ARAC BİR AY KULLANİLMAZSA

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

diablo35

Asfalt Kurutucu
10
Cumleten herkese hayirli forumlar somestr tatili dolayisiyla memlekete gidecegim ve arabayi bir ay boyunca kullanmayacagim bu sure zarfini asgari zararla nasil kapatabilirim.
İlk Aklima gelen Anahtari arkadasa verip iki gunde bir araci rolantide calistirmasi

Soğuk bir bölgede bırakıyorsanız 2 günde bir çalışması idealdir. -10'u görmeyecek ılıman bir yerdeyse, mevcut akü durumu da iyiyse haftada bir çalıştırmak yeterli olur.

3 aydır kapıda yatan bir aracımız var. Çok endişelenirseniz haftada 1-2 defa motoru akü için çalıştırmak yeterli gelir. Motoru çalıştırırken aküden güç alan herhangi bir özelliği çalıştırmamak daha iyidir ( far, teyp v.b ). Ek olarak, havalar geceleri ayaz olduğu için aracın balata ve fren diskleri uzun süre kullanılmadığı takdirde buz tutuyor. Yürütmeye başladığınızda frenler zayıf performans gösteriyor ve balatalardan ciddi sürtünme sesi geliyor. Bu aşırı önemli bir mevzu değil ama imkan varsa aracı arada 1-2 km yürütüp frenleri alıştırmak balata ve disk ömrü için daha iyi olabilir.

Son düzenleme:
Benim araba 1 aydır yatıyor daha 400km de 3 hafta daha yatıcak 2. kar yağıyor ustüne takipteyim güzel konu

Arkadaşa anahatar bırakınca araç 1 ayda göreceği zararda daha fazlasını görebilme ihtimalide var yanlış anlama arkadaşına değilde lafım yine her ihtimali göz önünde bulundurmak lazım diye düşünüyorum

Arada çalıştırmakta fayda var ama 2 günde bir çalıştırmaya gerek yok. Haftada bir 5 dakika çalışsa yeter. Bizim 2.0 tdi 2 senedir doğru düzgün kullanılmadı pazardan pazara çalıştırıyorum. Akü sorun çıkarıyor sadece.

Lastik basınçlarını 40 psi yapın, flat spot oluşmamasına katkı sağlar.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben 2 ay ihtiyar diye tabir ettigim 2000 model focusumuzu yerinden kıbırtdatmadim bana maliyeti 300 lira oldu maliyetler ise ;
#yağ değiştirdim tortul tabaka dibe oturmuştur diye karter sökülüp temizlendi 100 lira
#ic dış detayli temizlik yapıldı 150 lira
#akü şarj edildi 50 lira
Bu masraflarin hepsi fuzuli yere pimpiriğim yüzünden yapıldı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...