AÇIK Astra J 1.6 CDTI - Yakıt Aldıktan Sonra Motor Arızası + Çekişten Düşme

Onur Kmnt

Kerem Onur Kement
Profesör
1,016
20
Marka
Ford
bugün istanbuldan burhaniyeye yola çıkmıştık 2 araba. Abim yolculuk başlangıcında taşdelende yol üzerindeki opetten yakıt almış, aldıktan kısa süre sonra araç motor arıza ışığı yakıp çekişten düşmüş. Aracı sağa çekip kapatıp açmış ama 1-2 dk sonra yine çekişten düşmüş. Yol boyunca o şekilde ilerlemek durumunda kaldı.

3000 deviri geçmiyor, turbo devre dışı kaldığı için atmosferik gibi davranıyor. Düzde bir şekilde ilerlese de otobanda yer yer 60km/h hıza düşme durumu olmuş.
Ses olarak emiş sesi geliyor sadece, turbo hortumuna baktığımda yapısında bozukluk yok, tabi patlak mı değil mi anlayamam.

Istanbula dönene kadar bu şekilde idare edeceğiz. Yakıt bittikten sonra tekrar yakıt aldığımızda sorun düzelir mi acaba? Şu haliyle bile ort 5.3 L tüketim verisi var.
Garaj konusunda bunu yazmıştım, özet geçmek gerekirse;
Taşdelen opetten yakıt aldıktan sonra araç motor arıza ışığı yakıp çekişten düşüyor, 350 km yol boyunca o şekilde gidilmesine rağmen düzelmiyor. Aradan 2 gün geçmesine rağmen aynı şekilde devam ediyor araç.

Bugün würth enjektör temizleyici ilave edip yaklaşık 1 saat boyunca 3-3500 devirde arabayı kullandım. Partikül temizleme kendisi devreye girdi ama yinede aracın çekişi düzelmedi. Motor arıza ışığı yanmaya devam ediyor.
Gazlarken de yakıtı olması gerekenden az gönderiyor, 20 litre yakması lazımken 8 litre yakıyor gibi.

Ses olarak problem yok, klima da düzgün çalışıyor. Burhaniyede olduğumuz için servise veya tamirciye göstermedik henüz. Yani yakıttan dolayı mı böyle oldu yoksa başka bir şey mi tetiklendi bilmiyoruz. Yakın vakitte EGR temizliği yapıldığının bilgisini vereyim.

Konu çeşitliliği açısından ayrı konu olarak açtım, durum çözülürse çözümünü paylaşacağım. Örnek videoları gün içerisinde koyacağım.

Mesajlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bugün burhaniyedeki oto sanayiye gittik, bilgisayara bağlattık;
1000039776.jpg

1000039777.jpg

1000039778.jpg

göründüğü gibi beslemeden yana problem var,

1000039779.jpg

ama sorun yakıttan alakasız, fotoğraftaki turbo hortumu patlamış, hava kaçağı olup yetersiz basınç olduğundan araç kendini korumaya almış. Parça istanbuldan geldiği için istanbula dönünce değiştireceğiz. Sorunun tam çözülüp çözülmediğini yazarım.

Son düzenleme: