300.000 euro para ver araç 120-130 km/h ile giderken titresin
Ben bu olaya inanmıyorum. Mercedes S serisi müşterisi özel müşteri statüsündedir ki böyle bir şikayette olay Almanya merkeze kadar gider. Bu araçta magic body control denen aşmış bir süspansiyon sistemi var. Ayrıca üst seviye sürüş destek sistemleri de cabası. Bizim kullanım kitapçığını okumaktan aciz milletimizin bir problemi olduğunu düşünüyorum. Mercedes sitesinden alıntıdır :
Şerit Takip Yardımcısı, araç istenmeden şeritten çıktığında direksiyon simidindeki titreşimlerle sürücüyü uyarır ve böylece kazaları önlemeye yardımcı olabilir.
Yorgunluk veya dikkatsizlik, aracın istemsiz olarak şeritten çıkmasına neden olabilir. Bu durum, en çok görülen kaza nedenlerinden biridir ve çoğu zaman ağır sonuçlar doğurur. Şerit Takip Yardımcısı, aracın istemsiz olarak şeritten çıktığını algıladığında, direksiyon simidindeki titreşimler ile sürücüyü uyarır. Bu uyarı, ön camın iç tarafında bulunan ve yolu takip eden bir kamera sayesinde sağlanır. Elektronik bir kumanda kutusu bu resimlere dayanarak, kontrast farklılıkları üzerinden şerit çizgilerini algılayabilir. Kumanda kutusu aynı zamanda aracın konumunu da algılar ve böylece aracın şeritten çıkma durumunu algılayabilir. Şerit Takip Yardımcısı, alışılageldik benzer sistemlere nazaran sürücünün müdahalelerini de değerlendirir ve bu şekilde aracın biliçli olarak mı yoksa istemsiz olarak mı şeritten çıktığını algılar. Sürücü, örneğin bir sollama işleminden önce veya otoyola girerken hızlandığında, sert şekilde fren yaptığında veya bir viraja girdiğinde sistem tarafından herhangi bir uyarı verilmez. Sistem, kesintisiz bir şerit çizgisi geçildiğinde, kesintili bir şerit çizgisinin geçilmesinden daha erken uyarı verir.