KAPALI Benzin dizel hesaplamasi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan becool
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

becool

Profesör
177
28
Merhaba arkadaslar sinan in bi videoda yilda 20 bin km alti yol yapiyosaniz dizel almayin hesaplicam dedi fakat videonun devaminda yok malesef.Benzin dizel karsilastirma yapabilecek varmi ?yilda 10 bin 20 bin 30 bin kmde hangisi tercih edilmeli bakimlar falan herseyi icine katarak hangisi daha mantikli oluyor ?

Tam olarak istediigim sey bu bakim ve yakit masrafi nin toplanip karsilastirilmasi sonrasinda hangisi daha mantikli oluyor sinan bunu yapicam dedi testte sonrasinda unuttu sanirim

Bu konuda fazla öznel bi yorum olucak benimkisi. Ayda 800-900 km yol yapıyorum okulumla evim arası git gel 45 km.Babamın dizel corollası km de 25 krş yakıyor kendi aracım ise km de 40 krş. Kilometre başına 0,15 kuruş zarardayım bunu 900 km ile çarparsam 135 tl fark ediyor.Benzinli motorun daha medeni olduğunu düşünürsek eğer konfor, sessizlik, bastığında gelen güzel uğultu için ayda 135 tl verilebilir.Kaldı ki konforumuz ve keyfimiz için ayda 135 lira her türlü harcayabiliyosunuz.. Tercihim bu yüzden benzinli araç oluyor.İyi akşamlar:)

400 km'lik bir yolu 4 kişiyle birlikte ( iniş-çıkış,sollama,tek yön, duble yol karışık ) tempolu kullanımla, 100 km'de 4,5 litre ortalama ile toplamda 83 lira yakıtla almamı sağlayan bir benzinli araç üretildiği gün dizelden vazgeçerim.

Kendi kullandığım 2 arabadan örnek vereyim
Liste fiyatı:
Opel İnsignia 1.6 sidi 170bg at edition elegance 113k 100km de ortalama yakıt 10lt-1.6 cdti 136bg at edition elegance 134k 100km de ortalama yakıt 7lt (yakıtları hesaplaması kolay olsun diye tam verdim.
Yaşadığım yerin yakıt fiyatları:
Benzin 5.40
dizel 4.70
Şimdi ben yılda 10000 km yol yaparsam
benzinli 5400 tl yıllık yakıt
dizelde 3290 tl yıllık yakıt
dizelin bana yakıt olarak yıllık avantajı 2110 tl
dizel-benzinlinin arasındaki fark 21k: yani eğer ben dizel alırsam. Dizel bana 9-10 sene sonra kazandırmaya başlayacak
Eğer yılda 20000km yaparsam dizel bana 5 yıl sonra kazandırmaya başlayacak tabii bunun içinde bakım fiyatları da var onu da eklemek lazım

400 km'lik bir yolu 4 kişiyle birlikte ( iniş-çıkış,sollama,tek yön, duble yol karışık ) tempolu kullanımla, 100 km'de 4,5 litre ortalama ile toplamda 83 lira yakıtla almamı sağlayan bir benzinli araç üretildiği gün dizelden vazgeçerim.

Farkı kapatamasak bile az parayla çok yere gitmek mutlu ediyor :D

Tapatalk kullanılarak Tapatalk aracılığıyla gönderildi

Farkı kapatamasak bile az parayla çok yere gitmek mutlu ediyor :D

Benim aracım şuan 110 bin liraya geldi, ben bu aracı sıfır 75 bine aldım. Benim için benzin - dizel arasındaki satıştan kaynaklı uçurum bir fiyat farkı olmadı. Şuan alıyor olsam sıfır dizel yerine 2.el dizel alırım zaten.
Fakat en güzel yanı senin de dediğin gibi az parayla istediğin gibi kullanarak istediğin yere gitmek paha biçilemez. Ben cebimdeki para azken bile yakıtı fazla düşünmeden istediğim yere gidebiliyorum. Günümüz Türkiye'sinde bu paha biçilemez :D

Benim aracım şuan 110 bin liraya geldi, ben bu aracı sıfır 75 bine aldım. Benim için benzin - dizel arasındaki satıştan kaynaklı uçurum bir fiyat farkı olmadı. Şuan alıyor olsam sıfır dizel yerine 2.el dizel alırım zaten.
Fakat en güzel yanı senin de dediğin gibi az parayla istediğin gibi kullanarak istediğin yere gitmek paha biçilemez. Ben cebimdeki para azken bile yakıtı fazla düşünmeden istediğim yere gidebiliyorum. Günümüz Türkiye'sinde bu paha biçilemez :D

Biz 81 e aldık 2.el olduğu için çok artmadı piyasası 85-86 oldu ama olsun az parayla her yere gitmek çok zevkli
Tokata giderken depoyu fullüyoruz 700 km basarak gidiyoruz yarının 2 tık altında baya mazot kalıyor orda da baya şehir içi geziyoruz lamba yanmıyor :D
Bu da hoşuna gidiyor insanın

Biz 81 e aldık 2.el olduğu için çok artmadı piyasası 85-86 oldu ama olsun az parayla her yere gitmek çok zevkli
Tokata giderken depoyu fullüyoruz 700 km basarak gidiyoruz yarının 2 tık altında baya mazot kalıyor orda da baya şehir içi geziyoruz lamba yanmıyor :D
Bu da hoşuna gidiyor insanın

O yüzden benzin bana göre değil. Varsa eğer maddi durumum, aradaki farkı da veririm. Ben yakıyor diye ayağıma hakim olabilenlerden değilim, canımın istediği gibi kullanamadıktan sonra verdiğim paradan da hiç bir şey anlamam. Ben aracı alacağım, ondan sonra kafam rahat kullanacağım. Çok yaktı of pof olayına gelemiyorum.

