Araç Kamerası Hk.

mavera97

Profesör
169
Merhaba,

Evin ikinci arabası elektrikli, araç içi kamerası montajı yaptırmak istiyorum. Kullandığınız ve memnun kaldığınız kameraların linkini paylaşabilir misiniz?

İstanbulda montajını yaptırabileceğim bir yer var mıdır?

Ben iroad aldım. 2 yıldır kullanıyorum, şu ana kadar sıfır sıkıntıyla devam ediyor.
Distribütörün adresi: https://maps.app.goo.gl/95pRsRDKApKKRK3H8
Mert oto elektrik. Direkt olarak burada distribütöre montaj yaptırmıştım. Gerçekten özenli çalıştılar. Benim cihaz kontak kapalıyken park halinde de kayıt yapıyor. O yüzden temiz montaja çok önem veriyordum. Çalışırlarken izledim, hakikaten çok temiz çok özenli çalıştılar.

Ürünlerin fiyatı piyasaya göre bir tık tuzlu kalıyor ama ben şikayetçi değilim. Sorunsuz devam ediyor.

Ben iroad aldım. 2 yıldır kullanıyorum, şu ana kadar sıfır sıkıntıyla devam ediyor.
Mert oto elektrik. Direkt olarak burada distribütöre montaj yaptırmıştım. Gerçekten özenli çalıştılar. Benim cihaz kontak kapalıyken park halinde de kayıt yapıyor. O yüzden temiz montaja çok önem veriyordum. Çalışırlarken izledim, hakikaten çok temiz çok özenli çalıştılar.

Ürünlerin fiyatı piyasaya göre bir tık tuzlu kalıyor ama ben şikayetçi değilim. Sorunsuz devam ediyor.
Teşekkür ederim, yazdım bakalım dönüş yaparlarsa yaptırırız

dostlar selam ben de bir süredir araç içi kamera araştırıyorum. özellikle ön-arka kayıt yapan modeller daha kullanışlı oluyor. memnun kalanların en çok önerdiği modeller arasında 70mai, Viofo ve DDPAI var. kullanan arkadaşlar varsa model ve link paylaşabilirse çok sevinirim.

dostlar selam ben de bir süredir araç içi kamera araştırıyorum. özellikle ön-arka kayıt yapan modeller daha kullanışlı oluyor. memnun kalanların en çok önerdiği modeller arasında 70mai, Viofo ve DDPAI var. kullanan arkadaşlar varsa model ve link paylaşabilirse çok sevinirim.
konu sahibi için de yazmış olayım,

mondeo'da 3.5 yıla yakındır viofo a129 duo kullanıyoruz. Ön kamera 2k30fps (farklı seçenekler de mevcut), arka kamera 1080p30fps kayıt alıyor, bitrate değerini en yüksekte tutuyorum. İvme ölçer (yüksek G kuvvetlerinde o anki kaydı hafızada tutuyor), GPS üzerinden koordinat ve hız bilgisi, şeritte kalma uyarısı gibi özellikleri de mevcut. HDR özelliği de olduğundan ters ışık muhabbeti pek olmuyor. Ayarlanan süreye göre döngüsel kayıt alıyor, hafıza dolarsa kendisi ilk kaydı silip üstüne yazmaya devam ediyor.

Normalde kontak sigortasından elektrik alacak şekilde montajını yaptırmıştık, sadece kontak çalıştıktan sonra kamera çalışıyordu, kontak kapanınca kamera da kapanıyordu direkt. Lakin yaşadığımız beyin arızasından sonra direkt aracın beyninden güç alacak şekilde bağlantı yaptı ustalar, böyle olunca araca elektrik geldiği gibi kayıt almaya başlıyor, beyin elektriği kesene kadar kayıt almaya devam ediyor. Henüz bir sıkıntısı görmedik o konuda.

İstenilirse 12V soketten de güç alınabilir, tabi kablo kirliliğini de göz önüne almak lazım. Araç park halindeyken kayıt alması için de powerbank kullanılabilir.

Kapasitörlü model olduğu için yüksek sıcaklıklara oldukça dayanıklıdır. Yaz sıcağında kasma - donma olmadan rahat rahat kayıt alabiliyor. Aynı zamanda uzun ömürlü oluyor yapı itibarıyla.

Bu tip yüksek çözünürlükte kayıt alan kameralarda kaliteli SD kart şart. Ucuz SD kartlar erkenden bozuluyor veya video kalitesini düşürüyor. Biz samsung'un SD kartını kullanıyoruz, tavsiyem en az 128gb'lik bir kart alınması.

Fiyatı biraz pahalıdır ama hakkını verir. 2016'dan beri viofo kullanıyoruz, daha öncesinde de a119, a129 duo (başka araçta) kullandık. Onlarda da bir sıkıntı yaşamadık.

1000061659.png

örnek kayıt içi fotolar;
1000061668.jpg
1000061663.jpg

1000061666.jpg

1000030563.jpg

Mesela burada bitrate değeri ortadaydı, havanın karanlık olmasıyla beraber görüntü kalitesi düşüyor maalesef. Yine doğrudan ışık gelirse etraf karanlık kalabiliyor.
1000061667.jpg

Benim onceki kameram Viofo A119'du. Goruntusu ozellikleri falan cok guzeldi ama donma problemi vardi. Hafiza kartlari, formatlar vs. yapmadigim sey kalmadi.

Bu araci alinca kamerayi degistirdim. Ne alacagima karar veremedim yine gittim Viofo aldim. A329 kullaniyorum, simdilik iyi gidiyor.

Bir tavsiye degildir kendi surecimi anlatmak istedim.

Viofo yine piyasadaki en eli yuzu duzgun cihazlari yapmakta diye dusunuyorum.

4 yıldır Redtiger F7NP kullanıyorum, Amerika'dan almıştım. 4K 30 FPS ön arka kayıt yapabiliyor, GPS mevcut. Görüntüler gece dahi tatmin edici, Amazon'dan hala getirtilebiliyorsa tavsiye ederim. Müşteri hizmetleri aşırı ilgili, arabadan kaynaklanan bir sorunda dahi sırf memnuniyet için bana Amerika'dan parça yollamışlardı.

Memnun olmadığım kısım olarak ise 2-3 ayda bir nedensiz şekilde yazılım buga girip her şeyi fabrika ayarlarına sıfırlıyor, tekrar baştan kurmak gerekiyor. 1-2 dakikalık iş olsa da oldukça sinir bozucu. Bunun haricinde bir problem yaşamadım, görevini iyi şekilde yerine getiriyor, fiyat olarakta baya uyguna aldığım için tölare edebiliyorum.

Annemin arabada ise 70mai 1S kullanıyoruz, benim eski kamera. Kamera zaten 5-6 yıllık olduğu için bu zamanın teknolojisini taşımıyor ama hala görüntüler oldukça tatmin edici, yani 70mai markasının yeni modellerini de bu noktada kesinlikle önerebilirim. Yazılım olarakta Viofo'dan bile üstün görüyorum, bu zamana kadar bir kere bile hata vermedi.

Bu arada benim kamerayla 128gb orijinal sd card kutu içeriğinde geliyordu. Samsung'un malıymış, kendi markalarını basmışlar. =)
1080p ön/arka kayıt ile ortalama 15-20 günlük kayıt tutuyor içerisinde. Nasıl oluyor o derseniz, inanılmaz bir sıkıştırma oranı var. Bu nedenle video download edeyim dersem bayağı uzun sürüyor çünkü decrypt+download gibi bir process gerçekleşiyor.

Bir de ne kadar sıcak olursa olsun henüz sıcaktan sapıtma yapmadı. Sadece sd card full dolduğunda restart yapıyor o kadar. Onu da sesli şekilde bildiriyor :)