Amerikan vs Japon vs Alman?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 19052323
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

19052323

Profesör
289
Hangi arabalar hoşunuza gidiyor neden? Hangi modeli tercih ederdiniz?

Son düzenleme:
Alman hocam. Kalitesinden ve algısından şaşmayacan. İngilizleri de az çok severim. Alacak olsam bir istisna yapıp yeni olarak 2 japon alirim bunlar da NSX ve GT-R olurdu. Bu arada alman olarak Opel almam bende.

Son düzenleme:
Her markanın kendine has ve güzel arabası var böyle ülkece ayırmak saçma bence.
tamam öyle ama benim sormak istediğim her ülke arabalarının kendilerine özgü karakteri var örneğin italyanlar tasarım gibi ve ben size hangisini istediğinizi sordum örneğin ben renault almak istemem bana araba gibi gelmiyor ama amerikan isterim benim karakterime daha uygun geneli buyuk motorlu ve kaslı görüntüleri olduğu için

Markaları böyle karşılaştırmak; bir forvet bir ortasaha bir de stoperi hangisi daha iyi futbolcu diye tartışmak gibi.

Hepsinin kendine has öne çıkan özellikleri var.

Devir maliyetten kacma devri. Eskidendi o alman arabasi saglamligi, kalitesi v.s anlayisi. Otomobil secimindeki kriterler artik baska yonlere dogru kayiyor. Eskiden cok fazla tek tip otomobil uretilirdi, cogunun motorlari bile ayniydi tabii donanimlari da. Simdi hangi arac ihtiyacina zevkine uyuyorsa onu alirsin cunku cesitlilik cok. Hele bizim gibi 3.sinif dunya ulkelerinde vaay almana biniyorum mevzusu cogunlukla tabiri caizse fakir avuntusu oluyor. O sebeple cebine ve ihtiyacina parallelik gosteren her marka model alinir.

büyük geniş kocaman kamyonvari bir dodge ram sahibi olmak isterdim her zaman. hayvan gibi yazılım attırıp kara duman atışını seyretmek için. amerikan pick up ları ve jipleri (cadillac escalade, chevrolet suburban gibi ) o sınıfta tercih edeceğim ülke olurdu.

uzun yollar ve bitmeyen otobanların vazgeçilmez ilacıdır almanlar. tabiki SAFKAN almanları kast ediyorum. bir Bmw 760 Li , Audi A8 yada bir mercedes S klasse bir alman tercihim olurdu.

eğer ki piste çıkacaksam hatatatat kesiciye sokup deli gibi drift yapacaksam japon tercih ederdim. 4 rotorlu mazda rx7 , 2jz supra, ya da karda oyuncu köpeklerin yuvarlanmasını anımsatan o meşhur videosuyla bir GT-R R35 seçerdim.

Hayale de vergi ödemiyoruz ya anasını satayım :P

tamam öyle ama benim sormak istediğim her ülke arabalarının kendilerine özgü karakteri var örneğin italyanlar tasarım gibi ve ben size hangisini istediğinizi sordum örneğin ben renault almak istemem bana araba gibi gelmiyor ama amerikan isterim benim karakterime daha uygun geneli buyuk motorlu ve kaslı görüntüleri olduğu için

O zaman şöyle söyleyeyim altyapıya önem veren markaları severim Ford,opel,mazda gibi özellikle altyapıda maliyetten kaçıldığını hissettiğim an arabadan soğuyorum maalesef bir araba yapılırken zaten verdiğiniz paranın (vergiler dışında) %80 altyapıya gidiyor zaten onunda iyi olmasını istemek bence en mantıklısı.

Japon, İtalyan, İsveç'li veya sadece altyapısı için global marka Ford :)

Para olacaktiki bir tane mustang gt 500 yanına mersonun 6 çekerli hayvanı ( siz anladınız onu :) )arkalarına bentley gt contineltal ve 7.60li olacak kapıda,drifte mustangle düz yolda basmaya bentleyle dağa çıkmaya mersoyla iş yerine 7.60li ile gidecen zevk bu yahuu

Markaları ülkeye göre ayırmam, hatta araçları markaya göre de ayırmam. Bir marka D sınıfında kötü araç veya benim hoşuma gitmeyen bir araç üretiyorken C sınıfında çok sevdiğim bir araç üretebiliyor. Ondan dolayı ülkemizdeki marka fanatikliğini anlayamıyorum. Adam B sınıfı X marka araca biniyor mesela, o markanın her aracı ona göre sınıfının en iyisi oluyor ama diğer araçlar hakkında bilgisi yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...