Ortadan motorlu bu gibi araçlarda son derece normal bir hadisedir. Avantedor'lar veya 458'ler de hep böyle parçalanır mesela. Önemli olan bütün kalmak değil sürücüyü ve yolcuyu korumaktır.
Ben o paraya R8 alacağım ve kaza anında bana zarar gelmesin diye arabam ikiye bölünecek ? Tasarlayanın da üretenin de bana satanın da elinden öperim. İsterse dünya kadar para olsun, ben o arabayı alabiliyosam parasını her zaman kazanırım, benden önemli değil.
E ben ölsem veya sakat kalsam, arabanın isterse sadece tamponunda boya hasarı olsun ne fayda
Arkadaşlar fikrinize saygı duyuyorum fakat bu araç öyle olur olmaz her kazada bölünsün diye tasarlanmamış. Kazayı kaç km hızla yaptı kim bilir. Yüksek performans aracının kazasının da yüksek hızda olacağı tahmin edildiği için bu tarz bir senaryoda güvenliği böyle sağlıyor araç.
Evet savrulan parça yaya güvenliğini tehlikeye atıyor doğru ama dediğim gibi yüksek ihtimalle kazanın hızı zaten birçok şeyi tehlikeye atacak düzeyde gibi
Yaw bölünmese belki motor adamın kucağına gelecek.
O şiddetteki bir kazada yakında bulunan her canlıya zarar gelebilir, araba isterse beşe bölünsün isterse tek parça olsun.İkiye bölünmesi sürücünün zarar görmemesi için mi, üzerinde çalışılmamış bir konu mu? İkiye bölünmeden de sürücüye zarar vermeden üretilebilir miydi? Aracın bir diğer yarısının çevrede ki insanlara ekstra bir zarar verme durumu var
O şiddetteki bir kazada yakında bulunan her canlıya zarar gelebilir, araba isterse beşe bölünsün isterse tek parça olsun.
Motorun sürücünün üzerine gelmesinden ya da olası yangından ya da sıcaklık, kimyasal sıvı tehlikesinden korumak için yapılmış bi güvenlik önlemi. Araba ikiye bölünmeden, sürücü koltuğuyla motor arasına mukavemeti yüksek malzeme koyalım desek bu sefer motor arkadan fırlayıp yine yakındaki bi canlıya zarar verebilir. O motoru böyle tehlikeli kazalarda arabanın üstünde tutamazsın, tutmak istesen de gider. Sonuçta şasiye metalle bağlanmış makineler değil, kauçuk, lastik, poliüretan gibi malzemelerle bağlanıyolar.
Araba tek parça olur taşıyıcı kopar, teker fırlar yayaya gelir, tampon fırlar, kaput fırlar, araba komple kendisi yayanın üstüne gelir olacğı varsa herşey olabilir
Sonra Rolls Royce'u ortadan böldü namussuzlarİron Man filmi için tedarik edilen R8'in bazı sahnelerde takla atması, tavanının parçalanması için özel ekipmanlar kullanılmış fakat neredeyse aracı parçalamayı başaramamışlar. Bunun için senaryo değiştirdikleri bile olmuş.
Bolerler.. Arabanin kiymeti yok ki. Icim parcalaniyor su film sahnelerindeSonra Rolls Royce'u ortadan böldü namussuzlar![]()