And Reyizin M5 i Satılıkta

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Egzoz yaptirmislar tamam ama ondan once yag eksiltiyordu herhalde motoru inşallah motoruna da el atmışlardir

146 binde diyor. And galeriye verdiğinde daha düşüktü, muhtemelen biri alıp kullanmış egzoz yapmış satıyor. Anlaşılan değerini bilemeyecek kişilerin eline geçmiş...

Araba galeriden satılık. Adam arabayı sattı gitti neden öldü diye düşünüyorsunuz anlamadım
Cümleyi gerçek anlamı dışında kurdum, Almanya'ya taşındığının ve ilk önce kendisinin satmaya çalıştığının, sonra arabayı aldığı galerici Zikrullah'a geri sattığının ve şuanda da başka bir galeride satılık olduğunun farkındayım.

Yine aynı fiyattan satılması da cabası. Gerçi o zamandan bu yana her arabanın 2.elinde bir artış oldu orası da gerçek. Alıp kullanıp değerinde satmak için güzel bir tercih :D

Malzeme kalitesi, işçiliği 20 yıl önce yapılmış bir otomobile göre ne kadar kaliteli. Acaba şimdiki 5 serilerinin malzeme ve işçilik kaliteleri, 20 yıl sonra bu araç kadar göz doldurabilecek mi ? Pek sanmıyorum.
20 yıl önceki aracın malzeme ve işçiliğinin durumu araçtan çok, aracın nasıl kullanılacağına çok bağlı bence. Ne 2 senelik araçlar var leş gibi, çok da nadir 20 senelik araç var fabrikadan çıktığı gibi. Güncel araçlar da o kadar kötü değil. Hele 20 sene önce üretilen BMW'lerin narinliği düşünülürse.

20 yıl önceki aracın malzeme ve işçiliğinin durumu araçtan çok, aracın nasıl kullanılacağına çok bağlı bence. Ne 2 senelik araçlar var leş gibi, çok da nadir 20 senelik araç var fabrikadan çıktığı gibi. Güncel araçlar da o kadar kötü değil. Hele 20 sene önce üretilen BMW'lerin narinliği düşünülürse.
Narinliğe bakılırsa henüz eskimiş olan f10 kasa 5'in kapı iç trimlerinden ve emniyet kemeri bölgesinden deli gibi trim sesleri geliyordu. Keza idrive kontrol ünitesinin olduğu o komple siyah kaplamalı bölüm deli gibi çiziliyordu. Yani güncel kasalar da ahım şahım bir halde değil. Benim kastettiğim şey sahibinin araca iyi bakmasından ziyade 20 sene önceki üretim ve malzeme kalitesine rağmen bugün bu m5 hala daha çok elit, iyi ve kaliteli bir malzemeye sahip duruyor. Bugün üretilen f10 ya da g30 kasalar için bundan 20 yıl sonraki teknoloji ve üretim kalitesi dahilinde acaba tıpkı m5'e dediğim gibi bugün bile çok kaliteli duruyor diyebilecek miyiz sorusuydu hocam.

Son düzenleme:
Narinliğe bakılırsa henüz eskimiş olan f10 kasa 5'in kapı iç trimlerinden ve emniyet kemeri bölgesinden deli gibi trim sesleri geliyordu. Keza idrive kontrol ünitesinin olduğu o komple siyah kaplamalı bölüm deli gibi çiziliyordu. Yani güncel kasalar da ahım şahım bir halde değil. Benim kastettiğim şey sahibinin araca iyi bakmasından ziyade 20 sene önceki üretim ve malzeme kalitesine rağmen bugün bu m5 hala daha çok elit, iyi ve kaliteli bir malzemeye sahip duruyor. Bugün üretilen f10 ya da g30 kasalar için bundan 20 yıl sonraki teknoloji ve üretim kalitesi dahilinde acaba tıpkı m5'e dediğim gibi bugün bile çok kaliteli duruyor diyebilecek miyiz sorusuydu hocam.
Abi yorumuna hiç katılamayacağım, algılarla alakalı bir durum sanırım. Güncel araçlar da ahım şahım değil eyvallah ama senin mantığına göre 20 yıl önceki 5 Serisinden hiç trim sesi gelmemesi, elektroniğinin, mekaniğinin bozulmaması gerektiği anlamını çıkarıyorum ki bunun doğru olduğunu sanmam. "Kaliteli durmaktan" ne anladığımız farklı sanırım, onun için doğru veya yanlış bir mantık yok ikimizin bakış açısında da bence :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...