BMW 320d 190hp 0-100 100-200

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar bu arada dikkatinizi çekti mi bilmiyorum, Gökçe abi söyledi bana, vay anasını ZF farkı dedim, durum şöyle:

Şanzıman oranlarına baktığınız zaman mesela 2. vitesten 3. vitese araç vitesi attığı zaman 1500 devir kadar düşmesi lazım. Ama bi bakıyosunuz 1000 devir düşmüş. Araç performans modunda vites atışlarında tork konvertör kilini en verimli aralığa düşecek şekilde ayarlıyor. Böylece vites geçişleri hızlanıyor, geçiş sırasında vites değiştirmekle vakit kaybetmeyip hızlanıyosunuz. Normal ekonomik sürüşte kilidi olabildiğince açıyor ve olabilecek en düşük devire düşürüyor geçişlerde. Gerçekten inanılmaz. Artık çift kavramanın hiçbir esprisi kalmamıştır. Umarım yakında biter.

Gökçe abinin Octi RS'de en büyük sorun uzun dişli oranları, anasını satım 6700 gibi vites atsa taaaa 4000 e kadar düşüyo, 4. viteste 220 de falan 5. vitese atıyor araba s modunda, yani arabanın yürürüne büyük zarar. Ok, uzun yolda uzun şanzıman oranı konforlu oluyor ve az yaktırıyor ama dezavantajı da büyük görüldüğü üzere. Golf R'da falan çok daha kısa şanzıman oranı var mesela. Benim GTI'da çok daha kısa.

Güzel video olmuş eline sağlık. Bir G20 kasa 3.20d kapatsam uzun yıllar Türkiye'de kullanabilirdim. İsterlerse mazotu 8 lira yapsınlar. Nasılsa hem kaçıyor hem az yakıyor..

Güzel video olmuş eline sağlık. Bir G20 kasa 3.20d kapatsam uzun yıllar Türkiye'de kullanabilirdim. İsterlerse mazotu 8 lira yapsınlar. Nasılsa hem kaçıyor hem az yakıyor..

Aracın sahibi arkadaşta eskiden 170 lik 118i vardı, ondan sonra ilaç gibi geldi :) Bide yakıtı umursamayan adam, basar eder.

Aracın sahibi arkadaşta eskiden 170 lik 118i vardı, ondan sonra ilaç gibi geldi :) Bide yakıtı umursamayan adam, basar eder.
Zaten yakıtı düşünmek istemiyorum ben gazı yapıştırır giderim diyenler için biçilmiş kaftan bu 2 litre dizel makine.. Uzun yolda yüksek otoban süratlerinde bile ortalama 6-7 litre tüketimle dolaşıyor. Keşke maddi imkan olsa da alabilsem bir g20.