AÇIK BMW 2017 (g30) 520D

MK01

MUSAB KURT
Takipçi
3
18
Marka
BMW
Merhaba, arkadaşlar bir kaç gündür g30 520D leri inceliyorum. 150-180 km bantlarında Gerçekten hoşuma giden bir araba ancak dizel motoru hakkında internette çok bir bilgi bulamadım açıkçası f10 un dizeli gibi çok sorunlumudur bilemedim en azında. Alınıcaksa düşük kilometre mi alınsa yada bakımlar düzgün yapılmış 150.000 km civarında alınsa herhangi bir sorun çıkartırmı

BMW'nin en sorunsuz dizellerinden biri B47 motor. N47'deki yağ pompası, zincir gibi gibi belli başlı kronikler bu motorda yok veyahut daha az sorun çıkartıyor.
Yerinizde olsam Zincir sesine dikkat eder ve bir sonraki ağır bakımında (tahminim 200k km civarlarında) paraya kıyıp yağ pompası ve birkaç sorun çıkartma potansiyeli olan parçayı değiştirir veyahut elden geçirirdim. Zaten bunları yaptıktan sonra kolay kolay bu km'deki her dizelin başına gelebilecek ufak tefek ucuza hallolacak problemler dışında çok fazla masraf etmeden yıllar boyu sorunsuz veyahut minimum masraf ile yürütürsünüz. Sadece 200k km civarındaki ağır bakıma (büyük ihtimalle sizin yaptıracağınızı düşünerek söylüyorum) ve aldığınızda yoksa bile ilerleyen yıllarda oluşabilecek zincir sesine dikkat etmek gerek.
Bence alınası bir araç.