KAPALI Araba kendini kapatıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Derdaakin

Taklacı Güvercin
12 Ağu 2017
10
0
285
2017 model ibiza 1.0 ecotsi araca sahibim.Daha araç 10 bin kmde.Bir kaç gün önce uzun yolda araç kendi kendini kapattı, kenara çektim hemen ancak anahtarı kapatıp tekrar açtığımda düzeldi.Araçta tek yaptığım işlem gizli özellikleri açtırmak.Buna bağlı bir problem olabilir mi?
 

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
Dsgli arabalarda uzun yolda motor kapatıp vitesi boşa aldığı bir özellik var. Belki o acılmıştır. Yakit yakmasin rampa aşaği insin şeklinde bir sistem.
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,020
7
51,354
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Hocam aynı sorunu Opel Meriva'da yaşıyorduk. Biz arabayı elden çıkarana kadar hiçbir yetkili servis çözüm bulamamıştı. Ne kadar aradıklarını bilemiyoruz tabii...

Arabanın beyninde veya beynin fiziksel bağlantılarında bir sorun olabilir.
Her ihtimale karşı direksiyon mili ve gösterge paneli civarlarındaki soket bağlantıları kontrol edilmeli, basit bir temassızlık komple şalter kapattırıyor olabilir. Yine bu bölümde yer alan immobilizer, beyniyle bağlantılarıyla komple kontrol edilmeli.
Bunlar dışında asıl baş şüpheli GEM modülü (genel elektrik modülü) diye düşünüyorum. En son yazma sebebim ise elimin varmaması. Zira maliyeti yüksek bir parçadır, bizim canımızı fena yakmıştı :) Gerçi arıza kaynağı oysa garanti kapsamından değişecektir ama olsun.

Foruma uğrarsa @motorsinann arkadaşımızın fikrini de merak ediyorum.
 

zuspat

Profesör
11 Eyl 2016
89
43
1,020
39
Kendi kendini kapattı nasıl bir cümle? Birazcık sadece birazcık düzgün kullanalım Türkçe'yi. Otomobil sözlüğüne geçecek adamsın.
 
  • Beğeni
Tepkiler: RedLine

by

Reis
17 Kas 2016
3,737
7,355
5,020
İstanbul
Marka
Peugeot
Kendi kendini kapatti tam olarak ne demek ?
Ne kendini kapatti ? Elektronik bir arizadan mi bahsediyorsunuz yoksa arac normal olarak yolda giderken birdenbire stop mu ediyor ?
Ben yaziyi okuyunca aracin stop ettigini dusundum..Eger oyleyse ki cok anormal bir durum..Boyle bir durumda araci tekrar calistirabiliyor olmaniz da enteresan. Daha detayli yazarsaniz illa ki bilgi veren kisiler cikacaktir
Ayrica gizli ozelliklerin acilmasinin boyle bir soruna sebebiyet verecegini sanmiyorum.
Eger ki oyle bir sey olduysa da bu problemi yasayan ilk kisi siz olabilirsiniz
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım