AÇIK Astra 1.4T Edition Plus vs Corolla 1.33 Life

Alper45

Panpa
2,519
28
Merhabalar,

Bir tanıdığım 2015 model 1.33 Life Corolla ile 2020 model Astra 1.4T Edition Plus arasında kaldı. Astra otomatik, Corolla manuel. İkisi de 100 bin km'de ve hasar kaydı değişen vs yok. Aradaki fiyat farkı ve motor/şanzıman farkının absürtlüğünün ben de farkındayım fakat, yaşadığım ilçe küçük olunca araç sayısı da az oluyor haliyle.

Ben Corolla'nın hiçbir mantığı olmadığı düşüncesindeyim fakat, Astra'da LSPI sorunları gözümü korkutuyor(150'liklerde mi oluyordu ondan da emin değilim).

Sizin görüşünüzü almak istedim,

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar,

Bir tanıdığım 2015 model 1.33 Life Corolla ile 2020 model Astra 1.4T Edition Plus arasında kaldı. Astra otomatik, Corolla manuel. İkisi de 100 bin km'de ve hasar kaydı değişen vs yok. Aradaki fiyat farkı ve motor/şanzıman farkının absürtlüğünün ben de farkındayım fakat, yaşadığım ilçe küçük olunca araç sayısı da az oluyor haliyle.

Ben Corolla'nın hiçbir mantığı olmadığı düşüncesindeyim fakat, Astra'da LSPI sorunları gözümü korkutuyor(150'liklerde mi oluyordu ondan da emin değilim).

yakın zamanda forumda birinin (kimdi tam hatırlamıyorum) arkadaşları lspi kaynaklı piston kırma durumu yaşamıştı. Tam da o kmlerde yaşandığı için araç örneğinin bakımlı olması çok önemli. Kullanıcı için de nasıl kullanması gerektiği hakkında bilgi verilmeli.

Edition plus kötünün iyisi bir boş pakettir. Deri direksiyon, sis farı, alaşım jant, lastik basınç sensörü, çift yol bilgisayarı vardır düz editiona göre. Arka ortada kafalık yoktur. Standart multimedyası corolladan farklı değildir. Koltukların kumaşı iyidir. Sonradan takılmadıysa (sadece önde) 4 hoparlör vardır, 2019da arkaya sonradan taktırmaya 500 ₺ para almıştı yetkili servis.

1.6 atmosferik versiyonda klima performansı berbattı sıfıra yakın olmasına rağmen. Şuanki 1.6 D 210k kmdeki aracın kliması hayvani güce sahip. 1.4 T'nin kliması da iyi olabilir. 1.4 T'nin performans verileri 136hp'lik dizel kardeşinden çok ufak farkla daha iyidir (ağırlık avantajı). LPG'yi seven bir yapıda değildir motoru, varsa da subaplar çelikle mi değiştirilmiş kontrol edilmeli. Yakıt tüketimi biraz fazladır, sakin bölgede şehir içi 8-9 litre ile gezer.

Astranın o senelerin Corollasına göre sürüş kalitesi fersah fersah öndedir. Arkada watts bağlantısı 1.4 T olduğu için olabilir. Corollada ise düz torsiyon var. Corolla konfor için yumuşak yapıda olduğundan arkadan çabuk kopabiliyor. Buna bağlı bagajı biraz daha büyüktür.

Yalıtım açısından da astra daha iyidir. Konforu tatlı - sert yapıdadır. Şasinin dinamiği mükemmel olduğu için iyi lastikle tüm virajlarda nal toplatırsınız çoğu araca.

İç mekan kalitesinde yine astra daha öndedir. O senenin corollalarında orta konsol dokunduğunuz gibi esniyor. Astrada ise iki elinizle asılmanız gerekiyor oynatmak için. Kullanılan malzemeler yine her iki araçta da uzun ömürlüdür. Astranın direksiyonu biraz daha çabuk eskir.

Sorunsuzluk olarak corolla önde olabilir, astrada ise lpg olmadığı sürece ufak tefek sensör arızası yaşanabilir. Alınan örnekte devirdaim, termostat gibi soğutma sisteminin kontrolü mutlaka yapılmalı.

Benim diyeceklerim bu kadar. Dizel olsaydı aynı paraya benzer kmde 1.6 d astralar da bulunur gibime geldi.

Astra'ya alt devir torku düşüren bir yazılım yapılsa aslında LSPI ihtimali ortadan kalkar gibime geliyor, sırf bunu denemek için bir K kasa 1.4T SIDI yani has piston savar bir araba alıp denemek istiyorum 🙂 Ama harbici yani 2000 devirde 250nm veriyorsa 2000'de 170, 2800'de 250nm falan yapıcan..
Sizinki A14NET'in güncellenmiş versiyonu olan B14NET olması lazım. LSPİ ihtimali ve termostat dışında, güven veren bir hali var aslında.

İkinci el olarak ikisi de ayrı sıkıntı. Gerçi Astra J yine şey yapar Opel'ler içinde, otomatik bir de. Boya hassas ama o Corolla için de geçerli. Ben Egea diyorum 🗿

Merhabalar,

Bütçeme göre son çare olarak 1.33 Corolla diye bakarken kendimi Sportage içinde buldum. Bu fiyat aralığında SUV düşüncesi varsa Sportage'yi tavsiye ederim. 1.33 motor 1.6 132hp kadar dertsiz değil, ufak tefek sorunlar tekrar edebiliyor.Yine bu seri Corolla bence içlerinde en kötü tasarımlısı ve işçiliği vasat olanı. Opel, Opelcilerin sevdiği bir marka zaten. Çok bir bilgi veremeyeceğim ama 1.4 T motorları dertli duydum.

Son düzenleme:
Bütçeme göre son çare olarak 1.33 Corolla diye bakarken kendimi Sportage içinde buldum. Bu fiyat aralığında SUV düşüncesi varsa Sportage'yi tavsiye ederim. 1.33 motor 1.6 132hp kadar dertsiz değil, ufak tefek sorunlar tekrar edebiliyor. Yine bu seri corolla bence içlerinde en kötü tasarımlısı ve işçiliği vasat olanı. Opel, Opelcilerin sevdiği bir marka zaten. Çok bir bilgi veremeyeceğim ama 1.4 T motorları dertli duydum.

İki araba arasında corolla'nın tek artısı sorunsuzluğu olabilir, onun dışında her türlü astra. Astra'nın 1.6 cdti olanı alınabiliyorsa daha iyi olur.