Cemaatten aldiklari oylar artik yalan oldu, bahceli de artik akpli oldu ama mhp secmeni oy zamani bu ise ne der kestiremiyorlar, sabit olan bir tek kendi secmenleri. Her firsatta sayip sovdukleri Ataturk'u artik ara ara yuceltme eylemlerine giriyorlar ki bu kesimden de ne kadar oy alirsak o kadar iyi mantigiyla. O sebeple aciklama tam arada bir aciklama olmus. Ne kendi secmenlerini kusturmek istiyorlar ne de Atasini sevenleri.. Ideolojik anlamda onlarin tercih edecekleri ismin benim icin hic bir onemi yok ama sekilcilik anlaminda ne yapacaklarini ben de merak ediyorum bakalim.http://www.hurriyet.com.tr/avrasya-tuneli-anketi-amacinin-disina-cikti-40302672
Sonuç bekledikleri gibi çıkmadı tabii, Atatürk ismini vermemek için türlü türlü şaklabanlıklar yapılmaya başlandı.
"150 yıllık insanımızın rüyası olan dünya çapında bir ilk olan Avrasya Tüneli diye andığımız bu tünele, çok daha çarpıcı, estetik, insanımız ile bağdaşan bir isim önerisi gelebilir mi? Bunun için öneri alalım dedik. Ancak olay umduğumuzdan ve beklediğimiz çok farklı bir mecraya çekildi. Doğrusu bu biz üzdü, üzmeye devam ediyor."
İnşallah bi Osmanlı padişahı ismi koyarlar da görürüz estetikliği. Artık daha çok merak ediyorum ismin ne olacağını açıklamaya bak ya.
edit: imla