araç çalıştırırken titreme sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan omerta84
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

omerta84

Profesör
242
araç 2013 model golf tdi dsg highline. ilk çalıştırma esnasında baya bir nazlı bir şekilde çalışıyor.
aklıma 1. şık olarak aküsünün azalması geliyor. 2. si ateşleme sisteminde bir sıkıntı olabileceği.
başka bir olasılık olabilirmi acaba
araç yakınımın gayet temiz muntazam kullanan birisidir.

Aküler artık eskisi gibi değil.

4 senede akünün zayıflayacağını sanmıyorum.

Ateşleme sisteminde ya da aküde sorun olsa her çalıştırmada sorun çıkartır. İlk çalıştırma ile kalmaz.

Sorun marş motorunda olabilir.

start-stoplu araç olduğu için erken bitebileceğini düşünüyorum.
motor sıcakken bile arabayı kapatsam. açınca yine titreme ile çalışıyor. ilk çalıştırma dediğim bu

start-stoplu araç olduğu için erken bitebileceğini düşünüyorum.
motor sıcakken bile arabayı kapatsam. açınca yine titreme ile çalışıyor. ilk çalıştırma dediğim bu
Valla benim arabanın aküsü 5. senesinde ilk günkü gibi çalıştırıyor motoru. Ayrıca start stop konusu biraz farklı çünkü start stop sistemi sadece marş motorunu uyarır, diğer sistemler zaten açık kalıyor biliyorsunuz. Kadranların ortasındaki ekranda bildiğim kadarıyla akü voltajı ile ilgili bilgi alınabiliyor. Oradan bir kontrol edin.

İlk çalıştırma deyince ben cold start anladım. Her çalıştırmada o sıkıntı varsa elbette aküden ya da ateşleme sisteminden olabilir.

arkadaşın start stop motoru değişmişti. titreme vardı. o değişince gitti. aküsü de değişti.

Aküler artık eskisi gibi değil.

4 senede akünün zayıflayacağını sanmıyorum.

Ateşleme sisteminde ya da aküde sorun olsa her çalıştırmada sorun çıkartır. İlk çalıştırma ile kalmaz.

Sorun marş motorunda olabilir.
Anneannemin Tiguan'ının 3. yılda aküsü değişti :) araba 2012 model.

@Renard o titreme sürekli mi oluyordu_?
@AlkanExclusive dediğinde haklısın ama sonuçta araç durunca bütün çalışan sistemler akü üzerinden yürüyor, araç istanbul aracı olduğu için 4 sene akü bitmesi için normal diye düşünüyorum. sürekli dur kalk- yazın full klima normal. ben olsam start-stop hiç kullanmazdım.

@Renard o titreme sürekli mi oluyordu_?
@AlkanExclusive dediğinde haklısın ama sonuçta araç durunca bütün çalışan sistemler akü üzerinden yürüyor, araç istanbul aracı olduğu için 4 sene akü bitmesi için normal diye düşünüyorum. sürekli dur kalk- yazın full klima normal. ben olsam start-stop hiç kullanmazdım.
Sürekli dur kalk trafikte ben kapatıyorum start stopu, motorun stop etmesiyle önümdekinin ilerlemesi bir oluyor çoğu zaman. Sizde haklısınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...