Durun durun silmeyin konuyu, bende yarın sökeceğim.
WD-40 yardımıyla söken video izledim bende. Elimde yarı dolu WD-40 var onunla arka camı sökmeyi deneyeceğim.
Ben de buhar makinası alacaktım ama vaktim yoktu, bugün arabayı çıkarmak zorundaydım, o yüzden arka rezistansı da gözden çıkararak gözü kararttım giriştim.
İlk başta sağ camdan başladım. Köşeden maket bıçağıyla biraz kaldırtıp başladım çalışmaya. Çok eski olduğu için güneşle iyice kaynamışlar, o yüzden bol bol parçalandı, maket bıçağıyla baştan almak zorunda kaldım işlemleri. En son büyük parça denk getirince de yavaş yavaş fazla güç uygulamadan, özellikle kenarlarını da sökülen büyük parçaya dahil etmeye özen göstererek işlemi bitirdim. Fazla yapışkan artığı olmadı, olanını da jiletle temizlemek mümkün. Sağ camın filmini sökmek 20dk. kadar sürdü.
Bitince böyle oldu
Sol camda durum çok daha vahimdi. Muhtemelen sabit bir yere park edilmiş benden önce, solu daha çok güneş almış. Durumu perişandı. Çok uğraştırdı. Aynı şekilde köşelerden başladım filan ama parçalanıp durdu. Böyle durumda geniş alanlarda süreci hızlandırma adına ucu keskin geniş bir spatula çok iş görür. Babam sağ olsun bizdeki tek spatula da derz dolguyla kaplanmış, geniş alanları mecbur çakıyla filan kazıdım.
Dediğim gibi durumu berbattı. Sol cam tek başına 2 saatimi aldı. İşlem sonunda cam dıştan aşağıdaki gibi gözüküyordu. :/
En sonunda cezanın caydırıcılığının etkisiyle, biraz da "zaten yarısı aldığımdan beri hasarlı" diyerek arka cam rezistansını gözden çıkardım, elimle çatır çutur söktüm. Öyle maket bıçağına filan gerek bile kalmadı diyebilirim. 5dk.da tamamen söktüm arka camdan. Zaten kenarlardan baloncuklar çıkmaya başlamıştı, 1-2 sene sonra kendi kendine kalkardı arka cam =)
Benim tavsiyem WD-40'tan ziyade buhar makinesi kullanmanız. Özellikle arka camdan rezistanslara zarar vermeden sökmek mümkün olur. Ben filmleri söktükten sonra babam aradı, buhar makinesi aldım dedi. (biraz geç kalınca küfür gibi geldi

) Yapışkan artıklarını temizlemek için jiletle kazımak yerine buhar makinesini denerim artık.
Yağmurlu çamurlu geceler gelsin, arka cam rezistansının akıbetini deneyimleyip burada paylaşacağım. Yarısı zaten çalışmıyordu. Hangileri olduğunu biliyordum, güncel durumunu tekrar gözlemleyeceğim