O yüzden benzin bana göre değil. Varsa eğer maddi durumum, aradaki farkı da veririm. Ben yakıyor diye ayağıma hakim olabilenlerden değilim, canımın istediği gibi kullanamadıktan sonra verdiğim paradan da hiç bir şey anlamam. Ben aracı alacağım, ondan sonra kafam rahat kullanacağım. Çok yaktı of pof olayına gelemiyorum.

Şehir içi sert kullansan da maksimum 7-7.5 litre yakıyor benzinli olsa 12-13 rahat yakacak
Benzin parası bi şekilde karşılanır ama koyar insana

Şehir içi sert kullansan da maksimum 7-7.5 litre yakıyor benzinli olsa 12-13 rahat yakacak
Benzin parası bi şekilde karşılanır ama koyar insana

Benim kullanımımla şehir içi ekstrem tüketimim 6,5 litre. İstanbul'a girişte mehmetçik vakfı opetten depoyu dolduruyorum. Gişe trafiği, şehir içi trafik, köprü trafiği derken ortalama tüketimim 5 litre civarında geziniyor. Dediğim gibi ben kaç yaktı etti diye kafaya takamam. Benzinli kullanan tabii ki bunu öder de ben mutsuz olurum kendimi biliyorum.

şu görsel çok kafa karıştırır. ilk gördüğümde yok caım o kadar değildir falan demiştim ama hesaba vurunca mantıklı olduğunu düşündürüyor bana. biraz eski değerler var lakin dizelin bakım maliyetinin benzinli araca göre nispeten daha fazla olduğunu düşünürsek benzinli tercih edilebilir gibi
FB_IMG_1490003227967.jpg

Yakıt servis maaliyetlerini hesaplayınca konforu vs benzinli mantıklı geliyor ama taa ki yüklü halde uzun yola çıkınca. Ben de Cenk abi gibi araba aldığım zaman pedalın altında yumurta varmış gibi kullanmak istemem kaldı ki benzinli olduğu zaman araç yüklü halde uzun yolda vs dizele göre daha fazla abanmak farz oluyor.
Partikülü cartu curtu dert olsada dizel candır az yakar çok kaçar

3.20d <3

Dizel eskiden mantıklıydı ama artık c sınıfı dizel otomatik alacak olsanız üst vergi dilimine giriyor ve fiyat iyicene artıyor. Çokta mantığı kalmadı açıkcası. (0 araba için bu dediklerim)
Bu fiyatlar devam ettiği sürece sıfır araç alırken dizele para verirsem elim kurusun. C segmentte fiyatlar arttığı gibi d segmentte dizel almaya kalktığın zaman 160-200 bin lira arası bir skalada fiyatlar oynayıp duruyor. Ölene kadar arabayı kullansan anca amorti eder o fiyatı zaten. Şu şartlarda dizel 2.el alınır ancak.

Bilemedim.. Uzun yola yılda 10 dan fazla çıkan kaç kişiyiz bu da bi mesele aslında. Tamam uzun yolda yarı yarıya dizel kazançlı diye kabul edelim de bunun avantajını yaşama fırsatı nedir?? 70 yaşındaki dedeye iPhone 6 plus vermek gibi bişi.Türkiye'nin standardı belli olmayan mazot kalitesi ve şehiriçi partikül filtre problemine de bakmak lazım ayrıca

Son düzenleme:
Bilemedim.. Uzun yola yılda 10 dan fazla çıkan kaç kişiyiz bu da bi mesele aslında. Tamam uzun yolda yarı yarıya dizel kazançlı diye kabul edelim de bunun avantajını yaşama fırsatı nedir?? 70 yaşındaki dedeye iPhone 6 plus vermek gibi bişi
Zaten güncel akaryakıt ve sıfır otomobil fiyatları üzerinden konuşursak, dizel-benzin arasındaki kullanım kendini ne kadar süre sonra amorti eder gibi bir hesaba girmek saçma. Günümüzdeki fiyatlandırmalarda artık bunun bir önemi kalmadı çünkü aradaki o farkı amorti etmenin pek mümkün bir yanı yok. Bir kaç sene evvel bu karşılaştırmayı yapıyorduk ama o zaman dizel ile benzinli araç arasında fiyatlandırma farkı bu kadar fahiş değildi.
Günümüzde sıfır araçlar için dizel tercihinde en büyük kriter, psikolojik etmenler haline geldi. Ayağıma hakim olamam, pompanın başına geçince mutsuz olmayı göze alamam, sürekli tüketime bakarak gidemem, istediğimde istediğim gibi gidebilmeliyim gibi kişisel beklenti, rahatlık ve konfor gibi etmenler kararı belirler oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...