BMW Benzin Işığından Sonra Kaç Km Gidiyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rosel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

rosel

Profesör
Destekçi
620
Marka
BMC
2016 model BMW lerde durum nedir arkadaşlar? Son çeyreğin yarısında ışık yandı nerdeyse, kaç km daha götürüyor? Benzinli araç.

Işık yandığında kadranda kalan menzili de söyler zaten. Beyaz uyarı 90 km kala, sarı uyarı 50 km kala verilir. Sert kullanıyorsanız ortalamanız yüksektir o yüzden o seviyede uyarı vermiştir. Ben deponun 10'da 1'inde 90 km uyarısı alıyorum.

Işık yandığında kadranda kalan menzili de söyler zaten. Beyaz uyarı 90 km kala, sarı uyarı 50 km kala verilir. Sert kullanıyorsanız ortalamanız yüksektir o yüzden o seviyede uyarı vermiştir. Ben deponun 10'da 1'inde 90 km uyarısı alıyorum.
Hocam daha yumuşak sizin gi nasıl kullanabilirim araç henüz 1200 km de. Eco proya da geçmiyor, bastığım halde.

Hocam daha yumuşak sizin gi nasıl kullanabilirim araç henüz 1200 km de. Eco proya da geçmiyor, bastığım halde.
1-2 ay öncesine kadar %100 eco proda kullanıyordum. Sonra comfortta kullanmaya başladım. Gaza az basıyorum 2000-2200 devri geçmiyor. Kışın şehir içi 8.4 şehir dışı 6.0, yazın da şehir içi 7.6 şehir dışı 5.6 ortalamam oluyor. Sert kullanmayı sevmem yanlamam arabayı üzmem. Tamamen kullanım stiliyle alakalı. Eco proya geçmeme durumu bir sorun teşkil eder. Servise gösterin. Neye dayanarak eco proya geçmiyor dediniz?

2016'yı bilmiyorum ama kullanma kılavuzlarında depo hacmi ve yedek hacmi belirtiyor örneğin bizimkinde 63 litre depo var 8'i yedek gözüküyor yani lamba yandıktan sonra depoda 8 litre kalmış oluyor bununla da ne kadar yapacağınız tamamen sizin kullanım stilinize kalmış.8 litre ile şehir dışında tahminen 100-110 km daha yol gider.(Tabi model'e motor hacmine bağlı olarak hepsi değişiyor teknik verilerden depo hacmine ve yedek depo hacmine bir bakın derim.Yedek deponun esprisi ise lamba kaç litre kalınca yanıyor durumu her BMW'de ayrı olabilir.).

Son düzenleme:
Mümkündür.

Tekerleri uygun hava basıncı ile şişirin, sonra iDrive'da Araç Durumu bölümünden lastik hava basınç ayarlarını onaylayın sorun düzelecektir. Her hava basıldığı zaman bu işlemin yapılması gerekir.

Mümkündür.

Tekerleri uygun hava basıncı ile şişirin, sonra iDrive'da Araç Durumu bölümünden lastik hava basınç ayarlarını onaylayın sorun düzelecektir. Her hava basıldığı zaman bu işlemin yapılması gerekir.
ayar olarak kaçta şişirmek gerekiyor hocam 118 yi ?

Kapı eşiğinde bar olarak değerleri yazıyor. Lastik ölçülerinizin karşısında denk gelen rakamlara göre basılmalı.

Atıyorum 205 55 16 için önler 2.0 bar arkalar 2.2 bar diye yazar.

Bar değerini 14.5 ile çarptığınızda PSI değerini elde edersiniz.

Yani önler için 2.0 x 14.5 = 29 psi
arkalar için 2.2 x 14.5 = 32 psi

şeklinde hesaplanıp hava basılması, ardından iDrive Araç durumu üzerinden lastik basınç onayı verilmesi lazımdır. Lastik basınç uyarısı verirse ECO PRO'ya geçmez zaten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...