AÇIK Arabacı Olmayan Arkadaşa Sorunsuz Otomobil Tavsiyesi Bütçe 1 Milyon TL

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mete25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mete25

Panpa
969
Marka
Honda
Selamlar herkese,

Başlıkta belirttiğim üzere bütçemiz 1 milyon liraya kadar.
Kriterler:

Otomatik vites ve sorunsuzluk/arızasızlık önceliğimiz. Kilometre maksimum 150 bin diye düşünüyoruz.

Eş dosttan temiz öneri olursa önceliğimiz olur. Onun dışında spesifik ilan atabilirsiniz. Ankara ve çevresi illerde bakınıyoruz.

Teşekkürler.

-'yi kim verdi acaba, ilk araba için gayet güzel bir tercih. Oyum Clio'dan yana, bakımları yapılıp termostat vs kronikleri halledilip mis gibi binilir.
Forum bazı konularda garipleşmeye başladı maalesef.
Git deyince gitmem demez, konforu, donanımı yeterli seviyede ilk araba için bencede güzel tercih.
Zaten ilanın çok duracağını düşünmüyorum.

Eksiyi veren ben değilim agalar😂

1.3 tce çeyrek altın benim gözümde. Arkadaşa önerdim ancak fiyat seviyesinden dolayı pek sıcak bakmadı. Konuyu takipteyiz.

Biraz marjinal nir ilan olacak ama bence Corsa E 1.4 16v tam otomatiklere de bakılabilir.

Aşağıya bıraktığım ilan gibi bakımlısının üzmeyeceğini düşünüyorum.

motoru tam aynı mı bilmiyorum ama 6ileri TK şanzımanlı aveolar da var, bu bütçe onun için fazla olabilir ama belki hoşuna gider cebine biraz parası kalır :D Bir de spesifik ilan atamayacağım ama swift geldi aklıma

Selamlar herkese,

Başlıkta belirttiğim üzere bütçemiz 1 milyon liraya kadar.
Kriterler:

Otomatik vites ve sorunsuzluk/arızasızlık önceliğimiz. Kilometre maksimum 150 bin diye düşünüyoruz.

Eş dosttan temiz öneri olursa önceliğimiz olur. Onun dışında spesifik ilan atabilirsiniz. Ankara ve çevresi illerde bakınıyoruz.

Teşekkürler.
Arabacı değilse çift kavramalı bir araç önermem, hele ki Ankara'da değilse. Mümkünse tk değilse cvt şanzımanlı bir araç daha uygun bence.

Biraz görece bir soru olmuş yine. Bu arkadaşa nasıl bir araba lazım ? Benim F 10 ,1 yıl 32 000 km sorun çıkartmadı Ben 200 000 harcadım orası ayrı.

Bagaj ihtiyacı var mı ? Tek kişi mi kullanacak aile kullanımı mı ? (Boyutlar , diz mesafesi , arkadaki kişilerin rahatlığı vs .

1 000 000 iyi para. Yaş büyütüp her marka model alınabilir.

Sorunsuzluk deyince hepimizin aklına gelen toyota honda
Ben Almancıyım. Polo ,golf ,jetta derim. Benzinlı alıp Buji , bobin, sanziman tup-yağ bakımı, motor genel sıvı bakımı ,lastik ,yürüyendeki kauçuk parçaların değişimleri için 100-150 k ayırıp beğendiğim aracı alırıdım.

Her zaman Alt orta segment araçta 100 k tamir, bakım parası ayrılması taraftarıyım. Arkadaşın son parası 1 000 000 ise 900 000 e araba baksın.

Hayırlısı olsun şimdiden .

Biraz görece bir soru olmuş yine. Bu arkadaşa nasıl bir araba lazım ? Benim F 10 ,1 yıl 32 000 km sorun çıkartmadı Ben 200 000 harcadım orası ayrı.

Bagaj ihtiyacı var mı ? Tek kişi mi kullanacak aile kullanımı mı ? (Boyutlar , diz mesafesi , arkadaki kişilerin rahatlığı vs .

1 000 000 iyi para. Yaş büyütüp her marka model alınabilir.

Sorunsuzluk deyince hepimizin aklına gelen toyota honda
Ben Almancıyım. Polo ,golf ,jetta derim. Benzinlı alıp Buji , bobin, sanziman tup-yağ bakımı, motor genel sıvı bakımı ,lastik ,yürüyendeki kauçuk parçaların değişimleri için 100-150 k ayırıp beğendiğim aracı alırıdım.

Her zaman Alt orta segment araçta 100 k tamir, bakım parası ayrılması taraftarıyım. Arkadaşın son parası 1 000 000 ise 900 000 e araba baksın.

Hayırlısı olsun şimdiden .
Tabi ki, ben de Jazz'ı atmadan önce Golf 7,5 1.0 TSI+DSG baktım ama 'arabacı olmayan arkadaş'ın alacağı türden olanları 1.200 üzeriydi ve Ankara'da yoktu.
Polo makyajlı Life baktım, makyajsız 2017 Comfortline baktım zaten aynı para, Life almayınca kazıklanıyorsun.

Yaris 1.5 baktım, onların da ekmeği yenmiş. i20 de baktım da çok içime sinen olmadı.
Eksileyen arkadaş i20'ci olabilir gibi geldi 😛 Merak etmesin ona da baktık yani.. He 2022 i20 denk gelmedi diye de 2017 100.000'de Jazz bakmaya gerek yok, orada katılırım.
Ama.. Piyasasıyla, kafa rahatlıyla onu bir şekilde verir. Arada çok fark olsa ben de önermem, eski kasaya da benzer paraları istiyorlar.

Jetta, Fabia, Kia Rio, İbiza gibi ara modellere bakmadım. Ford-Opel hiç bakmadım. Corsa E'ye ya da Fiesta MK7'ye de binilir çok sıkıntı değil de işte Opel ön yargısı her gün daha da farklı bir noktaya geliyor. Fiesta ile ikisi daha uygun bütçelere bakmak lazım. 750 dese onlara bakardık.

Aslında ihtiyaçlarından çok, arabayı kaç sene kullanacağı ile ilgili. Uzun kullanacaksa 100-150 aramaması lazım.

Ben yerli arabalardan yürürdüm, arıza açtığında parçası da ucuz olacağından i20, clio gibi modellerin otomatik vitesine yönelirdim. Egea da önermek isterdim ama dct şanzıman ne kadar sorunsuz bir fikrim yok.

Edit: i20 piyasası sürücü kurslarından dolayı biraz gereksiz yüksek

Son düzenleme:
yetkili serviste çalışıyorum fiatta abi hiç etorq içeri gelmiyor arızadan :D

etorq egea düşünürüm,yada japonlara yönelirdim ben arkadaşın yerinde olsam