Aynı İlde Plaka Değişimi / Al Sat Yapmadan Plaka Değişikliği / Özel Plaka Nasıl Alınır ?

revocumrevo

Barış
Elit Apaçi
51
29
Marka
Ford
Bendeki plaka bi anlama gelmiyor. Ben anlamlı olmasini istiyorum. 50 SE, 50 SEV, 50 SVL kombinasyonlarini istiyorum. 5664'ten boş plaka sorgulaması plaka basina 100 küsur TL. Mevcut plakam 50 ADE *** Ayni şehirde plaka değişimi mumkun mü? Bi abim yapamazsin dedi.

50 plaka olan aracın plakasını 50 ile değiştiremezsin. Öncelikle aracın plakasının farklı bir şehirle değiştirip sonrasında tekrar kendi üzerine alarak 50 (İkametiniz neredeyse o ilin plakası çıkar.) yapmalısın. Güvenli ödeme sistemi varken de farklı şehirde ikamet eden birine satış verip geri almak uğraştırıcı olabilir, ettiğin noter masraflarına değer mi tartışılır. Diyelim kafaya koydun kendi üstüne almadan önce trafik şubeye gidip özel plaka istediğini belirterek müsaitliğini kontrol ettirip eğer olabiliyorsa trafik vakfına bir miktar bağış yaparak plakayı kendine işleteceksin-ayırtacaksın sonrasında da arabayı tekrar üstüne aldığında istediğin plaka olmuş olacak.

50 plaka olan aracın plakasını 50 ile değiştiremezsin. Öncelikle aracın plakasının farklı bir şehirle değiştirip sonrasında tekrar kendi üzerine alarak 50 (İkametiniz neredeyse o ilin plakası çıkar.) yapmalısın. Güvenli ödeme sistemi varken de farklı şehirde ikamet eden birine satış verip geri almak uğraştırıcı olabilir, ettiğin noter masraflarına değer mi tartışılır. Diyelim kafaya koydun kendi üstüne almadan önce trafik şubeye gidip özel plaka istediğini belirterek müsaitliğini kontrol ettirip eğer olabiliyorsa trafik vakfına bir miktar bağış yaparak plakayı kendine işleteceksin-ayırtacaksın sonrasında da arabayı tekrar üstüne aldığında istediğin plaka olmuş olacak.
Bedirhan abi simdi yanlis anlamadiysam ilk adım olarak arabayi Kayseri'deki abime satacagim sonra trafik subeden ozel plaka isteyecegim kendime isletip arabayi Kayserideki abimden tekrar satın alacagim demi?

Yani 2 tane noter masrafi odeyecegim ve ozel plakanin masrafini odeyecegim.

Evet Kayseri'deki abinize satarken plaka değişikliği yapacaksınız araba 50 plakadan 38 plaka olacak sonra tekrar siz alırken plaka değişikliği talep edeceksiniz 38'den 50'ye dönüşecek. Plaka ayırttıysanız otomatik olarak noterde çıkıyor.

Sanırım böyle bir olay iki plaka birden çalınırsa/kaybolursa oluyor sadece. O durumda özel plaka alınabiliyor mu sonradan bilmiyorum.