Aracınızda olmasa da olur dediğiniz donanımlar

Akın

Panpa
3,912
Marka
Fiat
Geçmişte bu konunun olmazsa olmaz versiyonu vardı diye hatırlıyorum. Şimdi ise olmasa da olur versiyonunda konu açmak istedim. Günümüzde araçlar artık çok daha donanımlı ve bazılarımızın kullanmadığı veya gereksiz gördüğü donanımlar vardır.

Bana göre start/stop ve dokunmatik klima ayarı çok kullanışsız. Dokunmatik klima daha çabuk bozulacak gibi bir his veriyor ve bana daha karmaşık gözüküyor.

Daha gereksizini bulduğum için editliyorum mesajımı.

VDC
Çift Bölgeli Klima
Arka camların açılıyor olması , otomatik yada manuel fark etmez açılmasa da olur.

Son düzenleme:
Start/Stop, Şerit Takip aslında bunlar açık geldiği için sorun yaratıyor. Start/Stop tuşu her arabada oluyor da Şerit Takip tuşu çoğunda yok.
Şerit Takip(Lane Assist) direkt gereksiz aslında. Sadece ACC açık iken Şerit Ortalama(Travel Assist) çalışsa daha güzel olur.

Sunroof, Elektrikli Bagaj, Keyless, Sağ Koltuk Emniyet Kemeri İkazı..

Donanım değil ama yeni arabaların koltukları çok içeride (güvenlik) ve yanal destekler çok yüksek (viraj) dolayısıyla inip - binmek çok zor oluyor. Influencerlar her ''koltuğun yanal destekleri iyi, virajda kaymıyorsunuz'' dediğinde sinirleniyorum. Geyik Testi de aynı şekilde.. Her arabayı M4 CS yaptılar sağ olsunlar 🤬

Çarpmak ile çarpmamak 🥰 Kaymak ile kaymamak 🥰 Ayyyhh.. Sonra çıkar E39 över bana 😁

Start/Stop, Şerit Takip aslında bunlar açık geldiği için sorun yaratıyor. Start/Stop tuşu her arabada oluyor da Şerit Takip tuşu çoğunda yok.
Şerit Takip(Lane Assist) direkt gereksiz aslında. Sadece ACC açık iken Şerit Ortalama(Travel Assist) çalışsa daha güzel olur.

Sunroof, Elektrikli Bagaj, Keyless, Sağ Koltuk Emniyet Kemeri İkazı..

Donanım değil ama yeni arabaların koltukları çok içeride (güvenlik) ve yanal destekler çok yüksek (viraj) dolayısıyla inip - binmek çok zor oluyor. Influencerlar her ''koltuğun yanal destekleri iyi, virajda kaymıyorsunuz'' dediğinde sinirleniyorum. Geyik Testi de aynı şekilde.. Her arabayı M4 CS yaptılar sağ olsunlar 🤬

Çarpmak ile çarpmamak 🥰 Kaymak ile kaymamak 🥰 Ayyyhh.. Sonra çıkar E39 över bana 😁
Şerit takipte beni çekindiren tek şey ani şerit değişimi gerektiren bir senaryoda sinyal vermediğin için sistemin hâla seni şeritte tutma çabası. Egea'da her kontak açtığında aktif oluyor ve kapatmak için tuşa basmak gerekli.

Türk halkı otomobili yüksek oranda görüntü ve statü için alır. Dünya para ödenen donanımların üçte ikisini kullanmayan çok insan var. Aslında bir çoğu donanıma ihtiyacımız yok. Boş paket otomobillerin birçoğu kalitesiz görünüyor. Bunun önüne bir gün geçilirse anlamış oluruz kimin hangi donanıma gerçekten ihtiyacı olduğunu.

Kendi otomobilim özelinde değil, genel bir görüş belirtmem gerekirse; trafikte başka araçlar yokmuşçasına aydınlatan farlara sonuna kadar karşıyım.

Geçmişte bu konunun olmazsa olmaz versiyonu vardı diye hatırlıyorum. Şimdi ise olmasa da olur versiyonunda konu açmak istedim. Günümüzde araçlar artık çok daha donanımlı ve bazılarımızın kullanmadığı veya gereksiz gördüğü donanımlar vardır.

Bana göre start/stop ve dokunmatik klima ayarı çok kullanışsız. Dokunmatik klima daha çabuk bozulacak gibi bir his veriyor ve bana daha karmaşık gözüküyor.
Start/stop her bindiğimde direk kapatıyorum.

start stopu zaten herkes yazmış :d,

otomatik klima,
şerit ortalamayan şerit takip,
açılmayan sunroof - moonroof,
soğutması olmayan deri koltuk (yaz aylarında gerçekten sıkıntı),
tamamen dijital kadran,
8'den fazla hoparlöre sahip ses sistemleri (hoparlör kalitesi ve kalibrasyon iyiyse 8 tane baya yeterli oluyor (4 tiz, 4 middle))
ince yanak lastikle beraber büyük jantlar (gösteriş dışında sürüşe olumsuz etkisi daha fazla, dinamik iyiyse iyi yol tutuyor zaten araç)

bunlar dışında aklıma gelen yok.

sık kullandıklarım ise;

koltuk hafızası (aynalarla beraber),
çift taraflı klima,
otomatik kararan ayna,
far - yağmur sensörü,
hız sınırlama - sabitleme,
yokuş kalkış desteği,
sunroof (yağmur yoksa içerdeki hava tazelensin diye),

böyle böyle gider liste,

sahip olduğumuz her iki araçta da çoğu özelliğini aktif kullanıyorum. İhtiyaç sıklığı değişebiliyor. Olmasa da olur denilen özellik genel olarak az zaten.

Benim aracımda olanlar tam istediklerim. Ötesine ihtiyacım yok. Şu ADAS (vik vik vik cik cik cik) ve start-stop olayına uyuz oluyorum. Onlar mümkünse olmasın.