Benim listem de şöyle olurdu;
1- Vw Polo (herşeyden var tam bir açık büfe den alınan tabak ama sıkıcı da. Fiyat pahalı ama bu segmentde zaten ucuz araba yok 1.5 clio bile 80 gayme. Yakında yenileneceği dedikoduları yok değil.)
2- Hyundai İ20 (Ağır olmasa, şanzıman iyi olsa 1.4 olanda ve küçük hacimli turbo sunsa 1. olur)
3- Skoda Fabia (iç mekan kalitesi az daha iyi olsa ve yalıtım da az daha iyi olsa 1. olur, donanımları sayesinde kalbimi çalabilir.)
4- Ford Fiesta (artık demode olmaya başladı, iç mekanı yavan geliyor ve biraz dar. Yeni jenerasyonda neler olur bilinmez ama baya eğlenceli araba tek artısı benim açımdan bu.)
5- Seat İbiza ( iç mekanı ortada olan ekran toparlıyor yoksa vasat, dar. Fiyatı, donanımı ve motor şanzıman kombinasyonu olmasa zaten listeye dahil girmez. Yakında kendileri de yenilenecek.)
Kalan araçları ben listeme almazdım. Yeni C3 ü yarın inceleyecem ama dar olacağını rakiplerine göre şimdiden hissediyorum umarım yanılırım. Clio yu ise özelikle almadım. O malzeme kalitesi ve yalıtım seviyesiyle ve o fiyat etiketiyle baştan hakkını kaybediyor. 208 ise ikinci el de soru işaretlerine sebep oluyor aynı zamanda 1.2 de olan robotize şanzıman ile hayal kırıklığı yaratıyor. Ceed ise bu segment için çok kaliteli listeye almak ona hakaret olurdu şaka bi yana ceed in ne işi var o listede?
Yeni Rio henüz gelmedi o yüzden bilemiyorum ama gelince en az 3. lüğü kapar diye düşünüyorum.