Askerlik Tecrübeleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben Tunceli 4. Komando Tugayında Tabip Asteğmen olarak yaptım, son 3 ay hariç hep karakollarda gezer birliklerde görev yaptım, Teğmenlikten emekliyim diyebilirim :D. Oralarda elinde tüfek karanlıkta araziye çıkınca, gece mermi sesleri ile uyanınca şuarya gidip alalım bizim dedemiz Osmanlıydı vs gazında olanları kusura bakmayın ama gerizekalı buluyorum. Savaşın hertürlüsü kötüdür, ülkeni savunmak zorunda değilsen savaşmayacaksın Atatürkün de dediği gibi ''Yurtta sulh cihanda sulh'' diyorum şu an

Ben Tunceli 4. Komando Tugayında Tabip Asteğmen olarak yaptım, son 3 ay hariç hep karakollarda gezer birliklerde görev yaptım, Teğmenlikten emekliyim diyebilirim :D. Oralarda elinde tüfek karanlıkta araziye çıkınca, gece mermi sesleri ile uyanınca şuarya gidip alalım bizim dedemiz Osmanlıydı vs gazında olanları kusura bakmayın ama gerizekalı buluyorum. Savaşın hertürlüsü kötüdür, ülkeni savunmak zorunda değilsen savaşmayacaksın Atatürkün de dediği gibi ''Yurtta sulh cihanda sulh'' diyorum şu an
Hocam gidecek birine neler tavsiye edersin. Yanımda ne götüreyim ne yapayım hiç bilmiyorum. Birisi diyor devletin verdikleri yeter başka biri diyor yetmez. Banyo nasıl oluyor, karta para yükleniyormuş kartı devlet mi veriyor, bot kilidi olayı var yer değiştirme oluyormuş ne yapmak lazım.

Son düzenleme:
Hocam gidecek birine neler tavsiye edersin. Yanımda ne götüreyim ne yapayım hiç bilmiyorum. Birisi diyor devletin verdikleri yeter başka biri diyor yetmez. Banyo nasıl oluyor, karta para yükleniyor iş kartı devlet mi veriyor, bot kilidi olayı var yer değiştirme oluyormuş ne yapmak lazım.
Asteğmen olarak mı yapacaksın kısa dönem er mi?
ben doktor olarak yaptım bizim ilk eğitim kısmı samsun sıhhiye okulunda yapılıyor sadece sağlıkçılar var, farklı bi yer sonra 21 gün eğirdir dağ komando okulunda iç güvenlik eğitimi aldım orayı anlatmayayım gitmekten vazgeçersin :D

ben doktor olarak yaptım bizim ilk eğitim kısmı samsun sıhhiye okulunda yapılıyor sadece sağlıkçılar var, farklı bi yer sonra 21 gün eğirdir dağ komando okulunda iç güvenlik eğitimi aldım orayı anlatmayayım gitmekten vazgeçersin :D
Kısa dönem. Devre kaybı gidicem. Ne olarak gideceğim meçhul

bol iç çamaşırı götür, kendine yds marka bot al gitmeden giy ayağın alışsın, mutlaka bir miktar nakit götür, genelde herkeste cep tel oluyo ama er gidersen acemlikte nasıl olur bilmiyorum ben olsam sim kartı götürürdüm, baktım ortam rahat eski bi nokia alır kullanırdım, şu an nasıl bilmiyorum kaldı mı ama eskiden kartlı ankesörler vardı hala öyleyse kart al, şampuan krem vs diş fırçası kesin götür, arayacağın tel numaralarını yaz, cep telin olmayınca hatırında olmuyor numara, asma kilit götür vs onun dışında erlerde durumları ve en son durumu net bilmiyorum ben yapalı 8 seneyi geçti

Şimdiden hayırlı tezkereler diyeyim, Allah askerlerimize polisimize yardım etsin. Bence bunun hakkında en doğru bilgiyi askeri malzeme satan yerlerden alırsın, sonuçta adamlara hep geliyor askerler, neler alayım diye sorarsan yardımcı olurlar sana, hem bilgi de istersin biraz.

Eğirdire artık göndermiyorlar diye duydum. Kaç yılında gittiniz ?

öncelikle simdiden hayirli tezkereler. gecen carsamba bi akrabam uzun donem askerlige gitti. yanina renksiz ekran tel aldi,7 kisinin numarasini bi kagida yazdi. galiba en fazla 7 kisiye izin veriyorlarmis.yanina tras bicagi gillette marka, arko tras kopugu aldi. benim duydugum acemi birligi zor oluyormus dus almak icin 5 dk veriyorlarmis dk bitince sulari kesiyorlarmis. para isteyenler vs oliyormus kesinlikle verme diyolar

öncelikle simdiden hayirli tezkereler. gecen carsamba bi akrabam uzun donem askerlige gitti. yanina renksiz ekran tel aldi,7 kisinin numarasini bi kagida yazdi. galiba en fazla 7 kisiye izin veriyorlarmis.yanina tras bicagi gillette marka, arko tras kopugu aldi. benim duydugum acemi birligi zor oluyormus dus almak icin 5 dk veriyorlarmis dk bitince sulari kesiyorlarmis. para isteyenler vs oliyormus kesinlikle verme diyolar
Bende bir Eminönü yapacağım. Oralarda malzeme satan yerler varmış. Az çok ne götürülmesi gerek öğrendim. Gerisi de Allaha kalmış. İyi insan çıkartsın karşıma o yeter.

İşi askerlik olmayanların gitmediğini duydum. Yani zorunlu askerliği icra ederken tayinin eğirdire çıkmadığın duymuştum.
yahu memur musun ne tayine oraya iç güvenlik eğitimine gidiyorsun daha eskilerde gidilmiyordu, yasal olarak sorun çıktığı için iç güvenlik bölgesinde askerlik yapacaklar mecbur gidiyor, yani en azından ben gittiğimde öyleydi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...