Araç fiyatları nereye gidiyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan man28
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

man28

Asfalt Kurutucu
103
36
Marka
Volvo
Arkadaşlar daha 2 ay önce baktığım araç bayide 140 binden 185 bin tl'ye çıkmış.

İkinci el piyasası zaten saçma salak durumda sıfır fiyatının üstünde satan kendini zeki sanan galerici ve salak adamlarla dolu.

Fiyatların iyice tadı kaçtı bu en çok da biz otomobil severleri üzüyor. Benim gibi düşünen parası olup da sırf inadına değiştirmeyen kimler var merak ediyorum. 140 bin tl baktığım en kötü araç megane. Böyle rezil bir ülke olduk.

:)
IMG-20191029-WA0009.jpg

Alkol sigara akaryakıt otomotiv sektörü. En büyük vergi kaynakları. Bu vergi sistemi olduğu sürece otomobil fiyatları da yükselmeye devam edecek. Ne hurda teşviki, ne ötv indirimi ne de kredi faizlerinde yapılan indirim ( Nasıl indirim o da tartışılır) Otomotiv sektörünü canlandırmaya yetmedi.

Alım gücü zaten düşüktü, iyice düştü. Eldekine sahip çıkma devri.

dün akşam muharrem gökçe youtube kanalında 2019 a4 b9 2.0 tfsı quattro videosunu izledim araç sahibi aracı 330.000 tl almış sonra sahibindene girip bakayım dedim adamın biri 390.000 fiyat yazmış (sahibinden): 745047963 dediğiniz gibi herkes kendi kafasına göre fiyat belirleyip yazıyor eğer arabanızı değiştirmeyi düşünüyorsanız çok iyi araştırma yapmanız lazım bazı bayiler ciddi indirim yapıyor 2.eldede bazen güzel değişik araçlar düşüyor bu piyasada elindeki arabayı en iyi şekilde tutmak gerekiyor bence bu ötv indirimi faiz indirimi gibi saçmalıkların işe yaramadığını anlayacaklarında daha iyi bir indirim veya sistem yapacaklar gibi geliyor bana.

İkinci el fiyatları tam anlamıyla saçmalık.

Bayide 110 bin liraya yeni kasa 0 km Corolla veriyorlar. Millet eski kasa bilmem kaç bin kmdeki arabasına 115-120 bin istiyor. Yeni kasanın en boşu, önceki kasanın orta donanımından da dolu. Kime neyi anlatacaksınız...

0 km daha avantajlı olacak. Herkesin malı çok kıymetli. Kimi markaların liste fiyatı saçmalıktan ibaret, gidip teklif almak lazım.

diyecek çok şey varda neysee.... bu piyasada tek yapılacak şey fazla tutulmayan donanımlı araba almak (mondeo/laguna vs.) diğerleri parasını haketmiyor

Bir aracın satış değerinin maksimum kasko değeri olması şeklinde bir düzenleme getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kasko değeri 30 bin lira olan Jazz'lar 50 bin liralara kitlenmeye çalışılıyor. Aynı şekilde Micralarda bu şekilde.

Gerçi alıcınında kafasını çalıştırması lazım biraz. Artık noterde satış esnasında memur söylüyorda "aracın kasko değeri şu, kaç yazalım" şeklinde. Orada 30 bin liralık arabaya 50 bin lira ödediğini görüp seve seve almaya devam ediyorsa akıl sağlığıda sorgulanmalı...

Aklıma gelen en akılcı çözüm bu. Ciddi hasar kaydı olan araçların kasko üzerinden değeride düşülecek ve aracın satış fiyatı max. kasko değeri şeklinde olacak.

Bir aracın satış değerinin maksimum kasko değeri olması şeklinde bir düzenleme getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kasko değeri 30 bin lira olan Jazz'lar 50 bin liralara kitlenmeye çalışılıyor. Aynı şekilde Micralarda bu şekilde.

Gerçi alıcınında kafasını çalıştırması lazım biraz. Artık noterde satış esnasında memur söylüyorda "aracın kasko değeri şu, kaç yazalım" şeklinde. Orada 30 bin liralık arabaya 50 bin lira ödediğini görüp seve seve almaya devam ediyorsa akıl sağlığıda sorgulanmalı...

Aklıma gelen en akılcı çözüm bu. Ciddi hasar kaydı olan araçların kasko üzerinden değeride düşülecek ve aracın satış fiyatı max. kasko değeri şeklinde olacak.
oraya o değeri yazar üstüne yine alırlar-satarlar. Anca arabada sıkıntı çıkarsa parayı iade alamamaktan korkanlar kabul etmez :D

Bence doğru soru biz nereye gidiyoruz olmalı. 2-3 sene evveline göre otomobiller 2 katı zamlandı. Bin liraya aldığın aynı lastik bugün 2-2500 lira. Asgari ücretin 3-4 katına telefon satıyorlar. Elektrik ve doğalgaza son bir yılda toplamda tam 10 kez zam geldi. Mağazalarda sıradan bir kazağa 500 lira etiket fiyatı koyup 250 lira indirimli diye satıyorlar. Sonra utanmadan enflasyonu %9 diye açıklıyorlar. Halbuki vatandaşın hissettiği reel enflasyon en az %45-50 arasında. Her şeyin birbirine girdiği, düzenin tamamen bozulduğu bir piyasada 2.el fiyatları için insanları eleştirmenin de bir mantığı kalmıyor. Neticede genel bozulmuşluk her yere sirayet ediyor. Otomobili falan geçtim işinizi gücünüzü kaybetmeyelim diye dua edeceğiniz bir durumda şuan ülke.

Sıfır araçlar döviz ve vergilerle birlikte aldı başını gitti. Faizler iniyor ama şahsen ben şu anda öyle bi borcun altına girmek istemiyorum. Çünkü gelecekte neler olacak kimse kestiremiyor. Elimdeki aracın değerini bilmeye çalışıyorum. Aracınız aracınız 10 yılı devirmemişse şu dönemde araç değiştirmeyi önermiyorum. Ama illa param var alıcam diyen biri içinde alsa da zarar etmez zaten bu fiyatlar artmaya devam eder diye düşünüyorum. 2-3 ay sonra belkide bu fiyatlarda bulunmayacak keşke dememek adına :)

Arkadaşlar daha 2 ay önce baktığım araç bayide 140 binden 185 bin tl'ye çıkmış.

İkinci el piyasası zaten saçma salak durumda sıfır fiyatının üstünde satan kendini zeki sanan galerici ve salak adamlarla dolu.

Fiyatların iyice tadı kaçtı bu en çok da biz otomobil severleri üzüyor. Benim gibi düşünen parası olup da sırf inadına değiştirmeyen kimler var merak ediyorum. 140 bin tl baktığım en kötü araç megane. Böyle rezil bir ülke olduk.
2 ayda 140dan 185e çikan araba neymiş merak ettim açıkçası