HABER Bir efsanenin sonu: Lancia resmen tarih oldu!

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Delta ve Stratos gibi ikonik modeller ile bir döneme damgasını vuran Lancia, uzun süredir kendi kabuğuna çekilmişti. FCA, bir süredir yeni haber alınamayan markanın ölüm ilanını verdi!

Fiat-Chrysler, İtalyan efsanesi Lancia’nın fişini çekti!

Fiat Chrysler Automotive (FCA) bünyesinde yer alan Lancia, 2007 yılında “basit şehir araçları” üretmek için küresel pazara geri dönmüştü. Yeni Delta ve Ypsilon gibi modellerle istenilen satış başarısını yakalayamayan marka, 2014 yılında yalnızca İtalya pazarında satış yapma kararı aldı. Son dönemde sadece Ypsilon modelini üreten İtalyan marka, 1 Haziran’dan itibaren bu aracı da üretimden kaldırdı. Böylece markanın model gamında güncel olarak üretilen herhangi bir model kalmadı.

Lancia’nın faaliyetlerine son verdiği ile ilgili FCA cephesinden herhangi bir resmi bilgi bulunmuyor. Ancak Fiat Chrysler’in geçtiğimiz günlerde düzenlediği 4 yıllık plan toplantısında markanın yer almaması, kaderine terk edildiği iddiasını güçlendiriyor. Ayrıca grup bünyesinde yer alan performans markası Abarth’ın da yeniden yapılanarak yalnızca aksesuar satışına yoğunlaşacağı bildiriliyor.

Peki siz İtalyan markanın son durumu ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Aşağıdan yorumlarınızı paylaşarak fikrinizi belirtebilirsiniz.

Read the whole post here.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Akın

Sirius

Panpa
18 Eyl 2016
1,768
7,816
4,420
Marka
Volkswagen
Fulvia, Stratos ve Martini Racing renklerine bürünmüş efsane ralli araçlarınla hatırlayacağız seni Lancia...
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım