Araç Geçmişi Hakkında Bilgi Yok Sebebi Ne Olabilir

hakaneriden

Hakan Eriden
Takipçi
2
39
Marka
Peugeot
Arkadaşlar merhaba, bir araç alıyorum. Araba 2006 model fakat 2020 yılı öncesine ait kilometre bilgisi yok. Aracın 2006 yılında çalınma kaydı var, ancak bu kayıp sürenin 14 yıl olması nasıl mümkün olabilir?

Baktırdığımda araç değişensiz, sadece 2 parça boyalı.

Mesaj: (1/2) Sayin Ilgili, ***R738 plakali PEUGEOT PARTNER VAN 190 C 2.0 HDI markali araca ait detay bilgileri: Trafige Cikis Tarihi: 25/02/2020, Son Sahip: Sahis, Son Sahiplik Suresi: 2 yil 11 ay Kasko: Yok, Kaskolu Toplam Sure: Yok, Kaskosuz Toplam Sure: 5 yil, Arac Tur Degisimi: Yok, Plaka Il Degisimi: GAZIANTEP,MALATYA, Plaka Degisimi: Var B002

Mesaj: (1/2) Sayin Ilgili, Kayitlarimiza gore ***0558 sasi nolu PEUGEOT PARTNER VAN 190 C 2.0 HDI markali arac 4 adet kazaya karismistir. KZ1: 10/07/2023 Carpma KZ2: 22/04/2020 Carpma KZ3: 06/10/2006 Calinma 34700TL KZ4: 29/09/2006 Carpma 535TL B002
IMG_20250315_212130.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
2006 yılında çalınıp sigorta tarafından 34.700tl ödendiğine göre, araç o sıra bulunamamış ki tüm bedel ödenmiş. Daha sonra da araç bulunduğunda sigorta şirketi kayıtlı olarak satmış olmalı. Genellikle böyle uzun süre çalıntı halde bulunamayan araçlar şase numaraları ile oynanmış oluyor. Önce buralar incelenmeli ve herhangi bir şüpheli durum varsa uzak durulmalı. Bulunduktan sonra emniyet tarafından inceleniyor ve bazı durumlarda yeni şase numaraları çakılıyor. 14 yıl sonra bulunmada işte böyle kriminal inceleme sonrası ancak ortaya çıkıyor. Büyük ihtimalle bu araç 14 yıl boyunca başka şase numarası ve plaka ile binildi. Sonrasında o araç olmadığı meydana bir şekilde çıktı. Belki yıllarca bir otoparkta yattı şase numarası silindiği için hangi araç olduğunu ortaya çıkarmaları uzun sürdü. Bu teorileri rahatlıkla çoğaltabiliriz, örnekleri çok var. Geçmişi hakkında tanıdık bir sigortacıdan başka bilgiler de tabi ki alınabilir ancak ben uzak durur almazdım.

Change mevzularına karışmış olabilir mi ?
Ağrısız başı ağrıtmamak lazım gerek yok ben olsam başka araç bakarım.

Geçmişinde şöyle olaylar olan bir araca ciddi bakmanın motivasyonunu anlamıyorum. Çok ucuz desek, "bu araç change" diye yarın öbür gün kapının önünden alınıp götürülme ihtimali olan araç, ne kadar ucuz olursa olsun.

Geçmişinde şöyle olaylar olan bir araca ciddi bakmanın motivasyonunu anlamıyorum. Çok ucuz desek, "bu araç change" diye yarın öbür gün kapının önünden alınıp götürülme ihtimali olan araç, ne kadar ucuz olursa olsun.

Aslında bu konuyu bilmiyorduk. Biz İzmir’deyiz, araç ise Malatya’da. Tanıdık bir tamirciye baktırdık, şasi, podye ve motorun tertemiz olduğunu söyledi. Biz de otobüs biletini alıp satıcıya kapora gönderdik. Hatta şu an otobüsteyiz, yoldayız.
Tamirci temiz dese de yine de aracı ekspertize sokacağız. Yani aracı sadece ucuz olduğu için ya da başka bir şeye bakarak seçmedik. Kaporayı attıktan sonra öğrendim, iyi ihtimalleri düşünerek yine de sormak istedim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aslında bu konuyu bilmiyorduk. Biz İzmir’deyiz, araç ise Malatya’da. Tanıdık bir tamirciye baktırdık, şasi, podye ve motorun tertemiz olduğunu söyledi. Biz de otobüs biletini alıp satıcıya kapora gönderdik. Hatta şu an otobüsteyiz, yoldayız.
Tamirci temiz dese de yine de aracı ekspertize sokacağız. Yani aracı sadece ucuz olduğu için ya da başka bir şeye bakarak seçmedik. Kaporayı attıktan sonra öğrendim, iyi ihtimalleri düşünerek yine de sormak istedim.

Tamirciye değil, ekspertize baktırın.