Başkent Ankara’da Görmeniz Gereken Yerler Listesi

Baris Inselel

Yönetim
Editör
2,170
Türkiye Cumhuriyeti’ne başkentlik yapan Ankara, İç Anadolu Bölgesi’ndedir. Popüler şehirler arasındaki Ankara, turizm anlamında da önemli bir potansiyele sahiptir. Şehir ve çevresindeki tarih, doğal yapı ve eğlence kültürü oldukça ilgi çekicidir. Başkent Ankara’da gezip görebileceğiniz yerleri bir kenara not alarak seyahatinizi planlamaya başlayabilirsiniz.
Anıtkabir
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatini gerçekleştirdiği yer olarak bilinen Anıtkabir, Ankara ziyaretinde görmeniz gerekenler arasında ilk sırada yer alıyor. Şehrin en önemli sembolü olan Anıtkabir özellikle milli bayramların olduğu günlerde ziyaretçi akınına uğruyor. Tandoğan Kapısı’ndan giriş yaptığınız zaman Barış Parkı’nın doğallığı karşısında büyülenebilirsiniz. Aynı zamanda Şeref Salonu, Kuleler, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni de görebilirsiniz.
Ankara Resim ve Heykel Müzesi
1927 yılında inşa edilen ve Türk Ocakları Merkez Binası olarak nitelendirilen...

Okumaya devam et...


 
Sonundaki reklam için yapılmış herhalde ama biraz daha özen beklerdim. Meclisi gezmeden kültürel ankara gezisi olmaz
 
Listeye bende bir eklemede bulunayım CSO: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası kesinlikle görülmesi gereken bir tasarım. Konser salonları çok güzel akustik yapısı gayet başarılı.
CSO'dan kareler.