Aracın Basıklığı ve Tekerlerin Yan Durması Tutuşu Etkiler mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ff9cf82138d227cdf23c07812030f21f.jpg

bu türlerde lastik içten içe yemiyor mu ? virajda tam otursun diye eyvallahta yani lastiğin yere temas ettiği yüzeye gelen ağırlık noktası lastiğin her noktasında eşit değil, bu da içten içe eritir bence.
Bu zaten yanlış bir uygulama, açı çok fazla. Lastik/jant ebatlarının da performansı azalttığını düşünüyorum.

arabaya ince bi film çektirsen ya da sis farını açık unutsan ceza yazarlar ama bu tip arabalar ortalıkta cirit atıyor
eranın lastklerini büyütesm war. 185ten 205e çıkarıcam çok patiye kalıo :(

Şu çakma xenonlara da nasıl göz yumuyorlar onu anlamıyorum, her gece kör gidip geliyorum. Bu arabalar muayeneden nasıl geçiyor onu da anlamış değilim tüvtürk en ufak kusuru bile yazıyor.
çok basit muayene öncesi orj farları takıom :D

Aracın yere yakın olması özellikle yüksek hızlarda daha fazla güven ve yol tutuş sağlar altından geçen rüzgardan dolayı.

Lastik yatıklığı dediğin olayda sanırım kamber açısı bak şu konuyu okumanı şiddetle tavsiye ederim güzel detaylı anlatılmış kitap gibi zevkle okumuştum :D

https://mobile.donanimhaber.com/on-...-cubuklari-teknik-bilgiler--54940851#54940851

Günümüzde ki basıklar air vs ile yapılan güvenli değil tabi :D Bkz:Ekli dosyayı görüntüle 3988
Verdiğiniz link çok iyiymiş hocam bunu saklıyorum arada okurum :D

Mercedes E araçlarda 1994'e kadar üretilen kasalarda virajlara girildiğinde arka tekerlerin kamber açısı yaptığını duymuştum bazı sahiplerinden. Arka tekerlerin iç tarafları daha erken yıpranıyor diyorlardı o yüzden. Doğruluk payını bilmiyorum. (W124 kasa)

Aracın yere yakın olması özellikle yüksek hızlarda daha fazla güven ve yol tutuş sağlar altından geçen rüzgardan dolayı.

Lastik yatıklığı dediğin olayda sanırım kamber açısı bak şu konuyu okumanı şiddetle tavsiye ederim güzel detaylı anlatılmış kitap gibi zevkle okumuştum :D

https://mobile.donanimhaber.com/on-...-cubuklari-teknik-bilgiler--54940851#54940851

Günümüzde ki basıklar air vs ile yapılan güvenli değil tabi :D Bkz:Ekli dosyayı görüntüle 3988
Paylaşım gerçekten de çok iyi olmuş, soluksuz okudum diyebilirim. Teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...