Herkese merhaba. Sizlere 1.5 yıldır kullandığımız Yaris 1.33 hakkında bilgi vermeye çalışacağım.
Silindir Hacmi ve Adedi: 1329cc, 4 silindir, dual vvt-i (çiftli akıllı değişken zamanlı supap)
Yakıt Püskürtme: Elektronik kontrollü doğrudan enjeksiyon
Besleme Tipi: Atmosferik
Beygir Gücü: 99bg
Maksimum Tork: 125nm
Azami Devir: 6000d/d
Şanzıman: Sanal oranlı 7 ileri CVT (Multidrive S)
Çekiş: Önden çekişli
0-100 KM Hızlanma: 12.6sn
Maksimum Hız: 175km/s
Uzunluk: 3950mm
Genişlik: 1695mm
Yükseklik: 1520mm
Bagaj Hacmi: 286lt
Boş Ağırlık: 1060kg
Dönüş Çapı: 9.60mt
Yakıt Deposu: 42lt
Lastik Ölçüleri: 185/60/R15
Şehir İçi Ortalama Tüketim: 6.3lt/100km
Şehir Dışı Ortalama Tüketim: 4.5lt/100km
Karma Yakıt Ortalaması: 5.1lt/100km
Karma Co2 Salınımı: 119g/km
Kendi Deneyimlediğim En Düşük Tüketim: 4.8t (15 km'si sahil yolunda olan toplam 20kmlik sürüş)
Üstte yazdığım rotada çok dikkat etmeden tüketim ortalaması: 5.3lt
Gerçekçi Şehir İçi Ortalaması (Sürüş Karakterine Göre Değişir, İstanbul için): 6.5-8lt/100km
(Alttaki Donanımlar ve 185'lik lastik Fun Special donanımıyla geliyor)
Sürücü: Deri direksiyon, derinlik ve yükseklik ayarı var, sürücü koltuğu yükseklik ayarı var, sürüş pozisyonu yüksek
Teknoloji: Yol bilgisayarı, USB-AUX, radyo-cd çalar
Güvenlik: Sürücü hava yastığı, sürücü diz hava yastığı, yolcu hava yastığı, yan hava yastıkları, perde hava yastıkları, ABS (antiblokaj fren sistemi), ASR (çekiş düzenleme sistemi), ESP (elektronik denge sistemi)
Dış Donanım: Ön sis farları, alüminyum alaşım jant
EuroNcap: Yetişkin yolcu %89, Çocuk yolcu %81, Yayalar %60, Donanımlar %86
Arka koltuklar yatınca zemin tamamen düz olmuyor, bagajda tam boy stepne var.
Motoru soğukken ilk çalıştığında (devir düşene kadar) biraz sesli onun dışında çok sessiz, aracın çalışıp çalışmadığını anlamayanlar oluyor. Sürüş esnasında gaza oturulmadıkça yine oldukça sessiz.
Dönüş çapı 9.6mt. Bundan önce kullandığım arabalardan sonra çok başarılı buluyorum. Boyutundan dolayıda özellikle sıkça kullandığım Bakırköy'ün ve Fatih/Fındıkzade'nin dar sokaklarında çok rahat.
İç alanı ön-arka bu sınıf bir araba için çok ferah.
Trim sesleri 5 bin km gibi başladı. Ön kapı tutamaçları soğuk havalarda sessiz ama sıcak havalarda gırç gırç ses yapıyor (açıp-kaparken tuttuğunuz zaman, hareket hâlinde ses gelmiyor). Bozuk yollarda cdçalardan titreme sesi geliyor.
Otopark testinde de değinilmişti, arabada eşya gözünden çok oyuğu var. Yan aynaların ayar bölümünün altındaki göz beklentimden iyi, otopark kumandası durduğu uzun süreçte düşmedi. Onun dışında ön kapılarda göz var, vites önünde bir göz birde çift bardaklık yer var. Koltuk arasında bir geniş bardaklık var. Sol ön havalandırma üstünde bir göz var. Bunlar kullanılabilir seviyede, el freninin oradaki oyuklara bir şey koymadım, koyulacak derinlikte değil zaten. Torpido üstündeki oyukta sadece görüntü için, yeterli derinlik yok oraya ancak kalem vb. konur. Devamlı kullanıcı değildim ama bildiğim kadarıyla önceki Yarislerde olan işlevsel iç bölüm bunda yok. Arka koltuk ileri geri oynatılabiliyordu, yatınca zemin sıfır oluyordu, torpido 2 bölmeliydi vs.
Şimdilik aklıma bunlar geliyor. Merak ettiğiniz bir şey varsa, sorarsanız bildiğim kadarıyla cevaplarım.
Silindir Hacmi ve Adedi: 1329cc, 4 silindir, dual vvt-i (çiftli akıllı değişken zamanlı supap)
Yakıt Püskürtme: Elektronik kontrollü doğrudan enjeksiyon
Besleme Tipi: Atmosferik
Beygir Gücü: 99bg
Maksimum Tork: 125nm
Azami Devir: 6000d/d
Şanzıman: Sanal oranlı 7 ileri CVT (Multidrive S)
Çekiş: Önden çekişli
0-100 KM Hızlanma: 12.6sn
Maksimum Hız: 175km/s
Uzunluk: 3950mm
Genişlik: 1695mm
Yükseklik: 1520mm
Bagaj Hacmi: 286lt
Boş Ağırlık: 1060kg
Dönüş Çapı: 9.60mt
Yakıt Deposu: 42lt
Lastik Ölçüleri: 185/60/R15
Şehir İçi Ortalama Tüketim: 6.3lt/100km
Şehir Dışı Ortalama Tüketim: 4.5lt/100km
Karma Yakıt Ortalaması: 5.1lt/100km
Karma Co2 Salınımı: 119g/km
Kendi Deneyimlediğim En Düşük Tüketim: 4.8t (15 km'si sahil yolunda olan toplam 20kmlik sürüş)
Üstte yazdığım rotada çok dikkat etmeden tüketim ortalaması: 5.3lt
Gerçekçi Şehir İçi Ortalaması (Sürüş Karakterine Göre Değişir, İstanbul için): 6.5-8lt/100km
(Alttaki Donanımlar ve 185'lik lastik Fun Special donanımıyla geliyor)
Sürücü: Deri direksiyon, derinlik ve yükseklik ayarı var, sürücü koltuğu yükseklik ayarı var, sürüş pozisyonu yüksek
Teknoloji: Yol bilgisayarı, USB-AUX, radyo-cd çalar
Güvenlik: Sürücü hava yastığı, sürücü diz hava yastığı, yolcu hava yastığı, yan hava yastıkları, perde hava yastıkları, ABS (antiblokaj fren sistemi), ASR (çekiş düzenleme sistemi), ESP (elektronik denge sistemi)
Dış Donanım: Ön sis farları, alüminyum alaşım jant
EuroNcap: Yetişkin yolcu %89, Çocuk yolcu %81, Yayalar %60, Donanımlar %86
Arka koltuklar yatınca zemin tamamen düz olmuyor, bagajda tam boy stepne var.
Motoru soğukken ilk çalıştığında (devir düşene kadar) biraz sesli onun dışında çok sessiz, aracın çalışıp çalışmadığını anlamayanlar oluyor. Sürüş esnasında gaza oturulmadıkça yine oldukça sessiz.
Dönüş çapı 9.6mt. Bundan önce kullandığım arabalardan sonra çok başarılı buluyorum. Boyutundan dolayıda özellikle sıkça kullandığım Bakırköy'ün ve Fatih/Fındıkzade'nin dar sokaklarında çok rahat.
İç alanı ön-arka bu sınıf bir araba için çok ferah.
Trim sesleri 5 bin km gibi başladı. Ön kapı tutamaçları soğuk havalarda sessiz ama sıcak havalarda gırç gırç ses yapıyor (açıp-kaparken tuttuğunuz zaman, hareket hâlinde ses gelmiyor). Bozuk yollarda cdçalardan titreme sesi geliyor.
Otopark testinde de değinilmişti, arabada eşya gözünden çok oyuğu var. Yan aynaların ayar bölümünün altındaki göz beklentimden iyi, otopark kumandası durduğu uzun süreçte düşmedi. Onun dışında ön kapılarda göz var, vites önünde bir göz birde çift bardaklık yer var. Koltuk arasında bir geniş bardaklık var. Sol ön havalandırma üstünde bir göz var. Bunlar kullanılabilir seviyede, el freninin oradaki oyuklara bir şey koymadım, koyulacak derinlikte değil zaten. Torpido üstündeki oyukta sadece görüntü için, yeterli derinlik yok oraya ancak kalem vb. konur. Devamlı kullanıcı değildim ama bildiğim kadarıyla önceki Yarislerde olan işlevsel iç bölüm bunda yok. Arka koltuk ileri geri oynatılabiliyordu, yatınca zemin sıfır oluyordu, torpido 2 bölmeliydi vs.
Şimdilik aklıma bunlar geliyor. Merak ettiğiniz bir şey varsa, sorarsanız bildiğim kadarıyla cevaplarım.
Ekli dosyalar
-
1.jpg714.6 KB · Görüntüleme: 530
-
2.jpg431.7 KB · Görüntüleme: 484
-
3.jpg295.5 KB · Görüntüleme: 480
-
8.jpg249.6 KB · Görüntüleme: 475
-
9.jpg303.2 KB · Görüntüleme: 423
-