Aynen öyle, vatan millet askeri kavramı diye bir şey kalmadı zaten siyasilerin askeri oluyorsun, siyasilerin keyfine göre atar yaptıkları ülkelere karşı savaşıyorsun, onların keyfine göre terör örgütlerine karşı savaşıyorsun ya da savaşmıyorsun. Canları sıkılınca oo avrupa birliği diye havaii fişeklerle kutlama yapıp canları sıkılınca avrupaya girmeyelim yeaaa diyorsun, israile karşı gelip kolaları döküp israil bizim stratejik ortağımız dendiğinde de canımız ciğerimiz onlar diyorsun, Bunlar son iktidar döneminde yaşanmış olsa da önceki dönemlerde de böyle yani sadece yaşadığımız iktidar dönemini kastetmiyorum ülkemizde çok uzun süredir siyasetiler halkın yaşam tarzını ve yönelimlerini belirliyor ama ekonomik anlamda ezilen hep halk olmasına rağmen hala daha devletimizin arkasındayız diyebiliyoruz. Ya bi dakka, devletimizin mi siyasilerin mi arkasındayız önemli olan bu, bugün bi karşılaştırma gördüm tam olarak doğrulatamadım ama üç aşağı beş yukarı rakam aynı,
Ham Petrol varil fiyatı 90 $ ken Türkiye'de benzin 3 liraydı... Bugün petrolün varili 52 $; Benzin 5 TL.
Bu gerçek varken kimse dünya ekonomisiyle Türkiye ekonomisi'ni kıyaslamasın lütfen