HABER BMW M235i | TEST

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan volkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@sinan , size çok güzel bir video konusu buldum :) FWD vs RWD vs AWD karşılaştırması. Lütfen şu RWD'nin sanıldığı kadar "öcü" bişey olmadığını anlatan güzel bir video çekin :)

2.18i' ye kim fren yapar ki? Onu yapan egzoz da yapar, bodykit de yapar. Ama hiçbir 2.18 sahibi o koca diskleri alıp takmaz emin olabilirsin. Hele hele Türkiye'de. Bizde önce şekil gelir sonra fonksiyon. Gurbetçilere selamlar.
o frenleri takan 118i birkac tanidigim var avrupada :) genelde bayanlar ve fonksiyondan ziyade gorunusunu begendigi icin taktiriyor :) yalniz bu frenleri takinca lastiklerinde en az 18 inc olmasi gerekiyor, sirf bu yuzden bile turkiyede taktirmak istemeyen olacaktir.

Son düzenleme:
Matt Farah bu aracın hem normal hem de xdrive versiyonuyla piste çıkıyor. Xdrive modeli inanılmaz önden kayıyor ve çok daha keyifsiz.
Arkadan itişten korkmaya gerek yok. dsc'yi tamamen kapamadığın sürece seni kurtarır merak etme :) Bilgisayar oyunlarında biraz pratik yapmanı tavsiye ederim :)
Xdrive araci onden kaydirmak cooooook zor. Xdrive arka tekere daha cok guc veren bir sistem, yani Xdrive ile hareket halinde virajda kayarsaniz da bunu arkadan atarak yapiyor. (frenleri kitleyerek kayarsaniz o baska bir senaryo) onden kayan Xdrive videosu varsa paylasirsaniz merak ediyorum.

Bir de gri ayna kapaklarıyla sadece 35i-40i serilerinde standart gelen jantlardan anlaşılabilir.

Bu arada 1 ve 2'nin şasi boyutları benim bildiğim kadarıyla aynı, ama 2 serisi koptuktan sonra 1'den çok daha iyi hissettiriyor nedense. 1 anında koparken 2'nin arkası daha çok 3 serisi gibi yavaş yavaş geliyor.

Güzel test olmuş, güzel noktalara değinmişsiniz. LSD kesinlikle lazım 235i'ye. İçeriye verilen ses de sanal değil ama motor sesini yükselterek hoparlörden veriyorlar. Arkadaş da iyi basıyor anlaşılan, M4 bile şehir içinde 11-12 litreleri görebiliyor çünkü sakin kullanımda :D

LSD ile ilgili hicbir fikrim yok. yani olmasi surus zevkini koreltir mi artirir mi ? viraj kabiliyetinin artmasini istiyormuyum acaba yoksa bu hali mi daha guzel, LSD'li bir model kullanmadan bunu bilemeyecem sanirim. Gri kapaklar disinda burada genelde karbon ayna kapaklari goruyorum, araci alirken opsiyon listesinde vardi.. karbon mu yoksa karbon gorunumlu mu sormadim.

http://shop.rossiters.co.uk/ekmps/s...rror-caps-for-bmw-1-series-f20-f21-4767-p.jpg

S3 varken bunu almam şahsen.
zevk meselesi :)
sahsen ZF8 disinda otomatik sanziman kullanmam, manuel dusunseydim de Audi RS3 dusunurdum

Xdrive kullanirken Virajlari AWD gibi donemiyorsun, tepkileri daha farkli ama bu tepkilere alismak gerekiyor, araci ilk kullandigimda bu adamin tepkilerine benzer "haydii don artik niye donmuyor niye gitmiyor ne oluyor" dedigim olmustu, buzda baya bir antrenman yaptiktan sonra alitim, awd gibi kaysin ben toparliyayim falan olayi yok direksiyonu kir gaza bas cikisa odaklan rayinda arac gidiyor... burada niye gitmiyor diyeceksiniz, ben bu videoyu izlesem bu araci almazdim belki de .... adam arabadaki hicbiseyi begenmemis ve araci cok kotu gosteriyor (o kadar kotu bir arac degil en azindan benim kullandiigm arac degil)
Arabayla butunlesememis bir pilot goruyorum, amacim araci savunmak degil ama pistten mi lastikten mi soforden mi diye dusundum. Bu iste bir terslik var. :)

Ayrica video icin tesekkurler

LSD ile ilgili hicbir fikrim yok. yani olmasi surus zevkini koreltir mi artirir mi ? viraj kabiliyetinin artmasini istiyormuyum acaba yoksa bu hali mi daha guzel, LSD'li bir model kullanmadan bunu bilemeyecem sanirim. Gri kapaklar disinda burada genelde karbon ayna kapaklari goruyorum, araci alirken opsiyon listesinde vardi.. karbon mu yoksa karbon gorunumlu mu sormadim.

http://shop.rossiters.co.uk/ekmps/s...rror-caps-for-bmw-1-series-f20-f21-4767-p.jpg
LSD'nin sürüş zevkini azaltma gibi bir ihtimali yok yav, hem virajda hem yanlarken iyi bir sistem, özellikle bu güçlerde.

M Performance parçaları bildiğim kadarıyla direkt karbon fiber, görünüm değil. Ben gri ayna kapağı diyerek standartından bahsettim zaten. Yoksa kişiselleştirme mevcut.

S3 varken bunu almam şahsen.
Önden kaymayı seviyorsun hocam sanırım :D
Şaka bir yana, 1-2 serisinin içi eskidi artık, ilk çıktığı zaman da zamanının ötesinde değildi. Kaliteli olmasına kaliteli, ya da ne bileyim işçilik kusurları, trim sesleri falan yok ama dizaynı beni bile baydı hem zamanında 1 hem de şimdi 2 sahibi biri olarak.

LSD'nin sürüş zevkini azaltma gibi bir ihtimali yok yav, hem virajda hem yanlarken iyi bir sistem, özellikle bu güçlerde.

M Performance parçaları bildiğim kadarıyla direkt karbon fiber, görünüm değil. Ben gri ayna kapağı diyerek standartından bahsettim zaten. Yoksa kişiselleştirme mevcut.

Önden kaymayı seviyorsun hocam sanırım :D
Şaka bir yana, 1-2 serisinin içi eskidi artık, ilk çıktığı zaman da zamanının ötesinde değildi. Kaliteli olmasına kaliteli, ya da ne bileyim işçilik kusurları, trim sesleri falan yok ama dizaynı beni bile baydı hem zamanında 1 hem de şimdi 2 sahibi biri olarak.
Quattro önden mi kayiyor?

Quattro önden mi kayiyor?
Xdrive, 4 matic, subaru AWD, audi Quattro, bunlarin hepsi guncel taksi modellerinde haldex kullaniyor ayni sistemin laciverti :) birinin digerine ezici ustunlugu yok , piyasada donenler reklam amacli sehir efsaneleri..., nerden mi biliyorum 6 ay kis olan memlekette audi subaru mercedes bmw sistemlerinin hepsini deneyimledim, cevremde kullananlar mevcut.

derseniz ki ben SUV alicam o zaman isler karisiyor, kullandigniz her quattro ayni degil, arazi formatina daha uygun kasalarda torsen kullaniliyor ki onlar teknik olarak zaten ustun, ayni sey subaru icinde gecerli merceds icinde..

Xdrive, 4 matic, subaru AWD, audi Quattro, bunlarin hepsi guncel taksi modellerinde haldex kullaniyor ayni sistemin laciverti :) birinin digerine ezici ustunlugu yok , piyasada donenler reklam amacli sehir efsaneleri..., nerden mi biliyorum 6 ay kis olan memlekette audi subaru mercedes bmw sistemlerinin hepsini deneyimledim, cevremde kullananlar mevcut.

derseniz ki ben SUV alicam o zaman isler karisiyor, kullandigniz her quattro ayni degil, arazi formatina daha uygun kasalarda torsen kullaniliyor ki onlar teknik olarak zaten ustun, ayni sey subaru icinde gecerli merceds icinde..
Bence Audi ile Subarunun sistemini bir kenara koymak gerekir. Tarihteki başarıları ortada.

Bence Audi ile Subarunun sistemini bir kenara koymak gerekir. Tarihteki başarıları ortada.
o basarilara sahip olan sistem her quattroda bulunmuyor. quattro yazan her aracta torsen yok. ayni sey subaru icinde gecerli, belli basli modelleri iddali yapip bunlarla reklam yapiyorlar, bu showroomda en full araci gosterip baz versiyonu satmak gibi bisey :)

Tofaş Şahin vs. Skoda Favorit vs. Subaru Justy 1.2 AWD
ekonomik çözüm olmaz mı? :)
Maliyetten kasıt, pistin bir gün kiralanması gerek.
Aslında intercity ile bir sponsorluk yapılsa çok güzel olurdu. Gelecek sene yapılacak kupaların tanıtımını yapıp karşılığında bir gün pisti kapatmak gibi mesela :) @sinan

Otomotiv sektöründeki büyük gelişmeler ve Türkiye pazarını ilgilendiren haberler güncel olarak yayınlanıyor. Sizin gözünüzden kaçmış olabilir.