farklar hissetirmedi.
1.16i'yi aldığım günden beri kronik olarak su flanşı ve oringlerin hatası, manyetik valf hatası, buji bobin hataları, hava filtre hortumun çatlaması gibi şeylerle uğraştığım için beni yordu. Tabi ben şuan satsam belki 5 sene bu kronik hatalarla uğraşılmayacak ama sonuçta bana patladı. Bunlar zaten 1.16 F20 için bilinen kronik arızalar. Giu için motor ile ilgili kronik bir duyum hiç almadım.
Burada bence önemli olan hangi araçtan inip Giu'ya bindiğiniz bence. Çünkü ben 206'dan Giu'ya geçtim. Sonra Giu'dan 1.16i'ye. O yüzden yapacağım yorum bu şekilde olur.