AÇIK BMW N13 kaç kilometrede ısınır?

zbetk

Profesör
Beta Programı
2 Eki 2016
250
244
1,245
İstanbul
Marka
BMW
Arkadaşlar herkese merhaba,

Bugün aracın sıcaklıklarını takip edesim tuttu ve şöyle bir senaryo gerçekleşti.

Hava 2-4 derece arasıydı, Cold start sonrası beklenildi devir 800-900 lere gelince hareket edildi. Comfort modda olabildiğinde sakin şekilde 15km yol geldim ve tekrar park ettim aracımı.

Su ve yağ sıcaklık 70-75 derece idi. Bu normal midir ?

Aracı ilk aldığımda termostat hep açık, kapanmıyor denildi ve termostat değişti. Hatta sonra tekrar değişti. Bu da aklıma soru düşürdü acaba yazılımsal olarak erken açılması sağlanmış olabilir mi? Çünkü çok ısınması ile bilinen bir motor ve önlem olarak bunu yapmış olabilirler. Fakat sakin kullanımda geç ısınıyor bu senaryoda, Bimmerlink vs. için takip parametresini bilebilecek olan var ise o da çok fayda sağlar.

Herkese iyi forumlar.
 

M.Shadows

Kaan
Panpa
Destekçi
14 Şub 2018
2,035
3
4,928
4,270
24
Highway to Hell
Marka
Hyundai
Motor özelinde değil de, genel olarak bakarsak herhangi bir benzinli motor 4-5 kmlerde optimum çalışma sıcaklığına ulaşır eğer ağır kış koşulları (-20 ve altı) yoksa.Isınma konusunda motorun hacmi,yapısı,yol şartları ve sürüş koşulları da çok önemlidir.10-15 km de motor suyu sıcaklığı eğer optimum sıcaklığa gelmiyorsa muhakkak bir sorun vardır.

Motor yağı ise daha geç ısınabilir,karıştırmamak gerekir.Motor suyu çoktan çalışma sıcaklığına ulaştığında dahi yağ sıcaklığı bir süre daha soğuk kalabilir,bu normal bir durumdur çünkü yağın ısınma süresi tamamiyle motor temposuna ve yağın tipine bağlıdır ve yağın ısınma dirayeti suya göre çok daha fazladır.
 
Son düzenleme:

BavarianEngineer

Alperen Ç.
Panpa
30 Nis 2018
455
1,064
2,695
Ankara
Marka
BMW
Ben N20 motor için konuşayım. Hem yağ hem de su sıcaklığını ekstra soğuk ve ekstra sıcak havalarda takip ederim. Sanıyorum hava -3 dereceydi, sabah saatlerinde iş yerine doğru yola çıktım, Eco-Pro da oldukça sakin kullandım 80km/h sabit hızla 30km yol yaptım ve yağ sıcaklığım son ana kadar neredeyse oynamadı ve sonlara doğru 70'den yukarı çıktı yani 75 derece civarına ancak geldi, su sıcaklığım da yolun yarısında 90 dereceye ulaştı, devam edince 95-98 arası gezdi.
Sizin için de yolun durumu önemli, bahsettiğiniz yolu 80-90 km hızla önden soğuğu alarak yaptıysanız normal olabilir su sıcaklığının yükselmemesi, ancak 30-40km gibi düşük hızlarda seyrettiyseniz ısınması gerekirdi diye düşünüyorum.
 

zbetk

Profesör
Beta Programı
2 Eki 2016
250
244
1,245
İstanbul
Marka
BMW
Teşekkür ederim cevaplarınız için, şu an tam arada değerlerde aslında, tekrar kontrol edip tekrar yazacağım. Başka yerlerde de bakındım biraz normal gibi süre olarak, Alperen hocamın dediği gibi hız önemli oluyor. Açıkcası motoru sıkıştırmamak için gözüm hep devir ve sıcaklıktaydı, dediğiniz hızlara çıkabileceğim bir yoldu ama hiç dikkat etmemiştim.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım