Aracıma en uygun yağ hangisidir sizce

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ilker27

Profesör
9 Mar 2017
118
117
1,185
Arkadaşlar efi (4 nokta enjeksiyonlu) 1.6 95 ps motorlu ford escort aracımın yag değişim zamanı geldi arabamım fabrikanın önerdiği yağ 5 30 sanayideki ustamın önerdiği 10 40 ona göre 5 30 çok ince gelirmiş eski bir araba olduğu için araba yağ eksiltmeye başlarmış ne kadar doğru bilemedim shell deki yağ değiştiren adamlarada sorduğumda abi 15 40 koy dediler sizce hangi yağı kullanmalıyım birde önereceğiniz bir marka varmı şimdiden teşşekürler
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,020
7
51,352
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Motorunuz şu an yağ eksiltiyor mu önce ona bakmak gerekiyor. Eğer şu anda yağ eksiltme probleminiz yoksa 5w30 ile devam edebilirsiniz. Ama araba, iki bakım arası takviye yaptıracak kadar yağ eksiltmeye başladıysa o zaman 5w40 veya bulunduğunuz bölgede kışlar çok soğuk geçmiyorsa 10w40 da koyabilirsiniz.
Yağ tavsiyem de markadan daha öncelikli olarak bulabilirseniz tam sentetik, yoksa yarı sentetik bir yağ kullanmanız yönünde olur. Mineral yağlardan daha randımanlı ve uzun ömürlü oluyorlar.
Marka olarak ben Motul ve Mobil'den memnun kaldım. Benim aracım da eski. Motul kullanırken motoru şehirler arası yollarda çok zorladığımda bir miktar yağ eksiltmişti ama şu an kullandığım Mobil, ne kadar zorlasam da 5000km oldu ve hiç yağ eksiltmedi.
Ford genelde Castrol önerir ama daha önce Castrol kullanmıştım ve hiç memnun kalmamıştım. Normalden fazla yağ eksiltmişti ve motor, Mobil ve Motul'daki gibi rahat huzurlu çalışmıyordu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım