Merhabalar,
Opel Astra J kasanın 1.6 115 Hp manuel hatchback modeliyle 1.6 CDTI 136 Hp Otomatik olanını uzun süre tecrübe ettim. Beğendiğim ve beğenmediğim yanlarını söyleyeyim size. 308 Tecrübem olmadı fakat olan arkadaşlar yazarsa kıyasını yaparsın. Öncelikle Astra J kasa çok dengeli iyi yol tutan sınıfında konforlu sayılabilecek bir araç. Fakat 1450 - 1500 kg civarında olan ağırlığını şehiriçi sıkışık trafikte kullandığınızda yakıt tüketimine yansıdığını hemen görüyorsunuz. Ben araç kullanırken yakıta pek dikkat etmem, 1.6 CDTI Astra'da şehir içi 7-8,5 litre, şehir dışı 5-6 litreler civarında kullanıyordum. Kullanmış olduğum 1.6 CDTI 136 Hp olan motor 6 ileri tork konvertörlü tam otomatik şanzıman ile kombine edilmiş. Şanzıman biraz eski nesil gibi hissetiriyor ve biraz performans törpülüyor. Araç ağır olmasına rağmen 1.6 litrelik hacim ve yanlış hatırlamıyorsam 320 nm tork ile ağırlığıyla iyi başa çıkıyor, kısacası aracın gidişiyle alakalı kafanızda bir soru işareti olmasın. Son hız denemesi de yapmıştım 210 km/h'lere kadar çıktı. Aracın bakımları dışında yalnızca kornasında problem oldu. Ara sıra çalışmıyordu, bu araçlarda kronik olduğunu öğrendim Ferrari kornasıyla değiştirdim. Aracın kullanımı çok hoşuma gitti otomatik şanzımanının frenden ayağımı kaldırdığımda ya da ilk gaza bastığımdaki tepkisi, vites geçişleri falan çok sarsıntısız ve netti.

Aracın malzeme kalitesi, işçilik vs gibi şeylerin Peugeot markasının üzerinde olduğunu çok rahat bir şekilde söyleyebilirim. 130 km/h hıza kadar aracın içerisinde rüzgar vs ses duymuyorsunuz. İçeride kullanılan malzemelerin dokusu ve birbirine montaj kalitesi falan çok çok iyi, trim sesi diye bir şey yok. Bu konularda cidden rakibi Golf yani Aracın içerisinde çok fazla düğme var, kimisi sever kimisi sevmez. Çünkü düğmelerin bir kısmı işlevsel olsa da sırf düğme olsun diye yapılmış gereksiz düğmeler de var tabi. Astra J tecrübelerimi özetlersek ben aracı severek kullanmıştım, canımı sıkacak herhangi bir noktası, sorunu falan da olmadı.
Başta da söylediğim gibi 308'e yabancıyım, o yüzden onu alma bunu al diyemiyorum. Fakat başka Opel'leri de tecrübe etmişliğim, ailemde uzun yıllar kullananlar oldu. Çevremde bugüne kadar Opel markası ile kötü bir anısı, düşüncesi olan biri yok.
İyi forumlar