AÇIK Araç değer kaybı bedeli nasıl alınır?

Dr. Asterion

Veli
Senkromeççi
5
25
Arkadaşlar aracım bir kaza sonrası yetkili serviste. Bugün almaya gideceğim. Karşı taraf %100 kusurlu sayıldı. Aracın değer kaybı bedelini almam için nasıl bir süreç izlemem lazım? Ek olarak araç yaklaşık bir aydır serviste. İster istemez bir mağduriyet var. Bunun için karşı tarafa dava açabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Değer kaybını sigorta kendisi halledip size yatırıyordu diye biliyorum. Araçtan mahrumiyet için avukata danışıp dava açılabiliyordu.

Öncelikle karşı tarafın sigorta şirketini bilmeniz gerekiyor.

Ardından ilgili sigortanın değer kaybı yönergelerini bulun. Bu sigorta şirketine göre değişiyor, istedikleri evraklar, evrakların onlara ulaşım yolu, dilekçe vs.

Tüm bu evrakları ve dilekçeyi sigorta şirketinin istediği şekilde onlara iletin.
İşin bu kısımdan sonrası onlarda, belirli bir yasal süre içerisinde cevap vermek zorundalar. (3 kez değer kaybı almış biri olarak daha dönmeyen görmedim.)

Süreç buradan sonra ikiye ayrılıyor;
1) Sigorta şirketi size bir miktar teklif ediyor kabul ediyorsunuz etmiyorsunuz klasik pazarlık, her halukarda yukarı yönlü pazarlık yapmanızı öneririm.
2) Belirli bi miktarın üzerinde ise değer kaybı sigorta şirketi konuyu arabulucuya iletiyor. Tüm masraflar sigorta şirketine ait oluyor. Burada da pazarlık etmekten çekinmeyin.
Son kazada 4 veya 5.teklifi kabul etmiştim.

Buraya kadar olan süreci bireysel vatandaş olarak yürütebilirsiniz. Avukat ile çalışma zorunluluğunuz yok. Ben hiç birinde avukat ile çalışmadım. Mail ve telefon trafiği ile işler çözülüyor.

Ötesinde söylediğiniz konular için bir avukat şart. Onlar diğer süreci daha iyi izah eder.

Şu anda pek çok avukat sizi arayıp vekalet isteyecek, bazısı sigortadan paranız var vs. şeklinde yalanlar da söyleyecek. Hepsi dolandırıcı, vekalet vermeyin. Bilgilendirmesini geçmek isterim.

Ardından ilgili sigortanın değer kaybı yönergelerini bulun. Bu sigorta şirketine göre değişiyor, istedikleri evraklar, evrakların onlara ulaşım yolu, dilekçe vs.

Tüm bu evrakları ve dilekçeyi sigorta şirketinin istediği şekilde onlara iletin.
İşin bu kısımdan sonrası onlarda, belirli bir yasal süre içerisinde cevap vermek zorundalar. (3 kez değer kaybı almış biri olarak daha dönmeyen görmedim.)

1) Sigorta şirketi size bir miktar teklif ediyor kabul ediyorsunuz etmiyorsunuz klasik pazarlık, her halukarda yukarı yönlü pazarlık yapmanızı öneririm.
2) Belirli bi miktarın üzerinde ise değer kaybı sigorta şirketi konuyu arabulucuya iletiyor. Tüm masraflar sigorta şirketine ait oluyor. Burada da pazarlık etmekten çekinmeyin.

Buraya kadar olan süreci bireysel vatandaş olarak yürütebilirsiniz. Avukat ile çalışma zorunluluğunuz yok. Ben hiç birinde avukat ile çalışmadım. Mail ve telefon trafiği ile işler çözülüyor.

Ötesinde söylediğiniz konular için bir avukat şart. Onlar diğer süreci daha iyi izah eder.
Çok teşekkürler

Hocam karşı tarafın sigorta şirketinin ürünlerinin satıldığı bir acenteye gidip işlemleri başlattım. Kendim uğraşsaydım daha mı iyi olurdu sonradan aklıma geldi?