Antifiriz Nasıl Soğutur?

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,227
45,819
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
bu biraz zorunlu cesaret ya o araba bi kere alındıysa bunu yapmayınca da aynı masrafları çıkarma ihtimali hızla artıyor pastan kireçten tıkanıyo heryer
E tabi o tarz bir aracı almaya niyetlendiysen kafadan bunu göze almak gerekiyor. Neticede dediğin gibi sürekli sadece suyla kullanılmaya devam ettiği sürece eninde sonunda kireçlenme, pas vs yüzünden patlak verecek. Eğer illa böyle bir araç alındıysa başta bunu yapmak lazım.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Toprak

Basri Amca

Panpa
Beta Programı
20 May 2018
2,280
3,907
4,070
İstanbul
Marka
Ford
İyi cesaret edip girismissin bu işlere hocam. Çok şükür ki ekstra bir sorun da çıkarmamış. Bu su kacagi, yağ kaçağı gibi olmuyor. Lanet bir sey. Bir yerden tamir etsen obur taraftan patlak verebiliyor.

Bizim sürücü kursu aracına hep şu koyulmuş. Bunu yenileyelim, gerekirse sistemi de yenileriz dedik. Antifiriz dönüşümü yaptık. Sonrasında devirdaim, termostat ve bunlara ait sistemlerden kaçaklar oldu. Onları yeniledik falan ama contaya da hasar verdi. Contadan sızan motor suyu silindir yüzeylerine ve bloğa zarar verdi derken motor rektefiyeye gitti. Taslanma, yeni gömlek derken araç yapıldı yapıldı ama güzel masraf tuttu.

Şahsen dediğin gibi haznesi ve sistemi pas içinde kalmış aracı ben de almam. Çünkü bir yere kadar değişmesi gereken parçalar olduğunu biliyorum ama sonrası sürpriz. Bazen böyle ugrastirabiliyor, bazen de kilciksiz halledilebiliyor.
Valla girmesem ileride daha büyük sorun açacak diye gözümü karartıp girdim.

Su sistemi paslı olduğunda bende tercih etmiyordum ancak bu masrafıda aracı ucuza aldığım için, göze almıştım.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Cenk
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım