Back to the Future | Ioniq 5 FL 2026

Jeff Hardy

Kaan
Panpa
Destekçi
2,712
26
Marka
Hyundai
Herkese merhaba, 13 yıl sıfırdan bizimle tam 175.000 km yol aldığımız Terios'umuzu sattıktan sonra aileye yeni bir araç ihtiyacı doğmuştu. Forumdan tanıdığınız, zaten mesaisi benimle yoğun olan Görev Adamı 'nın işleri 2 katına çıkmışken hem uygun parklanma imkanı, hem de kullanım alışkanlıkları itibariyle elektrikli araç aldırmaya son derece niyetliydim ve elektrifikasyona iknadan sonra kararımız Ioniq 5'ten yana oldu. Dynamic Vision Roof 170 HP 350NM EM17 motorlu, arkadan tahrikli arabamızın rengi benim seçimim oldu, ilk görüşümüz;

WhatsApp Image 2026-01-07 at 21.15.18.jpeg

İlk garaj anı;

WhatsApp Image 2026-01-07 at 21.15.18 (1).jpeg

WhatsApp Image 2026-01-07 at 21.15.19 (1).jpeg

Benimkiyle yeni tanışınıyorlar;

WhatsApp Image 2026-01-07 at 21.15.19 (2).jpeg

Aldıktan sonra yaklaşık %80 şarjla kış şartlarında 300-350 km yol gidebiliyor, fena değil gibi;

WhatsApp Image 2026-01-07 at 21.15.19 (4).jpeg

İlk topspeed'imiz, ivmelenme 140'tan sonra oldukça düşüyor. Zaten bu hızlardan sonra pil yüzdesi dakikada %1 düştüğü için psikolojik olarak pek gitmek istemiyorsunuz.

WhatsApp Image 2026-01-07 at 21.15.19 (3).jpeg

Lakin birkaç kere hızlı giderken farkettiğim üzere ne yazık ki aracın lastiklerinde 110-120 arası gözle görülür elle hissedilir şekilde bir titreme vardı, fabrikadan Michelin Primacy 4 lastiklerle çıkıyor. Bu lastikler oldukça yumuşak ve akustik yalıtımlı lastikler, ancak 1-2 aydan fazla gümrükte sabit bekleyince muhtemelen servisin demesi üzerine tabanları bozulmuş. Bu durumla alakalı vakit geçirmeden Michelin'le iletişime geçtim, yoğun uğraşlar sonucu 4 lastiğin birden Primacy 5 ile değişimini sağladılar.

WhatsApp Image 2026-01-02 at 23.46.25 (1).jpeg

Yeni Primacy 5'leri özellikle konforundan dolayı çok övüyorlardı, 235/55/19 Michelin ürün gamındaki en yeni lastiğin de bu olması sebebiyle değişimi sağlattım.

WhatsApp Image 2026-01-02 at 23.46.25 (2).jpeg

Ne var ki garantiden Michelin'in bayiye yolladığı 1 lastikte aynı şekilde yamuk çıktı, balans makinesinde o kadar balans vardı ki ağırlıkla dengelenemeyecek düzeydeydi. Bu durum karşısında ben ortalığı karıştırmadan hemen yeni bir adet daha fabrikadan geldi, olan vaktime ve jantlara oldu ancak gelen lastik düzgündü.

WhatsApp Image 2026-01-02 at 23.46.25 (3).jpeg

WhatsApp Image 2026-01-02 at 23.46.25 (4).jpeg

Lastiklerimiz 42. hafta 2025 üretimli olarak geldi, ilk 500 km raporu olarak oldukça sessiz ve konforlular yani beklediğim gibi çıktı. Tutuşta da herhangi bir zaafiyeti yok, bunun bir Touring lastik olduğunu unutmazsanız.

Aracın İçi oldukça ferah, hele arka diz mesafesi net şekilde birçok D segmenti araçtan daha üstün, dışarıdan belli etmese de oldukça uzun bir araç. Cam tavanla birlikte araç resmen 3+1 ev gibi hissettiriyor.

IMG-20260102-WA0047.jpg

WhatsApp Image 2026-01-07 at 21.26.11.jpeg

Haliyle elektrikli araç sahibi olmanın en önemli kurallarından biri evde şarj imkanının olması, şarj altyapısını da oluşturduk. Evin altına yaptırdığım 32A'lık monofaze hattan Coswatt 32A şarj adaptörüyle yaklaşık 10 saatte %10-100 dolum alabiliyoruz.

WhatsApp Image 2026-01-07 at 21.35.30.jpeg

WhatsApp Image 2026-01-07 at 21.35.29 (1).jpeg

WhatsApp Image 2026-01-07 at 21.35.29.jpeg

WhatsApp Image 2026-01-07 at 21.35.30 (1).jpeg

Araçla ilgili güncellemeler şimdilik bu kadar, ilerleyen zamanlarda güncellemeleri konu altına paylaşırım.

Son düzenleme:
Hayırlı uğurlu olsun hocam. Allah kaza bela vermesin araç güzel görünüyor. Enteresan bir seçim olmuş. İlerleyen güncellemeleri de bekliyoruz.

Hayırlı uğurlu olsun, güzel günlerde kazasız belasız kullanın İnşallah.

Ülkemiz şartlarında bile parasının hakkını sonuna kadar fazlasıyla veren gerçekten ederinin üstünde bir araba. 🧿

Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın. Piyasada şuan alınabilecek en mantıklı araçlardan biri bence. İçten yanmalılara geçildiğinde bu paralara sıfır araç bulunamıyor. Üstüne ekleseniz bile her birinin ayrı bir kroniği keyif kaçırıyor.
Rengi de ayrı güzel 🧿

Herkese merhaba, 13 yıl sıfırdan bizimle tam 175.000 km yol aldığımız Terios'umuzu sattıktan sonra aileye yeni bir araç ihtiyacı doğmuştu. Forumdan tanıdığınız, zaten mesaisi benimle yoğun olan Görev Adamı 'nın işleri 2 katına çıkmışken hem uygun parklanma imkanı, hem de kullanım alışkanlıkları itibariyle elektrikli araç aldırmaya son derece niyetliydim ve elektrifikasyona iknadan sonra kararımız Ioniq 5'ten yana oldu. Dynamic Vision Roof 170 HP 350NM EM17 motorlu, arkadan tahrikli arabamızın rengi benim seçimim oldu, ilk görüşümüz;

Ekli dosyayı görüntüle 53333

İlk garaj anı;

Ekli dosyayı görüntüle 53332

Ekli dosyayı görüntüle 53334

Benimkiyle yeni tanışınıyorlar;

Ekli dosyayı görüntüle 53335

Aldıktan sonra yaklaşık %80 şarjla kış şartlarında 300-350 km yol gidebiliyor, fena değil gibi;

Ekli dosyayı görüntüle 53337

İlk topspeed'imiz, ivmelenme 140'tan sonra oldukça düşüyor. Zaten bu hızlardan sonra pil yüzdesi dakikada %1 düştüğü için psikolojik olarak pek gitmek istemiyorsunuz.

Ekli dosyayı görüntüle 53336

Lakin birkaç kere hızlı giderken farkettiğim üzere ne yazık ki aracın lastiklerinde 110-120 arası gözle görülür elle hissedilir şekilde bir titreme vardı, fabrikadan Michelin Primacy 4 lastiklerle çıkıyor. Bu lastikler oldukça yumuşak ve akustik yalıtımlı lastikler, ancak 1-2 aydan fazla gümrükte sabit bekleyince muhtemelen servisin demesi üzerine tabanları bozulmuş. Bu durumla alakalı vakit geçirmeden Michelin'le iletişime geçtim, yoğun uğraşlar sonucu 4 lastiğin birden Primacy 5 ile değişimini sağladılar.

Ekli dosyayı görüntüle 53340

Yeni Primacy 5'leri özellikle konforundan dolayı çok övüyorlardı, 235/55/19 Michelin ürün gamındaki en yeni lastiğin de bu olması sebebiyle değişimi sağlattım.

Ekli dosyayı görüntüle 53341

Ne var ki garantiden Michelin'in bayiye yolladığı 1 lastikte aynı şekilde yamuk çıktı, balans makinesinde o kadar balans vardı ki ağırlıkla dengelenemeyecek düzeydeydi. Bu durum karşısında ben ortalığı karıştırmadan hemen yeni bir adet daha fabrikadan geldi, olan vaktime ve jantlara oldu ancak gelen lastik düzgündü.

Ekli dosyayı görüntüle 53342

Ekli dosyayı görüntüle 53343

Lastiklerimiz 42. hafta 2025 üretimli olarak geldi, ilk 500 km raporu olarak oldukça sessiz ve konforlular yani beklediğim gibi çıktı. Tutuşta da herhangi bir zaafiyeti yok, bunun bir Touring lastik olduğunu unutmazsanız.

Aracın İçi oldukça ferah, hele arka diz mesafesi net şekilde birçok D segmenti araçtan daha üstün, dışarıdan belli etmese de oldukça uzun bir araç. Cam tavanla birlikte araç resmen 3+1 ev gibi hissettiriyor.

Ekli dosyayı görüntüle 53339

Ekli dosyayı görüntüle 53344

Haliyle elektrikli araç sahibi olmanın en önemli kurallarından biri evde şarj imkanının olması, şarj altyapısını da oluşturduk. Evin altına yaptırdığım 32A'lık monofaze hattan Coswatt 32A şarj adaptörüyle yaklaşık 10 saatte %10-100 dolum alabiliyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 53348

Ekli dosyayı görüntüle 53345

Ekli dosyayı görüntüle 53346

Ekli dosyayı görüntüle 53347

Araçla ilgili güncellemeler şimdilik bu kadar, ilerleyen zamanlarda güncellemeleri konu altına paylaşırım.
Hayırlı uğurlu olsun, ben de elektrikliye geçmek istesem ya ioniq5 ya da kia ev6 tercih ederdim. Çok güzel tercih olmuş, güle güle kazasız belasız günlerde kullanın. Ayrıntıları bekliyoruz en ince noktasına kadar, iğne ucu kadar kuru yer kalmayacak şekilde bakım abdesti ayrıntısı bekliyoruz hocam, çıtayı yükselttiniz 😁

Hayırlı olsun,benim de elektrikliler arasında en çok ilgimi çeken araçlar bu Ioniq serisi, güzel günlerde kullanın.

Hayırlı olsun, sağlıklı günler de kullanın. Allah kaza bela göstermesin inşallah.
Aracı Çekmeköy Hyundai bayisinden aldınız sanırım.
Aynı bayiden 2013 yılı Aralık ayında 0 km i10 almıştık, bir an o günleri ve teslimat heyecanını hatırladım. :)

Hayırlı olsun dostum, kazasız belasız, aracın içi gerçekten çok iyi hissettiriyor. Tasarım olarak zaten uzay mekiği önden. Maşallah

Hayırlı olsun.Gerçekten çok yakışıklı bir model.Mahallede aynısından bir tane vardı geçen sene.Bu renk çok iyi gösteriyor.